23. - 25. september 2023

Rindal Sparebank til Amsterdam

Copyright Tobias Kordt

Det sies at «kjært barn har mange navn» Det kan absolutt sies om metropolen Amsterdam. Byen er storslått, ærverdig, intim og lystelig. Med museum og historiske severdigheter i verdensklasse. Romantisk og vakker og med smaksopplevelser som trigger. Og ikke minst – toleransens by. Kanskje den eneste byen som oppleves best – enten til fots, fra sykkelsetet eller på et kanal cruise. På denne turen blir du også kjent med Rotterdam, byen som i dag kalles Manhattan ved elva Maas.

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Nederland - Besøk i Rotterdam
Dag 2
Amsterdam
Dag 3
Volendam, Zaanse Schans og hjemreise

Program

 • Dag 1 Ankomst Nederland - Besøk i Rotterdam
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Direktefly fra Trondheim til Amsterdam på tidlig morgen. Ved ankomst Nederland møter lokalguide og buss oss på flyplassen. Vi setter kursen mot Rotterdam, som kun er en times busstur fra flyplassen. Den livlige havnebyen kaller seg Manhattan ved Maas, og byen er en smeltedigel av ulike kulturer som farger byen med festivaler, butikker, markeder, natteliv og restauranter. Under 2. verdenskrig ble store deler av bykjernen jevnet med jorden, og i gjennomoppbyggingsårene fikk arkitekter frie hender, og sentrum av Rotterdam har utviklet seg til en herlig miks av det ultramoderne og nøkternt etterkrigs byggeri. Lokalguiden tar oss med på en spennende runde, det blir litt tid på egenhånd og vi samles til lunsj, før vi setter kursen mot Amsterdam. Vi kjører via Gouda på veien så vi får se litt mer av Holland. Ved ankomst Amsterdam er det innsjekk på hotellet.

  På vei til kveldens felles middag tar reiselederen oss på en liten spasertur, så vi blir litt mer kjent i Amsterdam. Vi spiser middag på In de Waag en restaurant i en gammel byport i det historiske sentrum av Amsterdam.

 • Dag 2 Amsterdam
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost inviteres du med på en interessant spasertur med lokalguide i byen som er full av kanaler, broer, smug, åpne plasser og grønne områder. Så er det tid for både lunsj og båttur, dette kombineres med en tur på noen av de mest kjente kanalene i byen.

  Ettermiddagen til egne opplevelser.

  Felles middag på å kvelden på den italienske restauranten Pasta e Basta, kjent for god mat, gode viner og syngende servitører!

  Amsterdam
 • Dag 3 Volendam, Zaanse Schans og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Amsterdam er et shoppingmekka og overalt finner du hyggelige kafeer og spisesteder. Du har formiddagen til å oppdage denne fascinerende byen, som i tillegg til gode handlemuligheter, byr på et stort og variert utvalg av utstillinger, museer og andre ting å oppleve.

  Tidlig ettermiddag samles vi, og tar en liten kjøretur nordover og besøker utendørsmuseet og boligområdet Zaanse Schans der 1700- og 1800-tallet blir brakt til live. Her kan du spasere forbi bakerimuseet, vindmøller, tresko fabrikken, ostefabrikken og mye mer. Etter litt tid i Zaanse Schans kjører vi videre til den koselige lille byen Volendam, en gammel fiskerlandsby kjent for ost, fisk og pop musikk. Du får litt tid i Volendam, før vi kjører videre til flyplassen.

  Copyright Sankalp Garg

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Trondheim – Amsterdam t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss i henhold til program
2 netter i delt dobbeltrom på Inntel Hotel Amsterdam Centre
2 frokoster
3-retters lunsj i Rotterdam inkl. 2 glass vin
2 timers lunsjcruise inkl. lunsj og fri bar under cruiset(øl, vin, mineralvann)
3-retters middag på In de Waag inkl. 1/2 fl. vin
3-retters middag på Pasta e Basta inkl. fri bar i 3,5 time(øl, vin, mineralvann)
Sightseeing i Rotterdam, Amsterdam, Volendam og Zaanse Schanse
Reiseleder fra Norsk Tur

Frivillige aktiviteter:
 • Enkeltrom

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.