14. - 20. april 2023

Elvecruise på Rhône med Stavanger Rotary Klubb

En reise gjennom Frankrikes beste og mest sjarmerende vinområder

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn elvecruise? Du sitter på dekk mens skipet langsomt glir gjennom vakkert landskap, forbi grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vingårder, eller middelalderbyer, borger og klostre. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Turen tar oss blant annet til Lyon med en historie som strekker seg 2000 år, Arles som sies å være selve essensen av Provence og vi drikker vin på vingård i Beaujolais. Reiseleder fra Norsk Tur er med på hele turen. Vi har en uforglemmelig reise fremfor oss!

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger – Lyon
Dag 2
Mâcon & Vinregionen Beaujolais
Dag 3
Lyon
Dag 4
Tain l'Hermitage
Dag 5
Avignon & Arles
Dag 6
Arles
Dag 7
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Stavanger – Lyon
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Stavanger til Lyon. Her vil bussen stå klar til å frakte oss den korte etappen til elvebredden hvor MS Rhone Princess ligger til kai. Klokken 18.00 går vi om bord og sjekker inn på de utvendige lugarene. Etter innsjekk vil mannskapet introdusere seg selv og vi nyter turens første middag om bord. Gå ikke glipp av Lyon opplyst om kvelden når vi seiler ut med skipet! Middager og lunsjer om bord er noe du kan glede deg til, og husets vin og øl er inkludert, samt drinker fra baren. De fleste nettene vil skipet ligge ved kai, men noen ganger forflytter vi oss mens vi sover. Vi kan bare glede oss til de neste dagene!

  MS Rhone Princess

  MS Rhône Princess er et flott 4-stjerners skip som ble bygget i 2001 og renovert i 2011. De 69 lugarene er fordelt på to dekk. Hver lugar har TV, baderom med dusj og toalett, safe og individuelt klimaanlegg. Skipet har soldekk med solsenger, salong og en stor restaurant der alle gjestene kan spise samtidig i en bordsetning. Elektrisiteten er 220V. Skipet har Wi-Fi.

 • Dag 2 Mâcon & Vinregionen Beaujolais
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne morgenen er det guidet tur i Mâcon. Med sine fargerike fasader, føles det som byen skulle vært en del av provinsen. Lær mer om denne bugnende byen hvor guiden opplyser om dens store hendelser.

  På ettermiddagen tar vi turen til Beaujolais, vinregionen gjemt mellom Lyon og Burgund. Vinene er alt fra den unge Beaujolais Nouveau til høykvalitet Crus. De røde vinene lages hovedsakelig av Gamay-druer som skaper en levende, fuktig smak. Lette og friske hvitviner kommer hovedsakelig fra Chardonnay-varianten. Vi besøker vingårder, lærer om hvordan vin lages og får så klart smake på den lokale vinen!

  På kvelden seiler vi tilbake til Lyon.

 • Dag 3 Lyon
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi våkner opp i Lyon,  Frankrikes tredje største by, og regionhovedstad. Den strekker seg fra det kjente vindistriktet Beaujolais i nord til Provence i sør. I Lyon tilbyr vi en frivillig utflukt i tillegg til den inkluderte sightseeingen. På formiddagen er det sightseeing i Lyon. Dagens rundtur starter ved Fourvièreåsen hvor vi får et flott overblikk over byen. Derfra drar vi til gamlebyen Vieux Lyon på Saônes venstre bredd hvor mange av de historiske bygningene ligger. Her finner man også de typiske franske bistroene, «bouchon», som byen er kjent for.

  På ettermiddagen er det mulig å bli med på Lyon Gourmet Walk. Typisk for byen er også de berømte «traboules», de tidligere hemmelige passasjene og gangveiene som er typiske for byen. Paul Bocuse har et eget matmarked i Lyon, «Les Halles de Lyon», hvor hele tre etasjer er fylt til randen med gourmetmat. Her får vi både lukte og smake på flere delikatesser.

  Vi går om bord igjen i skipet og seiler videre mot Tain L’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og sjokolade. Her kan vi anbefale et besøk til Cité du Chocolat hvor man kan utforske, lukte og smake sjokolade i alle former og farger hos verdenskjente Valhrona!

  Copyright Diogo Nunes
 • Dag 4 Tain l'Hermitage
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens frivillige utflukt følger Vercors-massivet. Her blir det smaking av lokal sprudlevin (Clariette de Die). Området består av imponerende landskap og en fantastisk utsikt. Vi besøker den sjarmerende byen Die, kjent for sine delikate sprudleviner og nyter en smaksprøve.

  På ettermiddagen seiler vi videre, og er fremme i Avignon på kvelden.

  copyright @shutterstock
 • Dag 5 Avignon & Arles
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi våkner opp i Avignon, også kalt de mektige pavers festningsby fordi paven flyttet hit etter at Romerriket falt på 1300-tallet. På formiddagen er det rundtur med en lokal guide i Avignon. Selve Avignon er som et postkort, med fargerike butikkfasader, smale brosteinsbelagte gater, vakre kirker og broer. Hele syv paver bodde i det imponerende Pavepalasset med sine festningsvoller som dominerer bybildet i dag. Den delvis ødelagte broen Pont d’Avignon er fra 1100-tallet og kjent fra den franske barnesangen «Sur le Pont d’Avignon».

  På ettermiddagen seiler vi videre mot Arles. Den idylliske byen med de vakre fargene og spesielle lyset har inspirert mang en kunstner, blant annet Vincent van Gogh med sitt verdensberømte maleri «Cafe La Nuit». Byen har noen imponerende romerske ruiner og et godt bevart amfiteater med plass til 20 000 tilskuere.

  Copyright Lucas Miguel
 • Dag 6 Arles
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi starter dagen i Arles, og herfra starter turens siste frivillige utflukt; Camargue. Vi er i Rhônens munningsdelta og dette er ett av Europas mest særegne og spesielle landskap. Våtmarksområdet, i dag nasjonalpark med strengt regulert adgang, er tilholdssted for trekkfugler og flamingoflokker, men også de berømte ville hestene. På en ”manade”, en av de typiske gårdene, kan vi se både hester og noen av de sorte tyrene som blir avlet her i Camargue. Her får vi se et fantastisk hesteshow.

  I kveld er det Gallaaften, og vi tar finstasen på! Skipet seiler mot Martigues på kvelden.

 • Dag 7 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  En spennende og fin uke er over, og det er på tide å reise hjem! Bussen bringer oss til flyplassen i Marseille og vi starter på returen til Stavanger. Minnene om landskap og steder, matretter og viner fra denne vakre regionen vil vare lenge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 22 250,- pr. person

Fly Stavanger – Lyon og Marseille – Stavanger
1 innsjekket bagasje
Flyavgifter
Buss transport fra flyplassen til skipet t/r
6 netter i delt dobbel lugar på standard dekk
Havneavgifter
Alle måltider ombord (frokost, lunsj og middag)
Vin, vann, øl, brus og kaffe til måltider om bord
Drinker i baren (unntatt vin fra vinlisten, enkelte drinker i baren og champagne)
Underholdning ombord
Utflukt til Vinregionen Beaujolais
Sightseeing med lokal guide i Lyon, Macon og Avignon
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkel lugar hoveddekk kr 4 550,-
 • Enkel lugar øvre dekk kr 6 250,-
 • Lugar på øvre dekk kr 1 700,-
 • Utflukt til Camargue kr 750,-
 • Utflukt til Vercors inkl. smaking av sprudlevin kr 700,-
 • Lyon Gourmet Walk kr 750,-

Tips til mannskapet
Prisen for frivillige utflukter gjelder kun ved forhåndsbestilling.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 6000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 66 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 65 og 36 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
14.april
 • 12:00 - 13:35
  Stavanger Amsterdam
 • 16:00 - 17:35
  Amsterdam Lyon
20.april
 • 11:25 - 13:30
  Marseille Amsterdam
 • 16:20 - 17:45
  Amsterdam Stavanger