Sogn

Kultur og fantastisk natur

På denne rundturen i Sogn får du oppleve mektig kystnatur, idylliske småsteder og lære mer om kunsterne som hentet sin inspirasjon i dette landskapet.

Program for turen

Dag 1
Brekkestranda
Dag 2
Olav og Skjerjehamn
Dag 3
Stille grender på vei til Skei
Dag 4
Over Utvikfjellet
Dag 5
Hjemveien

Turinformasjon

Turpris:
kr 8 950,- per person i delt dbl rom


Prisen inkluderer:

Buss med fast sjåfør under hele reisen (5 døgn)
2 netter på Brekkestranda Hotel
2 netter på Skei Hotel
4 frokoster
4 middager
5 lunsjer
2 ferger
Inngangsbilletter/ program som beskrevet
Lokalkjent reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 1200,-
Drikke til måltidene
Ekstra program/utflukter

Vi tar forbehold om endringer i oppsatte program, trykkfeil og at vi har fått nok påmeldte til turen innen 16. juli for at den kan gjennomføres

Program

Dag 1: Brekkestranda

Avreise fra Bergen via Nordhordland til Matre. De ulike busstoppene mellom kl. 8.00 og 10.00 ser du nedenfor. I Matre tar vi et spennende stopp og omvisning på Bjørn West, et museum som viser oss hvordan våre motstandsfolk for 75 år siden kjempet og vant den friheten vi nyter godt av i dag.

Deretter går turen videre langs kronglete veier til Brekke – og vi skal ha vår første felles lunsj på eventyrlige Brekkestranda. Etter lunsj sjekker vi inn på hotellet, der ingenting er «i vater». Poststyrer Ingeborg oppfylte i godt voksen alder sin drøm om å bygge et hotell på Brekkes vakreste tomt, der ingen senger, vindu eller dører er like. Det alle rom imidlertid har felles er en fantastisk utsikt over Sognefjorden – og er vi heldig vil vi etter en god felles middag kunne nyte solnedgangen med en «kaffe avec», enten på felles eller på egen terrasse.

Dag 2: Olav og Skjerjehamn

/globalassets/europa/norge/sogn/skjerjehamn_-_kong_olavsstatue1500px.jpg

Etter en solid frokost skal vi få se hva Sognefjorden kan by på.  Vi skal kjøre vestover, ha nødvendige stopp underveis og ende opp på Skjerjehamn. Her skal vi besøke en gammel handelsstasjon, la oss fotografere ved den spektakulære Olavsstatuen og spise en skikkelig kystlunsj. Om noen føler for en dukkert i en sikkert kjølig Sognefjord vil det være mulig. Alternativet er å nyte utsikten med noe godt i glasset fra restauranten på Skjerjehamn før turen går tilbake til vårt hotell på Brekkestranda.

På sen ettermiddag er alternativene ulike, fra en fjelltur til en pause på puten. Noen ønsker kanskje å prøve fiskelykken i Sognefjorden? Uansett skal vi avslutte dagen med felles middag på Brekkestranda.

Dag 3: Stille grender på vei til Skei

/globalassets/europa/norge/sogn/brekkestranda-2.jpg

Etter frokost sier vi farvel til Brekkestranda, og turen går videre mot Skei i Jølster. Vi kommer ikke unna en ferjetur fra Brekke til Lavik – og mellom Lavikdalen og Flekke i Fjaler hva finner vi der? Jo – heimstaden til Jacob Sande. Den unike dikteren som både bannet og bad på samme tid. På museet hans får vi blant annet oppleve bakgrunnen for noe av det han har skrevet: Fra likfunn til Norges vakreste julesang – Det lyser i stille grender.

Underveis skal vi naturligvis finne tid til lunsj, kanskje det blir i Dale i Sunnfjord. Vil noen besøke tunet til Nicolai Astrup eller Galleriet til Ludvig Eikaas i løpet av turen vår skal vi klare det også. Senest kl. 17.00 sjekker vi inn hos Unn på Skei Hotell. Vi får litt egentid før vi skal nyte en felles middag på hotellet.

Dag 4: Over Utvikfjellet

Bremuseet skal vi passere på hjemvei i morgen, så etter frokost i dag skal vi nyte Vestlandets vakreste natur ved å ta turen over Utvikfjellet og spise lunsj i Olden. Her får vi høre historien om Sigurd Nesdal, Jacob Sande sin lokale utfordrer. Vi vil få noen glimt av Briksdalsbreen underveis, før vi igjen møtes til felles middag hos Unn.

Dag 5: Hjemveien

/globalassets/europa/norge/sogn/sognefjorden-1500px.jpg

Etter frokost og utsjekk går turen hjemover – via Vikafjellet! Vi passerer Fjærland og Sogndal, tar ferja fra Hella til Vangsnes – og har mange fotostopp underveis. Lunsj må vi også ha – er vi heldige blir det mors gode kjøttkaker eller noe annet godt på Helgatun.              

Dessverre – ca kl. 19.00 kommer vi til Bergen og det blir tid til å si farvel, eller kanskje på gjensyn, til nye venner, vår lokale reiseleder Berith og vår trofaste sjåfør Henning som har vært med på hele turen.

Busstopp for av- og påstigning: Straume terminal, Loddefjord, Bergen Busstasjon, Åsane Bussterminal og Knarvik bussterminal. Nøyaktige klokkeslett kommer vi tilbake til.