25. november - 03. desember 2023

Rundreise i fargerike Marokko

– nærmere 1001 natt kommer du ikke!

Photo by Paul Macallan

Bli med reiseleder Karl-Gunnar til spennende Marokko!
Bare et steinkast fra Europa venter eventyret på oss. Kongeriket Marokko har fascinert reisende i århundrer, og gjør inntrykk med sine farger, lyder og smaker. Spennvidden er stor fra Saharas kamelkaravaner til de endeløse sandstrendene ved kysten der solnedgangen er en eksplosjon av farger. Du vil bli sjarmert av marokkansk gjestfrihet, og landets kjøkken begeistrer enten det serveres på en elegant restaurant eller en lokal riad. Den eksotiske basaren i Marrakech er høydepunktet for den handleglade, mens historiske byer som Fès og Casablanca vekker nysgjerrigheten. I de høye Atlasfjellene kan du oppleve frodige daler med maleriske berberlandsbyer. Bli med til et land som tar godt vare på sine gjester, med en behagelig temperatur og solrike dager som bonus!

 

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger - Marokko
Dag 2
Marrakech
Dag 3
Marrakech - Meknes
Dag 4
Meknes - Volubilis - Fès
Dag 5
Fès
Dag 6
Fès - Rabat - Casablanca
Dag 7
Casablanca - Marrakech og frivillig utflukt til Jardin Majorelle
Dag 8
Fridag eller frivillig utflukt til Atlasfjellene med Jeep
Dag 9
Marokko - Stavanger

Program

 • Dag 1 Stavanger - Marokko
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Stavanger på morgenen og  lander i Marokko på sen ettermiddag. Det er en kort busstur før vi er fremme på hotellet vårt i Marrakech, 2 Ciel Luxury Boutique Hotel & Spa 4*. Vi sjekker inn på hotellet og har felles middag i hotellets restaurant.

 • Dag 2 Marrakech
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Turens første høydepunkt står for tur når vi i dag inntar gamlebyen i Marrakech. Medinaen utfordrer alle sanser og skjerper appetitten. Som et pumpende hjerte med sentrale handlegater som store årer og smale gater som et fint forgreinet nett av vener er dette et opplevelses- og handleeldorado. Varer vi bare kan drømme om å finne i norske butikker, tilbys til latterlig lave priser. Det er spennende å prute med lokalbefolkningen, og det er like tilfredsstillende hver gang man gjør et kupp. På Djemaa El-Fna-plassen eksploderer livet foran øynene på oss – medisinmannen med sin blå turban tilbyr pulver og urter som kurerer alt mens en akrobattropp med en dansende ape prøver å tiltrekke seg oppmerksomheten. Slangetemmerens fløytespill blander seg med bønnerop fra moskeene, mens en gjøgler samler mange nysgjerrige tilskuere. Har du tannverk finnes det alltid en håndverker som har spesialisert seg på tann-trekking, og ønsker du en hennatatovering blir du raskt tatt hånd om. Her kan du tilbringe resten av dagen i denne eksotiske verdenen, eller bruke ettermiddagen som du selv ønsker. Felles middag på kvelden.

 • Dag 3 Marrakech - Meknes
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Fulle av inntrykk fra Marrakech fortsetter vi på oppdagelsesreisen i Marokko, og vender nesen mot Meknes. På gode veier og med et frodig landskap som kulisse, går milene raskt unna. Guiden vår forteller om livet i Marokko og krydrer turen med landets spennende historie. Vi stopper for beinstrekk underveis og dagens lunsj spiser vi i byen Beni Mellal. Utpå ettermiddagen ankommer vi Meknes, en gammel keiserby. Bak bymuren ligger kasbahen og medinaen, og utenfor den moderne bydelen fra den franske kolonitiden. Vi sjekker inn på hotellet Le Transatlantique Meknes, før vi spiser felles middag om kvelden.

 • Dag 4 Meknes - Volubilis - Fès
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Olivenlunder og frodige vinmarker omringer byen Meknes, og enorme byggverk og høye bymurer vitner om en svunnen storhetstid. Etter en interessant sightseeing i byen spiser vi lunsj i en sjarmerende riad, et tradisjonelt marokkansk herskapshus med atrium og en indre hage.

  Etter lunsjen blir utsikten fra bussvinduet stadig mer storslått, før den romerske ruinbyen Volubilis kommer til syne. Romerne slo seg ned her oppe på grunn av den fruktbare jorden og alle de ville løvene som streifet rundt her. Løvene ble fanget og sendt rundt i det store Romerriket til gladiatorkamper. Den tidligere romerske hovedstaden gjenspeiler fremdeles hvilke ressurser og rikdommer romerne hadde. Utpå ettermiddagen ankommer vi Fès, en av juvelene på turen. Her sjekker vi inn på Palais Medina Fes, før vi samles til felles middag på kvelden.

 • Dag 5 Fès
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Marokko har hatt flere stolte kongebyer opp gjennom tidene: Meknes, Marrakesh, Rabat og ikke minst Fès, etablert for 1300 år siden. På midten av 800-tallet hadde byen fått sitt første universitet og ble raskt et senter for tro, kultur og vitenskap. Man tror også at Fès på 1100-tallet var verdens største by, og i middelalderen hadde byen 800 moskeer! Fès har beholdt sin storhet, og i 1981 kom byen på Unescos verdensarvliste. Fra en festning høyt over byen får vi en storslagen utsikt over gamlebyen – medinaen. Det er et overveldende syn som møter oss. Bebyggelsen er tett i tett så langt øye kan se, med høye fjelltopper beskyttende rundt byen. Trolig er denne medinaen verdens største bilfrie område. Vi blir hensatt til en annen tidsalder når vi spaserer gjennom byporten – til et sted hvor tiden har stått stille i hundrevis av år. Det er et konglomerat av smug og smale gater og himmelen skimtes bare i små øyeblikk av gangen før en ny overbygget passasje dekker oss. Byen lever i dag av ull-, bomull-, skinn-, teppe- og såpeindustri, forretningene bugner av alle slags eksotiske varer, og små hjemme-industrier finnes på hvert hjørne. Fra et hustak ser vi hvordan saueskinn behandles og farges for hånd i store bassenger under oss, og på besøk i en villa får vi se de flotteste håndverksarbeider i tre, metall og marmor. En velsmakende marokkansk lunsj tilfredsstiller smaksløkene og gir oss en velfortjent pause før flere opplevelser står for tur. Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og i kveld er det middag på egenhånd.

 • Dag 6 Fès - Rabat - Casablanca
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag går turen videre til Rabat, landets hovedstad. Dette er en velholdt by hvor byråkrater, ambassadører og en voksende middelklasse lever et moderne liv. Rabats lange og fargerike historie står i stil med en enestående og fascinerende arkitektur. Vi besøker det rikt utsmykkede kongelige mausoleet, der både far og farfar til dagens konge ligger gravlagt. Fra bussvinduet opplever vi et yrende og fargerikt folkeliv og vårt neste stopp har noen helt spesielle innbyggere.

  Ruinen Chellah møter oss med viltvoksende palmer, oliven-, fiken- og banantrær, majestetiske gamle tårn, tykke murer og steinbuer, og alt ser tilgrodd og forlatt ut. Det er vanskelig å forestille seg at dette en gang var en romersk by, og senere et gravsted for sultaner. Dagens innbyggere, hundrevis av storker, ser likevel ut til å trives her. De har bygget reir på alle søyler og tak og er en sjelden og annerledes attraksjon.

  Vi spiser lunsj i Rabat før vi kjører videre til Casablanca. Her er boulevarder og avenyer designet av franskmennene i en herlig blanding med moderne arabisk byggeskikk. Paris har Eiffeltårnet, Agra har Taj Mahal og Casablanca har Hassan 2. Moské. Synet av Casablanca nytes fra bussvinduet, og vi gjør et fotostopp ved Hassan 2. moské, for å få foreviget et minne av den storslåtte bygningen. Vi sjekker inn på hotellet Hyatt Regency Casablanca, før det er tid for kveldens middag. For mange er Casablanca synonymt med Humphrey Bogart og Ingrid Bergmans filmklassiker, og hva er vel mer passende enn en middag på Rick’s Cafe?

 • Dag 7 Casablanca - Marrakech og frivillig utflukt til Jardin Majorelle
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en spennende og opplevelsesrik rundtur er vi tilbake i Marrakech og sjekker inn på 2 Ciel Luxury Boutique Hotel & Spa 4*.

  I dag er det mulig å melde seg på utflukt der vi besøker Jardin Majorelle som moteskaper Yves Saint Laurent overtok på begynnelsen av 60-tallet. Franskmannen var inspirert av orientalske og afrikanske landskap, og parken hans er full av vakre palmer, bougainvillea, bambus og kaktus. Denne vakre hagen er virkelig en unik opplevelse!

  Kveldens middag holdes i den storslåtte riaden Dar Zellij!

 • Dag 8 Fridag eller frivillig utflukt til Atlasfjellene med Jeep
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  En avslappende dag på hotellet, eller shopping og spasertur i nybyen? Dagen er din!

  Liker du spektakulære naturopplevelser, anbefaler vi dagens utflukt. Med jeeper tar vi oss opp mot Atlasfjellene, Nord-Afrikas høyeste fjellkjede, til primitive berberlandsbyer. Snø på toppene gir oss litt hjemlengsel, men det er også det eneste som minner om Norge. Vi besøker en gjestfri familie i en fjellandsby og en liten fabrikk som lager kremer, såper og oljer av argantreet. Naturen er vill og vakker og har sin helt spesielle flora. Vi klatrer videre i landskapet og kjører igjennom små berberlandsbyer. Berberne var den opprinnelige befolkningen i Marokko som alltid har livnært seg av jordbruk og sauehold. Dagens lunsj spiser vi under skyggefulle telt ved en idyllisk innsjø, før vi returnerer til Marrakech utpå ettermiddagen.

  Vi spiser felles middag på hotellet og tar en tidlig kveld før morgendagens hjemreise.

 • Dag 9 Marokko - Stavanger
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi flyr fra Marokko tidlig morgen, og vi er fremme i Stavanger på ettermiddagen. Vi har fått en smakebit av livet i Marokko og inntrykkene vil være med oss i lang tid fremover.

  Photo by christian buehner

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 26 900,- pr. person

Fly Stavanger – Marrakech t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransporter i henhold til program
4 netter i delt dobbeltrom på 2 Ciel Luxury Boutique Hotel & Spa 4* 
1 netter i delt dobbeltrom på Le Transatlantique Meknes
2 netter i delt dobbeltrom på Palais Medina Fes
1 netter i delt dobbeltrom på Hyatt Regency Casablanca
8 frokoster
4 lunsjer
7 middager
Sightseeing, rundtur og inngangspenger i henhold til program
Lokalguide på hele turen
Tips til bussjåfør, hotellpersonale og restauranter
Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 6 500,-
 • Jardin Majorelle og YSL kr 570,-
 • Jeeputflukt til Atlasfjellene inkl. lunsj kr 1 600,-
 • Ikke A-Fordel kunde kr 1 000,-

Tips til lokalguider

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 6000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 122 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 121 og 66 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 65 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 65 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 65 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 65 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
25.november
 • 06:00 - 07:35
  Stavanger Amsterdam
 • 09:30 - 10:55
  Amsterdam Paris
 • 12:10 - 15:30
  Paris Marrakech
03.desember
 • 07:20 - 10:50
  Marrakech Paris
 • 12:40 - 14:00
  Paris Amsterdam
 • 15:05 - 16:35
  Amsterdam Stavanger