28. april - 01. mai 2023

Skue Sparebank inviterer ansatte og ledsagere til Sorrento

Storslått og fargerikt

Copyright Nick Fewings

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Sorrento-halvøya har vært høyt elsket for sitt klima, god vin, oliven og sitrusfrukter. Å bo i gamlebyen Sorrento med sine piazzaer, kafeer og restauranter, med smale og fargerike gater full av fristende varer er en opplevelse. Øya Capri med sin storslåtte natur og veinett er en sjelden opplevelse. Vulkanen Vesuv troner over utgravningene i oldtidsbyen Pompeii, her settes vi over 2000 år tilbake i tid. Italias støvel syder av sterke farger, frodig landskap for dyrking av sitrusfrukter, stupbratte klipper og fascinerende landsbyer. Dette er reisen du ikke bør gå glipp av!

Påmeldingsfrist 01. februar 2023

 

Dagsprogram

Dag 1
Gardermoen – Napoli - Sorrento
Dag 2
Seminar, teambuilding og tid på egenhånd
Dag 3
Båttur til Capri
Dag 4
Pompeii og hjemreise
Copyright Lawrence Chismorie
Copyright Nick Fewings
Copyright Sofia Insvezia

Program

 • Dag 1 Gardermoen – Napoli - Sorrento
  Inkluderte måltider: Middag

  Dere flyr med egen chartermaskin fra Gardermoen på formiddagen og lander i Napoli etter ca 3,5 time.
  Herfra er det en fascinerende busstur ut til Sorrento-halvøya. Dere skal bo 3 netter i Sorrento by. Etter innsjekk på hotellet blir det frivillig spasertur med reiselederne i Sorrento for å bli kjent. Om kvelden samles vi til buffetmiddag på hotellet.

  Copyright Nick Fewings
 • Dag 2 Seminar, teambuilding og tid på egenhånd
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost samles vi i hotellets konferansesal til felles seminar. Etter seminaret går vi til felles lunsj.

  Vår restaurant ligger en 10 min. spasertur fra hotellet og er en av byens kjente pizzeriaer – der serveres italienernes stolthet – pizza. Det sies at det var grekerne som lagde den første pizzaen i verden for over 1000 år siden. Men dagens pizza var det romerne som skapte, og på 1800-tallet laget man samme pizza i Napoli som den man spiser i dag. Da ble den regnet som «fattigmannskost» – i dag er italiensk pizza med sin tynne, sprø bunn og  ferske tomater toppet med mozzarella elsket og verdsatt over hele verden.

  Så blir det teambuilding for alle – det er artig med lagbygging, man skal løse oppgaver, og blir både engasjert og bedre kjent med hverandre – kanskje vinner ditt lag?

  Derretter har du resten av ettermiddagen til å utforske Sorrento. Gamlebyen syder av sjarme og er proppfull av smale, tette gater med historiske bygninger og æreverdige kirker, forretninger, gatesalg, kafeer og restauranter – en typisk syd-italiensk by – her vil du trives!

  I kveld skal vi spise på en av byens legendariske restauranter, etablert i 1868, og fremdeles i Manniellos familien. Det var her cannellonien ble skapt, og den lages fremdeles etter samme oppskrift. Restauranten ligger i byens gågate, og når man trår over dørsvilla sitter historien fortsatt i veggene.

 • Dag 3 Båttur til Capri
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Gled deg til dagens utflukt – øya Capri som ruver ute i Middelhavet, men ikke langt fra Sorrento. Etter frokost blir det en 15 minutters trimtur, via sentrum, ned gjennom en dramatisk kløft til Porto de Sorrento hvor båten til Capri venter.

  Under båtturen ser man Sorrento fra sjøsiden, med byen på toppen av høye klippevegger og små idylliske strender under.
  Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande som er Capris travle havn. Minibusser frakter dere på smale veier som snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle lunder ønsker dere velkommen. Ta stolheisen opp til øyas høyeste punkt, en artig sightseeingtur hvor du svever oppover i landskapet og beundrer den imponerende Napolibukta. Du kan entes ta heisen ned, eller vandre på en sti ned til Ana Capri igjen – en halvtimes vandretur i flott landskap. Gå ikke glipp av et besøk i Villa San Michele, kjøpt av den svenske legen og forfatter Axel Munthe på 1890-tallet. Her oppe er det flott å spasere, nyte en lett lunsj med en cappuccino eller et glass iskald hvitvin. Minibusser kjører ned til midten av øya, hvor Capri by ligger. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum Piazza Umberto. Ta en spasertur ned til Giardini di Augusto og nyt denne flotte hagen. Utpå ettermiddagen blir dere kjørt tilbake til Marina Grande og båtavgang tilbake til Sorrento. Sakte forsvinner denne sagnomsuste øya og minibusser står klare for å kjøre dere tilbake til hotellet.

  Vi samles til turens avslutningsmiddag og hyggelig samvær.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 4 Pompeii og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Før Sør-Italia forlates, skal dere denne formiddagen oppleve et arkeologisk eventyr.

  Mange ganger gjennom historien har menneskene flyktet fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake.
  Vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt, da ble hele byen begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Dere får whispers på øret slik at vandringen med lokalguider blir spennende og lærerik.

  Fra Pompeii til flyplassen i Napoli er det kun 30 min. busstur. Vårt charterfly har avgang utpå ettermiddagen.

  Copyright Sissel Nordhagen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Egen charter direkte fra Oslo til Napoli t/r
Flyavgift
1 stk innsjekket bagasje + håndbagasje på flyreisen
Sandwich og drikke serveres om bord begge veier
Transfer flyplass – hotell t/r
3 netter i delt dbl. rom på Hotel Conca Park 4* i Sorrento
3 frokoster
1 lunsj
3 middager inkl. drikke
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseledere fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 400,-
 • Ledsager kr 6 000,-

Vi tar forbehold om endringer i program, innreisekrav, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Påmeldingsfrist 01. februar 2023

 

Betingelser

Merk at påmelding er bindende.

Avbestillingsgebyr per person:
Mellom 24.02 – 26.03: kr 1.000,-
Mellom 27.03 – 28.04: kr 3.000,-
Avbestillingsgebyr må dekkes av den enkelte. Avmelding ved sykdom dekkes på generelt grunnlag av reiseforsikring, men viktig å sjekke betingelsene på din reiseforsikring.

Husk å sjekk at du har gyldig pass i god tid før avreise.

Flytider
28.april
 • 11:00 - 14:30
  Oslo Napoli
01.mai
 • 15:30 - 19:00
  Napoli Oslo