18. - 23. august 2023

Seniorklubben Sparebanken Vest til Vauldalen og Røros

Bli med på en reise i tid, krydret med spekemat, rømme, felespill og dans!

copyright @Vauldalen Fjellhotell

Her i Vauldalen, på grensen mellom Norge og Sverige, har det i lange tider kommet ferdafolk forbi. Før i tiden var Røros et levende og travelt sted med skysskarer og hester, varer og penger, mat og øl. Ferdafolket trengte gjerne et sted hvor de kunne både spise og overnatte på reisen, noe som gjorde livet travelt også for folket på ferdagårdene ved grensen. Nå er det vi som skal bo på Vauldalen Fjellhotell, og her behandler verskapet, med Jorid og Ole Peder i spissen, sine gjester som sin egen familie. Og under deres motto «Her er vi alle verter» trollbindes du som gjest. Det er nært og personlig, ærlig og sjarmerende. Vi vil få opplevelser som hest- og kjerretur til Volldalskoja, besøk i gruvebyen og Johan Falkbergets rike, Røros – samt båttur til den nedlagte smeltehytten Femmundshytten. Velkommen til en unik reiseopplevelse, krydret med blant annet spekemat og rømme, felespill og dans!

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Dombås
Dag 2
Dombås - Vauldalen
Dag 3
Dagstur til Sørvika
Dag 4
Dagstur til Røros
Dag 5
Vauldalen - Lillehammer
Dag 6
Lillehammer - Bergen
Picture of a plate with waffle norwegian style, with red jam and white sour cream
copyright @Vauldalen Fjellhotell
Copyright Marius Rua trondelag.com
Picture of a plate with traditional food like dried meat of sheap, smoked salmon with scrambled eggs, sausages and local jam.
copyrigth @partnerstudio-VisitNorway

Program

 • Dag 1 Bergen - Dombås
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Avreise fra Bergen busstasjon, perrong P kl. 09:00, med påstigning i Åsane og Arna. Vi kjører videre til Voss hvor vi stopper for en benstrekk, før ferden går videre forbi Flåm til Sognaporten. Her spiser vi dagens lunsj, før vi drar videre nordøstover, forbi Lærdal og Årdal, langsmed Galdhøpiggens fot ved Lom – til Dombås. Her sjekker vi inn for natten på Dombås hotell. Det blir middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

  copyright @Vauldalen Fjellhotell
  copyrigth @Vauldalen Fjellhotell
 • Dag 2 Dombås - Vauldalen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost tar vi fatt på siste strekket, en kjøretur på omtrent 3 timer, til Vauldalen Fjellhotell hvor vi hilses velkommen av vertskapet. Her blir vi svært godt ivaretatt under hele oppholdet. Jorid selv sier «dette er balsam for sjelen», og hun har nok rett. Her finnes ingen skjerm av noe slag på rommene – TV og internett finnes kun i peisestuene. I resepsjonen står det kaffe, te og hjemmebakt tebrød. Badstue finnes her også, i tillegg til forskjellige spisesaler og barer. Rommene er enkelt innredet – men du har det du trenger. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

  copyright @KathrineSørgård
  copyright @Vauldalen Fjellhotell
 • Dag 3 Dagstur til Sørvika
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en tidlig frokost, er det avreise til Sørvika. Der går vi om bord i Femunden II. Båten bringer oss til Femundshytten Gård, hvor vi blir møtt av Tommy og Chris. De viser oss den nedlagte smeltehytta og forteller om livet på gården. Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme. Det blir også tid til musikk før vi returnerer til hotellet. Kveldens middag blir servert i hotellets spisesal, etterfulgt av dans i peisestua.

  copyright @kalisfoto
  copyright @Vauldalen Fjellhotell
 • Dag 4 Dagstur til Røros
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Frokost først, så utflukt. Og i dag skal vi til Røros. Vi kjører Brekken, og tar veien på nordsiden av Aursundsjøen, ned til Glåmos. Der passerer vi Glommas utløp.
  Vi blir med på Bergstadvandring i Bergstaden Ziir, det prektige bygget formelig skinner mot oss etter restaureringen. Det vil også bli tid til å rusle rundt på egen hånd i de koselige gatene. På en av de gamle krambuene i Brekken har tiden stått stille. Den fullverdige gamle butikken er som tatt ut av historien, åpen i all sin sjarm og glans.

  Neste stopp i dag er Skottgården hvor vi skal spise lunsj. Skottgården er en gammel ferdagård og skysstasjon, og den første telegrafen i området. Vertskapet tar oss med på en levende reise gjennom fortellinger om hvordan en ferdagård ble drevet. Dagens lunsj er en staselig smakssymfoni av lokale råvarer, som avsluttes med rabarbrasuppe, champagne og tradisjonsmusikk. Og vi blir fortalt at akkurat i denne stuen spiste prins Carl av Sverige sine måltider når han passerte bygda.

  Til middagen denne kvelden dropper vi finstasen! Her blir det hest og kjerre til Volldalskoja, et bygg i tømmer og stein – tuftet på gamle byggetradisjoner. Og du kan vente deg en helt spesiell stemning rundt bålet, hvor en spillemann sørger for felespill og visesang mens vi inntar et utsøkt måltid fra fjellheimens eget spiskammer. Det hele avsluttes med kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet.

  Copyright terje Rakke
  Copyright Johan Berge-Innovation Norge
 • Dag 5 Vauldalen - Lillehammer
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi koser oss med frokost før vi må ta farvel med Jorid, Ole Peder og resten av det vennlige vertskapet. Nå går ferden hjemover. Vi kjører sydover, via Alvdal hvor vi stopper for lunsj. Herfra videre forbi Grimsbu og Folldal, før vi dreier sydover igjen og kjører helt ned til Lillehammer og Clarion Collection Hotel Hammer. Vi sjekker inn for natten og spiser dagens middag.

 • Dag 6 Lillehammer - Bergen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter frokost setter vi oss i bussen igjen. Returen går via Tyinkrysset og Filefjellsstuene, hvor vi spiser lunsj. Vi regner med å være tilbake i Bergen mellom kl. 17-18.

  copyright @kviknes-hotell
  copyright @shutterstock

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 950,- pr. person

En moderne og komfortabel Tide turbuss
Bom- og transportutgifter
5 netter i delt dobbeltrom
6 lunsj
5 middag
5 frokost
Opplevelser i Vauldalen og Røros
Båttur til den nedlagte smeltehytten Femmundshytten
Reiseleder

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 530,-

Drikke til maten

Dersom du ønsker faktura tilsendt per post, tilkommer det et gebyr på kr 79,- per faktura.

Frist for påmelding: 18. juni 2023

Vi tar forbehold om endringer i program, busstider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 60 dager: Arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 59 og 45 dager: 50% av totalt fakturert beløp
Mellom 44 og 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Busstider