08. - 15. august 2023

Seniorklubben Total på rundreise i vakre Skottland

«Wherever I wander, wherever I rove, the hills of the highlands for ever I love.”  – Robert Burns

Myteomspunne innsjøer, ruvende fjellkjeder og rustikke whiskydestillerier i verdensklasse – Skottland har det meste for den som søker store naturopplevelser.  Uansett hvor du reiser i Skottland, kan vi love deg uforglemmelige opplevelser. Denne rundturen i Skottland tar deg med på det fineste Skottland har å by på, og avsluttes med turens høydepunkt; The Royal Edinburgh Military Tattoo ​ved Edinburgh Castle.

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Aberdeen-videre mot Inverness
Dag 2
Isle of Skye
Dag 3
Isle of Skye
Dag 4
Fort William
Dag 5
Fort William
Dag 6
Loch Lomond and Trossachs nasjonalpark, Glasgow
Dag 7
Edinburgh- Military Tattoo
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Ankomst Aberdeen-videre mot Inverness
  Inkluderte måltider: Middag

  Ankomst Aberdeen.​ Besøk ved Clava Cairns – et av Skottlands mest stemningsfulle forhistoriske steder. Vi drar videre til Culloden Battlefield, stedet fra det beryktede slaget i 1746.​ Her kan kan du ikke unngå å føle den urolige følelsen av tap og tragedie som fortsatt vedvarer den dag i dag.
  Turen fortsetter til Inverness; omtalt som hovedstaden i det skotske høylandet. Her blir det tid til å utforske byen, for eksempel Inverness Castle og St Andrew’s katedral.
  Innsjekk ved Glen Mhor Hotel eller lignende.​
  Middag på hotellet.​

 • Dag 2 Isle of Skye
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Innholdsrik dag med besøk ved Loch Ness, innsjøen  som definitivt best kjent for påståtte observasjoner av Loch Ness-monsteret, også kjent som «Nessie». Tusenvis av turister besøker innsjøen hvert år, mange av dem håper selvfølgelig å få et glimt av Nessie. Neste stopp på turen er den over 500 år gamle middelalderborgen Urquhart Castle.
  Turen fortsetter videre til Portree, Isle of Skye; ​en juvel som bare venter på å bli oppdaget, og full av herlige severdigheter og en vennlig lokalbefolkning. Det travle havneområdet er det største trekkplasteret, omkranset av klipper og fabelaktig fargerike bygninger, og tilbyr en fantastisk utsikt ut over havet utenfor.
  Innsjekk på Dunollie Hotel /Plockton Hotel /Lochalsh Hotel avhengig av kapasitet. ​
  Middag på hotellet

 • Dag 3 Isle of Skye
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Besøk ved Kilt Rock & Mealt Falls. Mealt Falls stuper hele 55 meter fra kanten av klippen, stuper ned i det ville havet nedenfor – et imponerende syn. Et forslag for dagen er den mest berømte vandreturen på ​Øya; «The Old Man of Storr hike». Turen tar ca 1,5 timer (3,8 km)​ Alternativt the Quiraing Walk, denne turen tar ca 3-4 timer å gå (6,5 km). Valg av tur​ kan bestemmes på et senere tidspunkt. Middag på hotellet

 • Dag 4 Fort William
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Besøk ved Eilean Donan Castle, som er beliggende på en bitteliten øy hvor tre store havinnsjøer møtes, og omgitt av det mest fantastiske landskapet. Eilean Donan ble bygget av Macrae-klanen på 1200-tallet for å forsvare seg mot horder av plyndrende vikinger. Det er også et førsteklasses besøkssenter, hvor du kan lære mer om tidligere hendelser i Eilean Donan og området rundt. En uforglemmelig dag på et uforglemmelig sted!  Dagen fortsetter med stopp ved Neptunes Staircase, en kanal som sluser båter opp og ned. Denne fantastiske ingeniørkunsten hever kanalen med 19 m (62 fot) over en kvart mil med kontinuerlig murverk og tar rundt 90 minutter for en båt å reise opp eller ned slusene. Den ble bygget av Thomas Telford mellom 1803 og 1822, og er det den lengste kanalslusen i Skottland.

  Innsjekk på Cruachan Hotel eller lignende. Middag på hotellet.

 • Dag 5 Fort William
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag blir det tur med Nevis Range Gondola. Gondolen er den eneste i sitt slag i Storbritannia og når høyden på 650 meter. Det ble bygget på nordsiden av Aonach Mòr, det åttende høyeste fjellet i Storbritannia, opprinnelig som en måte å transportere skiløpere til bakkene. Mountain Gondola har blitt en fantastisk besøksattraksjon, som lar besøkende nyte den naturskjønne turen og absorbere den fantastiske utsikten og den klare fjelluften. Klikk her for å se forslag til turmuligheter på toppen.
  Middag på hotellet.

 • Dag 6 Loch Lomond and Trossachs nasjonalpark, Glasgow
  Inkluderte måltider: Frokost

  Dagen starter med besøk ved Oban destilleri, et av Skottlands minste destillerier som har laget sine berømte whiskyer siden 1794.  «Taste of Oban-turen» tilbyr veiledede smaksprøver som inkluderer deres eksklusive tapping, servert på en whiskyfatstav – en fabelaktig reise gjennom dette destilleriets fascinerende historie.
  Besøk ved Loch Lomond, en perle som er en del av nasjonalparken og ved porten til det skotske høylandet. ​Spasertur i Luss Heritage, en nydelig landsby med koselige kafeer, perfekt utsikt og stier gjennom gamle skoger.​ Egentid i Glasgow. Turen fortsetter med Afternoon Tea på Willow Tea Rooms. ​
  Om tiden tillater det: Mulighet for frivillig besøk ved Kelvingrove museum; som inneholder 8000 gjenstander og kunstverk,​ eksempelvis kunstverk av Rembrandt. ​
  Innsjekk på Hotel Novotel Glasgow Centre eller lignende.​
  Frivillig middag på lokal restaurant – Butterfly and the Pig eller lignende. (kommer i tillegg)

 • Dag 7 Edinburgh- Military Tattoo
  Inkluderte måltider: Frokost

  Besøk ved Edinburgh Castle, et av Skottlands mest fantastiske slott og tidligere hjemmet til blant annet dronning​ Mary av Skottland. ​
  Besøk i gamlebyen i Edinburgh, et sted som er på UNESCOs verdensarvliste. ​Gåtur: The Royal Mile og besøk ved Palace of Holyroodhouse.​
  Innsjekk ved Holiday Inn Express Edinburgh – Royal Mile​. Ettermiddag til fri disposisjon og middag på egenhånd​.
  På kvelden kommer turens høydepunkt, en spektakulær oppvisning av The Royal Edinburgh Military Tattoo foran det ikoniske Edinburgh Castle. For å feire strålende symmetrier gjennom presisjonsledede forestillinger, med den britiske hæren i spissen, vil militære og kulturelle handlinger fra hele verden få selskap av de ikoniske Massed Pipes and Drums, Pipers Trail, Tattoo Dance Company og Hjaltibonhoga.
  The Royal Edinburgh Military Tattoo er større, bedre og mer teknisk spennende enn noen gang før, en opplevelse for sansene.

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og det er tid for hjemreise til Stavanger.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 28 900,- pr. person

Fly Stavanger-Aberdeen​/Edinburgh-Stavanger
7 netter på 3* og 4* hotell​
7 frokoster​
5 middager på hotellet (3-retter meny)​
Buss ifølge program
Engelsktalende guide 6 dager (halv dag dag 7)​
Flyplassassistanse på ankomst og avreisedag
Tips til sjåfør og guide
Inngang til: Clava Cairns, Culloden battlefield, Loch Ness og Urquchart Castle, Kilt rock og Mealt Falls – foto stopp, Quiraing Walk, Eilean Donan Castle – foto stopp,  Neptunes staircase – foto stopp, Oban Distillery omvisning med smaksprøve,  Nevis range Gondola, Luss Heritage Walk, Glasgow Panoramic tour, Edinburgh Castle, Walking tour of Royal mile, billetter til Military Tattoo (kategori 2)

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 5 500,-

Lunsjer​
Drikke til måltider

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3 500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 90 dager: arrangør beholder innbetalt depositum
Mindre enn 90 dager før avreise: 25 % av totalt fakturert beløp
Mindre enn 60 dager før avreise: 50 % av totalt fakturert beløp
Mindre enn 45 dager før avreise:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
08.august
 • 07:30 - 07:45
  Stavanger Aberdeen
15.august
 • 13:00 - 18:00
  Edinburgh Stavanger