Riga

Baltikums Paris!

For 100 år siden var Riga kjent som ”Lille Paris”, og i dag har byen fått tilbake en del av denne sjarmen med mange små barer og restauranter. Byen har et rikt og variert kulturliv samt mange tilbud til de som ønsker å oppleve byen, både på dagtid og nattestid. Bare de siste årene har byen blomstret opp og det er en by å bli glad i! Hovedstaden Riga ble grunnlagt i 1201. Byen ble inkludert i UNESCOs liste over verneverdige steder, på grunn av sitt store antall bygninger i jugendstil og at den har klart å bevare sin unike arkitektur som reflekterer byens historie fra 1201 og frem til i dag.

Dagsprogram

 • Dag 1 Bergen - Riga
 • Dag 2 Bli bedre kjent i Riga
 • Dag 3 Rigas sentralmarked og konsert i Domkirken
 • Dag 4 Jurmala
 • Dag 5 Båttur på Rigakanalen i jugendstilbåter
 • Dag 6 Hjemreise

Program

 • Dag 1 Bergen - Riga

  Air Baltic har en direkterute fra Bergen, noe som gjør reisen både behagelig og kort. Vi ankommer om kvelden og kjøres rett til hotellet. Klokken stilles 1 time frem ved ankomst Riga.

  Radisson BLU Elizabete Hotel
  Et moderne og trendy 4-stjerners hotell midt i sentrale Riga med utsikt utover den vakre Vermanesparken. De viktigste shopping- og restaurantområdene ligger like i nærheten, og en spasertur til Rigas gamleby tar ikke mer enn 10 minutter. Hotellet har et mindre fitnessenter med sauna, samt lobbybar og restaurant.

 • Dag 2 Bli bedre kjent i Riga

  Vår skandinavisk talende guide viser vei når vi skal gjøre oss bedre kjent i Riga. Gamlebyen er berømt for vakker arkitektur og står oppført på UNESCOS verdensarvliste. Albert Street med sine spesielle husrekker i jugendstil er et ”must”. Kanskje du vil besøke Det Latviske nasjonalmuseet for kunst? Her finner du Latvias største kunstsamling.
  Okkupasjonsmuseet er også godt besøkt – det formidler noe av den grusomme nære fortiden Latvia opplevde før det ble fritt i 1991. Ellers byr Riga på gode shoppingmuligheter, blant annet i det store shoppingsenteret som ligger midt i byen. Vi skal selvfølgelig smake på den lokale Riga Balsam som er så kjent her og etter en hyggelig lunsj i fellesskap, er resten av dagen satt av til tid på egenhånd.
  Vi møtes til middag på en av de hyggelige restaurantene i gåavstand fra hotellet.

 • Dag 3 Rigas sentralmarked og konsert i Domkirken

  Rigas store sentrale marked bør oppleves om morgenen sammen med lokalbefolkningen. Dette er Europas største matmarked, som ligger i fem zeppelinerhangarer og er fullspekket med interessante ting. Guiden forteller om lokale tradisjoner samt sørger for at du får smake på ulike latviske spesialiteter (ost, brød, røkt kjøtt, honning m.m.)
  Videre går turen til gamlebyen hvor den store og vakre Domkirken ligger. Dette er Baltikums største kirke med historie tilbake til 1211. Orgelet er kjent for sin fantastiske klang, og vi skal på en 20-minutters lang orgelkonsert.
  Dagen avsluttes med middag i fellesskap på restaurant i gamlebyen.

 • Dag 4 Jurmala

  Etter frokost tar vi turen til ”Den baltiske riviera” for litt sightseeing og shopping. Jurmala har siden 1800-tallet vært et yndet utflukts- og feriemål for så vel for Rigas borgere som for den russiske overklassen. Dette er mye på grunn av den 30 km lange, hvite sandstranden, men også på grunn av områdets mineralske kilder med helbredende mudder. Eller kanskje du vil nyte en tur på stranden. Det blir felles lunsj på et av SPA hotellene og retur til Riga igjen utpå dagen.
  I kveld spiser vi felles middag i hotellets restaurant.

 • Dag 5 Båttur på Rigakanalen i jugendstilbåter

  Dagen begynner med en reise på Rigas kanal. Her venter de elegante jugendstil båtene – den eldste fra 1907. Den har faktisk tilhørt «ABBA-familien». Det var Stig Andresson som solgte denne til en sjømann i Riga som fikk 4 kopier av denne båten laget. Kanskje du husker det første albumet til ABBA hvor gruppen sitter i «Darling»?

  Copyright: Ilmars Znotins
  Copyright: Ilmars Znotins
 • Dag 6 Hjemreise

  Etter frokost i dag settes bagasjen til oppbevaring og du kan skreddersy dine egne opplevelser! Hva med å booke noen spa behandlinger eller gjøre unna de siste innkjøpene? Buss til flyplassen på ettermiddagen, og direktefly tilbake til Bergen.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Direktefly Bergen – Riga t/r
Flyskatt kr 484,- (med forbehold om endringer)
Busstransfer t/r flyplass – hotell
Skandinavisk talende ankomstguide
5 netter i dbl rom på 4* hotell
5 frokoster
2 lunsjer inkl. 1 glass vin, øl eller mineralvann
4 middager inkl. 1 glass vin, øl eller mineralvann
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: