24. - 27. august 2023

Bli med til Færøyene

Deltagere Solstrandprogrammet

I dag er ikke Færøyene lenger kun et reisemål for dristige oppdagelsesreisende som tok sjansen på den farefulle ferden over havet. Dette spennende øyriket med 50.000 innbyggere ligger mellom Norge og Island med Skottland som nabo i nord. For 60 millioner år siden ble øyene bygd opp av vulkanske bergarter som har gitt øyriket et helt unikt særpreg. Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv med sine 18 øyer i Nord-Atlanteren. Med stupbratte klippevegger, frodige dalfører med grønnfarger i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter. Velkommen til Perlen i Havet hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder både fastboende og tilreisende.

Kort påmeldingsfrist grunnet stort press på flyseter og hotellrom: Torsdag 23. februar

Dagsprogram

Dag 1
Færøyene med tur til Gásadalur og Sandavág
Dag 2
Konferanse og sightseeing til fots i Tórshavn
Dag 3
Frivillige utflukter til Vestmannaøyene med båt eller til Nordlige Eysturoy med buss
Dag 4
Utflukt til Kirkjubøur, en spetakulær kjøretur til flyplassen i Vágar og hjemreise
Færøyene natur
Copyright: lucarennerphotography
færøyene bird
Copyright: Atlantic Airways
Færøyene National costume
Copyright: turistkontoret Færøyene

Program

 • Dag 1 Færøyene med tur til Gásadalur og Sandavág
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Etter landing i Vágar på Færøyene blir det sightseeingtur. Kjøreturen tar oss med til Gásadalur med flott utsikt mot Drangarnir, Tindhólmur og Mykines. Gásadalur, bygda som ligger lengst vest på Færøyene er kjent som et av Europas viktigste fugleområder, og kan smykke seg med vannfallet Múlafossur. I Sandavág ser vi den vakre lille kirken med minnesmerket over Færøyene egen «Ivar Aasen» og et krigsminnesmerke som også omfatter norsk historie. Det er det særpregede landskapet og de mange historiene som gjør denne øya så spennende. Lunsj underveis.

  Utpå ettermiddagen kommer vi til Tórshavn og sjekker inn på Hotel Hilton Garden Inn som ligger på en høyde over sentrum. Hotellet er nytt med en moderne og skandinavisk stil, og har all den komfort man trenger for et hyggelig opphold. Litt fritid før man kanskje møtes i baren for en drink. Så samles man til felles middag på hotellet.

  Copyright: Visit Faroe Islands
  Hilton, Hotel
 • Dag 2 Konferanse og sightseeing til fots i Tórshavn
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en god frokost samles man denne formiddagen til konferanse på hotellet. Deretter blir det felles lunsj på hotellet før man spaserer ned til sentrum ledsaget av en lokal guide.

  Tórshavn er geografisk lokalisert midt i dette fascinerende øyriket på den største øya, Streymoy, og er en av verdens minste hovedsteder. Byen ligger vakkert til ved foten av fjellene med panorama utsikt over havet til Nólsøy.  Byen har en travel fiskerihavn og her ankrer både ferjer og cruiseskip opp.  Den eldste pittoreske bydelen, Tinganes, har sitt navn fra Lagtinget, som ble etablert på denne halvøya i vikingtiden.  De første norske bosettere holdt sitt første ting her i År 825. Ytters på  neset ligger hovedbygningene til Færøyenes regjering og det er herfra i denne gamle bydelen Færøyene styres fra. Området er et levende museum med bebyggelse fra 1600-tallet med smug, smale gater og gress på hustakene. Gled deg til en spennende og fargerik vandring her.

  Torshavn er også sentrum for industri og handel, har gode skoletilbud og et universitet. Byens hyggelige sentrum har spennende butikker samt to kjøpesentre, kafeer og gode spisesteder.

  Kveldens middag er på Restaurant Panorama i Tórshavn med en enestående utsikt over havna, havet og byen.

 • Dag 3 Frivillige utflukter til Vestmannaøyene med båt eller til Nordlige Eysturoy med buss
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag kan du velge mellom to frivillige utflukter.

  Vestmannabjørginin med båt og buss 
  Vi byr på et ekte adrenalinkikk! Buss til Vestmanna for så å gå ombord i spesielt sjødyktige båter styrt av erfarne lokale skippere. Vi seiler ut til det kjente fuglefjellet Vestmannabjørginin, en av de største severdighetene på Færøyene. Hvis været tillater det, seiler vi gjennom smale sund, inn i dype grotter formet av brenningen i millioner av år, og tett inn til den 600 meter høye loddrette klippeveggen hvor tusenvis av sjøfugler hekker. En opplevelse man sent glemmer! Turen har værforbehold.

  Nordlige Eysturoy
  Denne utflukten tar oss først nordover til Funning og Gjógv, lengst nord på Eysturoy. Det er en av de mest sjarmerende bygdene som ligger helt alene og ytterst mot havet i nordøst. Navnet, som betyr «Juv», henviser til den unike naturlige havnen som man når via trappetrinn gjennom den smale kløften her. Gjógv vil garantert begeistre hobbyfotografene! Underveis passerer vi den gamle hvalstasjonen, bygget av nordmenn, og nyter utsikten til klippene Risin og Kellingin – velkjente motiver i færøyske sagn. Fra Eiði har vi utsikt til Færøyenes høyeste fjell, Slættaratindur (882 m). Vi besøker også Saksun, som har en særdeles naturskjønn beliggenhet. Denne utflukten inkluderer lunsj.

  Kveldens middag serveres på The Tarv Grillhouse – et unikt og spennende spisested i Tórshavn sentrum. Her serveres det et spennende måltid med de beste råvarer.

  Kanskje avsluttes en hyggelig kveld i Mikkeller –  et mikrobryggeri kun 5.min spasertur fra restauranten. Baren, som ligger i dette 500 år gamle huset, plassert i den gamle bydelen av Tórshavn, har en helt spesiell atmosfære. Her er det 16 tappekraner med både færøysk- og annen øl fra hele verden.

  Copyright: Atlantic airways
 • Dag 4 Utflukt til Kirkjubøur, en spetakulær kjøretur til flyplassen i Vágar og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører nesten helt syd på Streymoy tilFærøyenes historiske og kulturelle sentrum i Kirkjubøur. Man anser stedets historie går helt tilbake til vikingtiden. Under middelalderen telte denne lille bygda 50 hus, men de fleste ble skylt på havet under en storm på 1500-tallet. Men fortsatt finner vi her den maleriske kongsgården hvor den nåværende kongsbonde er 17. generasjon i rekke. Stedet var bispesete frem til reformen, og den lille Olavskirken ble brukt til domkirke. Det forelå storslåtte planer, og restene av en katedral, som antakelig aldri ble ferdigbygget, står stadig på vollene i Kirkjubøur.

  Høyt oppe i fjellveggen ser vi hulen hvor Kog Sverre skal ha blitt født. En spennende vandring med lokalguide i fordoms storhet. I dag bor det rundt 80 mennesker her. Så blir det en storslått busstur over fjellet før vi utpå formiddagen kommer til flyplassen.

  Copyright Visit Faroe Islands

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 990,- pr. person

Fly Oslo – Vagar t/r
Flyavgifter
Bagasje
Transfer inkl. utflukt Gasadalur og Sandavåg med lokalguide
3 netter i delt dbl. rom på Hotel Hilton Garden Inn
3 frokoster
2 lunsjer hvorav drikke er inkl. ankomstdagen
3 middager
Halv dag med konferanserom inkl. kaffepause
Utflukt i Kirkjubø inkl. inngangspenger og omvisning

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 3 000,-
Valgfrie aktiviteter
 • Vestmannaøyene - pris fra kr. 950 - 1450 (avhengig av antall påmeldte)
 • Nordlige Eysturoy - pris fra kr. 1450 - 1990 (avhengig av antall påmeldte)

Vi booker tilslutningsfly hvis dette er ønsket – skrives inn i merknadsfelt ved påmelding. Vi innhenter tilbud som du godkjenner før flysete bookes.

Kort påmeldingsfrist grunnet stort press på flyseter og hotellrom: Torsdag 23. februar

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift.
Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 63 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 62 og 39 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 38 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
24.august
 • 09:15 - 10:25
  Oslo København
 • 11:20 - 12:35
  København Færøyene
27.august
 • 13:15 - 15:50
  Færøyene Oslo