29. oktober - 05. november 2022

Seniorklubben Total til Torremolinos og Andalucia

Påmeldingsfrist 01. august!

Andalucia – den sydligste delen av Spania – skal nytes! I dette idylliske hjørnet av Spania er det godt å være turist. Hotell ved havet har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie, og late dager på stranden med en spennende bok i umiddelbar nærhet, er ikke å forakte. I tillegg til et godt klima, kan man oppleve spennende steder og byer kun med korte kjøreturer fra der vi bor. Hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper og i frodige åssider, en storslått og frodig natur og vakre og majestetiske bygninger fra en svunnen tid, skal vi få oppleve. Et velsmakende kjøkken som norske ganer liker, god vin og varme kvelder med hyggelige medreisende – hva mer kan man ønske seg!

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger - Torremolinos
Dag 2
Torremolinos og Ronda
Dag 3
Dagen er din!
Dag 4
Gibraltar – britisk kronkoloni
Dag 5
Dagen er din!
Dag 6
Granada, maurernes siste skanse
Dag 7
Fridag og ettermiddagsutflukt til Mijas
Dag 8
Torremolinos – Malaga - Stavanger

Program

 • Dag 1 Stavanger - Torremolinos
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte fra Stavanger til Malaga. Middelhavskystens behagelige klima ønsker oss velkommen, og en kort kjøretur fra flyplassen bringer oss til vårt hotell i Torremolinos som ligger perfekt til med stranden og den spennende gamlebyen som nærmeste nabo.

  Hotell Meliá Costa del Sol har store fellesarealer, en trivelig bar, takterrasse og underholdning. Hotellets frokost, lunsj og middagsbuffet bugner av spennende retter. Alle rommene har balkong slik at du kan nyte utsikten og Spanias gode temperatur både morgen og kveld.

 • Dag 2 Torremolinos og Ronda
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På formiddagen gjør vi oss litt kjent i Torremolinos. Vi starter med en felles spasertur opp til gågatene, som ligger på høyden like bak hotellet vårt. Her venter et hyggelig gatebilde med små artige forretninger og restauranter hvor man kan velge spennende spanske retter og god vin. Og ikke minst, her er det hyggelig å sitte og nyte folkelivet.

  På ettermiddagen drar vi opp til berømte Ronda. Denne hvitmalte fjellbyen bærer tilnavnet ”Tyrefektingens vugge”. Bussturen opp dit er en stor naturopplevelse, hvor vi på det høyeste er oppe i nesten 1200 meter.
  I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. En elegant bro over en hundre meter dyp kløft, deler byen i to.
  Vi besøker et typisk andalusisk hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Deretter samles vi til et spansk kveldsmåltid – tapas.

  Utpå kvelden returnerer vi til Torremolinos.

 • Dag 3 Dagen er din!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Kanskje det passer best med ro og hvile. Eller muligens en aldri så liten oppdagelsesferd på egenhånd, i byen eller langs strandpromenaden.
  Stranden er bare et steinkast fra hotellet, og butikkene ligger og frister like rundt hjørnet, tett i tett. Så i dag kan du virkelig lade opp batteriene og bare kose deg. Om kvelden samles vi til felles middag.

  Copyright Simon Hermans
  Copyright Anastasiya Ramanenka
 • Dag 4 Gibraltar – britisk kronkoloni
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På gode veier kjører vi sydover og passerer kjente feriebyer som Fuengirola og Marbella, før Gibraltar kommer til syne med det kjente stredet hvor Middelhavet smelter sammen med Atlanterhavet.
  Her, på den iberiske halvøyas sørkyst, entrer vi engelsk territorium.
  Gibraltar kalles “The Rock” fordi området er et stort fjell med en begivenhetsrik historie. Den strategiske beliggenheten ved inngangen til Middelhavet har utløst flere angrep gjennom tidene.
  I små minibusser kjører vi opp på dette fjellet og besøker dryppsteinshulen St. Michaels Cave med sine fantastiske fjellformasjoner. Gjennom millioner av år har vannet skapt de vakreste ”kunstverk”, og i denne naturkatedralen har noen av verdens eldste mennesker bodd.

  Etter grottebesøk er det tid for noen “apestreker”. De haleløse Gibraltarapene er et morsomt bekjentskap, men pass på så de ikke tar fra deg solbrillene! Og utsikten her oppe er storslått. Så venter butikkene i hovedgaten Main Street med lave priser på skinnvarer, parfyme, gull, elektroniske artikler, drikkevarer m.m. Sulten? Det er rikelig med spisesteder, og dette må jo være stedet for en runde fish and chips!

  Om kvelden møtes vi til felles middag.

 • Dag 5 Dagen er din!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Kanskje det passer best med ro og hvile. Eller muligens en aldri så liten oppdagelsesferd på egenhånd, i byen eller langs strandpromenaden.
  Stranden er bare et steinkast fra hotellet, og butikkene ligger og frister like rundt hjørnet, tett i tett. Så i dag kan du virkelig lade opp batteriene og bare kose deg.

  Vi spiser felles middag.

  Copyright Alexandra Dementyeva
 • Dag 6 Granada, maurernes siste skanse
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Granada var i 250 år hovedstaden i det mektige mauriske kongeriket i Andalucia. Byens beliggenhet er svært malerisk ved foten av den snøkledde fjellkjeden Sierra Nevada. Det arabiske Alhambra er et eksotisk eventyr. Palassene, hagene og fontenene er arkitektoniske mesterverk av keramiske fliser og utskjæringer, og assosiasjonene til “1001 Natt” er nærliggende.
  Når kongene var trette av mas og intriger på palasset, fant de roen i Generalife. I dag er det skapt et flott hageanlegg her med fantasifullt utskårne busker og trær, fontener og fargerike blomster.

  Etter Alhambra tar vi en liten kjøretur gjennom sentrum av Granada og inntar en nydelig lunsj før vi utpå ettermiddagen returner til kysten.
  Om kvelden møtes vi til felles middag.

  Copyright Jorge Fernández Salas
  Copyright Cayetano Gros
 • Dag 7 Fridag og ettermiddagsutflukt til Mijas
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er til din disposisjon – avslapping, bading, vandreturer og det du måtte ønske. Som Sørlandet har sine “hvite kystbyer”, er Andalucia kjent for de vakre pueblos blancos, “hvite landsbyer”.
  Gjennom generasjoner har andalucierne hvitkalket husene sine slik at de får de karakteristiske runde formene.

  På ettermiddagen drar vi opp til landsbyen Mijas. Med sin beliggenhet nesten 500 meter over havet, får du en storslått utsikt til kysten og byene langt under oss. Her kan du teste ut de fargerike eseldrosjene, besøke et miniatyrmuseum eller handle vakker keramikk.

  Kveldens middag står dekket til oss her oppe, et velsmakende måltid i en hyggelig lokal restaurant.

  Copyright Daniel Norris
  Copyright Caleb Stokes
 • Dag 8 Torremolinos – Malaga - Stavanger
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi sjekker ut fra hotellet og bussen kjører oss til flyplassen. Nå bærer det hjem til Norge igjen etter dager med opplevelser, gode minner og hyggelige medreisende.

  Batteriene er nå fulladet, og vi har mange fine minner å se tilbake på når hverdagen vender tilbake.

  Vi kan også rette blikket mot vårens tur til Marokko.

  Bare et steinkast fra Europa venter eventyret på oss. Kongeriket Marokko har fascinert reisende i århundrer. Det er en fremmed verden som bedårer sansene med sine farger, lyder og smaker. Bli med og opplev slangetemmere og utrolige byggverk, ta turen opp til de høye Atlasfjellene og inn i de frodige dalene med sine maleriske berberlandsbyer. Spennvidden er stor fra Saharas kamelkaravaner til de endeløse sandstrendene ved kysten der solnedgangen er en eksplosjon av farger. Du vil bli sjarmert av marokkansk gjestfrihet, og landets kjøkken begeistrer enten det serveres på en elegant restaurant eller en lokal riad. Den eksotiske basaren i Marrakesh er høydepunktet for den handleglade, mens historiske byer som Fès og Casablanca vekker nysgjerrigheten.

  Mer info om turen til Marokko kommer

   

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 990,- pr. person

Fly Stavanger – Malaga t/r
Flyavgifter
Transfer flyplass – hotell t/r
7 netter i delt dobbeltrom med havutsikt på Hotel Melia Costa del Sol
7 frokoster
1 lunsj
7 middager
1/4 fl. vin, 1 øl eller 1 mineralvann inkl. til måltidene
Alle utflukter ifølge program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 990,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
29.oktober
 • 06:35 - 10:20
  Stavanger Malaga
05.november
 • 11:00 - 14:45
  Malaga Stavanger