Skottland

Frodig natur, tradisjonsrike byer, pomp og prakt!

Dagsprogram

Dag 1
Oslo - Edinburgh
Dag 2
Loch Lomond, det vestlige høylandet
Dag 3
Pitlochry
Dag 4
Edinburgh Military Tattoo om kvelden (ekstra utflukt)
Dag 5
En fridag i landlige omgivelser
Dag 6
Hjemreise
INVERARAY LOCH FYNE ARGYLL Skottland
Copyright: P.TOMKINS/VisitScotland/SCOTTISH VIEWPOINT
HIGHLAND DANSERE DUNOON Skottland
Copyright: P.TOMKINS/VisitScotland/SCOTTISH VIEWPOINT

Program

 • Dag 1 Oslo - Edinburgh

  Ved ankomst Edinburgh står vår skotske sjåfør og venter på oss for å kjøre oss til hotellet vårt i det koselige lille tettstedet Dunkeld. Her skal vi bo under hele oppholdet, og du vil nok flere ganger få se hjort som beiter i nærheten av hotellet. Dunkeld er perfekt for deg som trives med landlige omgivelser og nærhet til naturen. På veien mot Dunkeld stopper vi ved The Falkirk Wheel, en spesiell heis som løfter båter opp 24 meter! Deretter stopper vi i middelalderbyen Stirling, også kalt Mini-Edinburgh. Lunsj på egenhånd før turen går videre til hotellet.

  Hotellets restaurant serverer flotte middager ala carte, og her spiser vi alle middagene med unntak av den kvelden vi er i Edinburgh.

 • Dag 2 Loch Lomond, det vestlige høylandet

  Dagens utflukt tar oss med mot den vakre innsjøen Loch Lomond. Med sine mange små øyer regnes dette som en av perlene i det sentrale Skottland. Fra bussen kan vi skue mot tinderekkene i Queen Elizabethparken, med fjell opp mot 1000 meter. Utsikten fra vinduet skuffer ikke, de utallige grønnyansene er behagelige for øyet. Den verneverdige miniputt-landsbyen Luss består av noen bitte små dukkehusaktige hytter, hager som i et eventyr og en hjemmekoselig kafe med butikk.
  Etter lunsj stopper vi på et stort ullsenter som også driver med oppvisning av fårehunder samt jaktfugl. Vareutvalget her er særdeles godt, så det er vanskelig å komme tomhendt ut!

 • Dag 3 Pitlochry

  Dagens utflukt fører oss nordover og litt lengre inn i Høylandet. Her skal vi besøke den koselige byen Pitlochry. Det er alltid artig å kikke på lokale produkter og håndarbeid som kan kjøpes. Før en ekte publunsj står besøk på Skottlands minste whiskydestilleri, Edradour, på programmet. Her får vi et innblikk i hvordan de edle dråpene blir til, og det blir mulighet for en aldri så liten smaksprøve.

 • Dag 4 Edinburgh Military Tattoo om kvelden (ekstra utflukt)

  Etter lunsj på egenhånd, kan du bli med til Skottlands hovedstad. I Edinburgh får vi med oss flere kjente severdigheter, bl.a. New Town, “nybyen” som med sin flotte regelmessige arkitektur fra 1700-tallet ikke akkurat er ny, og den gamle bydelen på vulkanklippen opp mot borgen. Vi passerer Palace of Holyroodhouse, som gjemmer på minner fra Maria Stuarts tid. Dette er nå dronningens residens i Skottland. Ikke langt unna ligger en av byens nyere severdigheter, et spennende kompleks som huser Skottlands Parlament. Bygningen ble innviet i 2004 og har fått flere arkitekturpriser. Fra et av Edinburghs syv fjell har vi en storartet utsikt over hele byen og Forthfjorden. Vi avrunder sightseeingturen med litt tid på egenhånd. Vi kan anbefale en spasertur i Princes Street Gardens med den berømte blomsterklokken eller handling i de mange og spennende butikkene langs Princes Street.

  I hjertet av Edinburgh spiser vi en god middag i uformelle, men spektakulære omgivelser, og dermed er tonen satt for det som skal bli en uforglemmelig kveld! Edinburgh Military Tattoo, som finner sted på borgplassen ved Edinburgh Castle regnes som en global møteplass og oppvisning av talentfulle musikere og utøvere. Det er en fantastisk opplevelse å se hvordan de dyktige soldatene med stor presisjon marsjerer og håndterer sine instrumenter. Hvert år er det et nytt tema og selv om ikke tema for 2019 er kjent enda, tyder alt på at når tattoo avvikles for 70. gang, vil det bli et fargesprakende og intenst møte med talentfulle musikere fra hele verden. Over 13 millioner har gjennom tidene besøkt Edinburgh Castle for å være publikum. Gled deg til en musikalsk reise.

  Copyright: P.TOMKINS/VisitScotland/SCOTTISH VIEWPOINT
 • Dag 5 En fridag i landlige omgivelser

  I dag kan du med god samvittighet sove litt lengre. Dagen er din og du kan skreddersy etter eget behov. Hotellet har en spa avdeling som tilbyr et stort utvalg av behandlinger. Du finner også boblebad, dampbad og innendørsbasseng her som du kan benytte.
  Og har du enda ikke spasert inn til det koselige tettstedet, forbi ruinene av Dunkeld katedral så anbefaler vi deg å gjøre det i dag. Hotellet har også flotte turkart for deg som vil gå på gode stier i deilig grønt terreng.

  Utpå ettermiddagen samles alle og da kan du glede deg til en ekte skotsk aften med sekkepipemusikk og skottenes nasjonalrett, Haggis.

 • Dag 6 Hjemreise

  Vår opplevelsesrike tur til nabolandet i vest er over, og med hjem tar vi gode minner og flotte fotomotiv og kanskje noen gode lokale produkter.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Direktefly t/r Oslo-Edinburgh
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Busstransport ifølge program
5 netter i delt dobbeltrom på Dunkeld House Hotel
5 frokoster
2 lunsjer
1 glass øl til 1 av lunsjene
4 middager
½ fl vin til 1 av middagene
Utflukter ifølge program
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.