Opplev Sørlandets perler

Rundtur på sørlandskysten

Bli med på en flott rundreise med norske høydepunkter på rekke og rad, helt fra høyfjell via sørlandsidyll til blomsterhav på Flor og Fjære. Rundturen går gjennom Hovden og Kristiansand, før vi kjører Sørlandskysten bort til Stavanger.

Program for turen

Dag 1
Hovden
Dag 2
På Sørlandet
Dag 3
Nyt dagen i Kristiansand
Dag 4
Under og 50 000 blomster
Dag 5
Nordover og hjem
Ruten vår

Turinformasjon

Turpris: kr 8 950,- per person i delt dbl rom


Prisen inkluderer:

Buss som beskrevet i programmet
4 overnattinger på hotell i delt dbl rom
4 frokoster
2 middager
1 middag, båttur og omvisning Flor og Fjære
3 lunsjer
Program som beskrevet
Båtbilletter på returen fra Stavanger til Bergen
Lokalkjent reiseleder under hele opphold


Tillegg:
Enkeltrom kr 1600,-
Måltider utover det som er beskrevet i programmet
Drikke til måltidene
Ekstra utflukter/program

Vi tar corona-situasjonen på alvor og alle pålagte smittevernstiltak vil bli ivaretatt. Gruppestørrelse er satt til maks 26 personer å kunne overholde at kun annet hvert sete på bussen benyttes.

Vi tar forbehold om endringer i oppsatte program, trykkfeil og at vi har fått nok påmeldte til turen innen 16. juli for at den kan gjennomføres

Program

Dag 1: Hovden

/globalassets/europa/norge/hovden/hovden_foto_stine-proitz-jorgensen-1500px.jpg

Avreise fra Bergen bystasjon om morgenen. Det blir i tillegg mulig å stige på ved Åsane bussterminal, Arna terminal, Dale og Voss. Vi kjører i vakker natur forbi Odda, Låtefossen, Røldal og til Hovden øverst i Setesdal. Det blir flere stopp underveis. Vi overnatter på den sjarmerende Hovden Fjellstoge som er nyrenovert og har en fantastisk beliggenhet.

Vår lokalkjente guide tar de som ønsker med på en liten tur i fjellet rundt hotellet for å skjerpe appetitten før middag.

Dag 2: På Sørlandet

/globalassets/europa/norge/kristiansand/fiskebrygga.jpg

Vi starter dagen med en god frokost før vi setter kursen sørover mot Kristiansand. Landskapet i Setesdal varierer fra flate bygder til vilt og vakkert høyfjell. Her er en lang tradisjon med sølvsmedkunst og musikk.

Vel fremme i Kristiansand sjekker vi inn på Parken Hotell midt i sentrum av byen. Hotellet ble nyrenovert i 2018.

Etter innsjekk blir det en rusletur i byen og ned til Fiskebrygga. Det blir lunsj og litt underholdning ved sjøkanten.

Felles middag på hotellet om kvelden

Dag 3: Nyt dagen i Kristiansand

/globalassets/europa/norge/kristiansand/kilden-1500px.jpg

Dagen i dag er din til å gjøre det du ønsker – lokalguiden kan gi tips til museer og steder som er verdt et besøk. For de som ønsker det, blir det en guidet tur i gamlebyen etter frokost. Deretter står strandpromenaden ved festningen for tur. Også kvelden i dag blir fri til å gjøre hva du ønsker. Noen vil kanskje se en forestilling på Kilden, noen vil prøve den nye restauranten Hos Moi på fiskebrygga eller har andre ønsker. Om noen foretrekker et felles måltid også denne kvelden er det bare til å henge seg på guiden

Dag 4: Under og 50 000 blomster

/globalassets/europa/norge/under/under-04.jpg

Etter frokost setter kursen vestover mot Stavanger. På veien kjører vi innom Spangereid hvor vi får muligheten til å se den berømte undervannsrestauranten Under (restauranten ligger 5,5 m under havoverflaten). På Havhotellet like ved får vi servert en deilig lunsj før vi fortsetter til Stavanger.

Innsjekk å hotellet ved ankomst. Det blir tid til en liten strekk på rommet før vi gjør oss klar for blomsterhavet på Flor og Fjære. Her plantes det ut 50 000 blomster hvert år, og det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: «regnbuen». Gled deg!

Før vi skal tilbake til fastlandet, blir det en deilig middag tilberedt av de ferskeste råvarer. Det hele krydres med urter fra Klosterhagen og presenteres i en delikat buffé.

Dag 5: Nordover og hjem

Vi starter dagen rolig med en god frokost før vi tidlig formiddag setter oss i bussen med kurs mot Bergen.

Også denne dagen blir det mange opplevelser. Det er 2 fergeturer på veien, så avbrekk og mulighet til å få seg en matbit blir det også.

Ruten vår