12. - 25. oktober 2023

Supertilbud for Seniordans Hordaland

Sol og varme, et deilig sted, flott hotell, god mat og seniordans, 15 dagers tur til Salou

Sunny costa dorada resort. Beautiful sea bay under clear blue sky. Spain coast line.

Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til flere severdigheter som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat.
Gled deg til dager med avslapping, god mat og ikke minst påfyll av ny energi. Vi skal nyte sol, bad og varme, enten man velger å ligge ved bassengkanten eller på en solstol på stranda.  Mange butikker lokker med billige varer, fortauskafeer og restauranter ønsker deg velkommen med god mat og drikke til rimelige priser.  Vi har eget danselokale på hotellet, og senior danseundervisning med instruktør nesten hver dag. Om du har danset i flere år, er nybegynner eller aldri har vært med på seniordans – alle er velkomne til å danse og ha det moro,

 

 

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Barcelona - Salou
Dag 2
Informasjonsmøte
Dag 3, 5, 7, 9, 11 - 13
Dagene er dine
Dag 6
Besøke vingård og sjarmerende Sitges
Dag 10
Poublet og Tarragona
Dag 14
Montana de Preades
Dag 15
Hjemreise
white and yellow boat on sea dock during daytime
Photo by Emmanuel Burdin
Et par som danser og har det hyggelig
copyright @shutterstock
Mennesker seniorer som koser seg med god mat og drikke
copyright @shutterstock

Program

 • Dag 1 Bergen - Barcelona - Salou
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte med Norwegian fra Bergen til Barcelona, en flytur på ca 3 1/2 time hvor bussen står klar for å kjøre oss videre til Salou og hotellet vårt Hotel Sol Costa Daurada 4*. Hotellet vårt er et 4 stjerners hotell i byen Salou, med fasiliteter som gir oss et behagelig opphold. Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til flere severdigheter som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse. Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

  Copyright Marit Rørbakken
 • Dag 2 Informasjonsmøte
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost samles vi i baren til et informasjonsmøte hvor vår reiseleder informerer om de forskjellige utfluktene vi tilbyr under oppholdet.

  Vår erfaring etter mange år med turer for seniordansere i Hordaland er at frivillige utflukter er populært. Men du skal selv bestemme hva du ønsker å være med på. Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på tur, mens andre koser seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. Det å vandre rundt i byen Salou er en fargerik opplevelse. Mange butikker lokker med billige varer, fortauskafeer og restauranter ønsker deg velkommen med god mat og drikke til rimelige priser.

   

  SALOU, TARRAGONA, SPAIN - APRIL 24, 2017: Coastline Costa Dorada, main beach in Salou. Blue sky. Copy space for text.
  Copyright Real Jansen
 • Dag 3, 5, 7, 9, 11 - 13 Dagene er dine
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dette er en reise hvor du selv bestemmer hva du vil gjøre under oppholdet i Salou og du kan krydre dagene med det du måtte ønske. Noen vil bare nyte friheten og la dagene komme og gå, mens andre har lyst til opplevelser og utflukter.  Noen trives med å dra på oppdagelsesferd  og utforske steder på egenhånd, mens andre setter pris på organiserte utflukter.

  Vår reiseleder bor sammen med dere på hotellet og er alltid tilgjengelig hvis du lurer på noe eller trenger hjelp. Kanskje finner dere sammen på ting å gjøre som ikke er beskrevet i programmet, det kan være alt fra trim- eller spaserturer til andre ting eller ideer som dukker opp, enten på dag- eller på kveldstid.

  Photo by Cristina Gottardi
  Photo by Cristina Gottardi
 • Dag 6 Besøke vingård og sjarmerende Sitges
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vingårdsbesøk med smaksprøver er alltid populært når man er i Spania. Vi besøker en kjent vingård som har produsert kvalitetsvin siden 80-tallet i tillegg til en populær vineddik som er populær blant mesterkokker.

  Turen forsetter til den hyggelige lille fiskelandsbyen Sitges hvor det blir lunsj på en lokal restaurant og litt tid på egenhånd til å kikke i butikker, besøke et kunstgalleri eller bare nyte en deilig cappuccino og nyte varmen og omgivelsene.

   

  Copyright Moritz Knöringer
 • Dag 10 Poublet og Tarragona
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Turen tar oss innover i landet og første stopp er Poblet, kjent for sitt spesielle og minneverdige klostet hvor det bor munker under Sant Benito-ordenen. Her får vi et innblikk i en verden full av tradisjoner og symboler, og vi får høre litt om historien bak dette historiske og artistiske mesterverket som også er en del av UNESCO’s verdensarv.

  Vi spiser lunsj på et hyggelig sted før turen går ut til kysten og byen Tarragona, Costa Doradas hovedstad. Det romerske amfiteater tiltrekker turister fra inn- og utland, og er selvfølgelig også på UNESCO’s verdensarvliste. Fra utsiktspunktet «Middelhavets balkong» kan man virkelig kjenne essensen i det å bo ved Middelhavet. VI er tilbake i Salou utpå ettermiddagen.

  Copyright Mario La Pergola
  Copyright Pau Sayrol
 • Dag 14 Montana de Preades
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Prades er et vakkert og pittoresk fjellområde, kun en times kjøretur inn i landet Her oppe rager fjellene i 1000-meters høyde, og for hver sving man klatrer oppover i landskapet oppleves fantastiske panoramaer. Høyt over Middelhavet møter man vakker og frodig natur samt historiske og bevarte bygninger. Flere intime landsbyer passeres, og i fjellandsbyen Siurana, som ser ut som en eventyrlandsby med steinhus og brostein, passer det med en liten vandretur. Landsbyen ligger 730 m.o.h. og her bor det kun ca. 50 mennesker. Stedets kalksteinsklipper tiltrekker seg årlig mange sportsklatrere og fotturister. Her oppe har man også en enestående utsikt til et stort vannreservoar man kan gå ned til for å få seg en dukkert når vannstanden tillater det.

  Photo by VMonte13
  Photo by Garniel
 • Dag 15 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi nyter turens siste frokost før vi sjekker ut fra hotellet og drar til flyplassen for hjemreise. Vi har mange minner med i kofferten, og det å reise og dele opplevelser med andre deltagere, gir alltid en ekstra dimensjon på turen.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 16 500,- pr. person

Direktefly Bergen – Barcelona t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje + håndbagasje på flyet
Transport flyplass – hotell t/r
14 netter i delt dobbeltrom på Hotel Costa Daurada 4*
14 frokostbuffeter
14 middagsbuffeter inkl. vann og 1/4 flaske vin
Danseundervisning med instruktør
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 6 000,-

Tips
Frivillig utflukt (Pris kommer)

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 34 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 33 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 63 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 63 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 63 og 32 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon risikere å bli kansellert.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Flytider
12.oktober
 • 12:00 - 00:00
  Bergen Barcelona
26.oktober
 • 08:00 - 11:20
  Barcelona Bergen