Sorrento-Halvøya

Et italiensk paradis

Dagsprogram

 • Dag 1 Norge – Sorrento
 • Dag 2 Sorrento
 • Dag 3 Amalfi-kysten
 • Dag 4 Bondegårdsbesøk
 • Dag 5 Pompeii
 • Dag 6 Capri (frivillig utflukt)
 • Dag 7 Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Sorrento

  Vi flyr fra Stavanger og etter mellomlanding i Oslo ankommer vi Roma tidlig ettermiddag. Her står bussen klar til å frakte oss sørover. Vi vil se at landskapet som møter oss er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Vi gjør et stopp underveis slik at de som ønsker det kan kjøpe seg noe å spise. Hotellet vårt i Sorrento ligger sentralt til i sentrum, med kort vei til det historiske sentrum og de antikke bymurene. Hotellet har et hyggelig uteområde, utendørs svømmebasseng og egen velværeavdeling. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

 • Dag 2 Sorrento

  Etter frokost blir vi med reiseleder på en spasertur i sentrum. Vi vandrer sammen gjennom denne intime og oversiktlige byen hvor det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Lunsj i dag er på egenhånd, og ettermiddagen er til for å utforske Sorrento på egenhånd. Noen vil kanskje bli igjen i sentrum etter spaserturen, mens andre kanskje vil tilbake og slappe av ved hotellets bassengkant. Felles middag om kvelden.

 • Dag 3 Amalfi-kysten

  Veien til Positano er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Først stopp denne dagen er Positano, omtalt som ”Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! I de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste. Positano er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blonder og broderier. Vi vet at mange vil benytte kamera flittig her for å forevige fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Herfra tar vi båt videre til Amalfi. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Det blir litt tid på egenhånd, blant annet for å beundre St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen, før vi samles til dagens lunsj. Kjøreturen videre er spektakulær. Hårnålssvinger tar oss sakte, men sikkert til toppen av åskammen, og denne kjøreturen er virkelig et minne for livet. Vi kjører igjennom flere små landsbyer før vi er tilbake i Sorrento. Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4 Bondegårdsbesøk

  I dag går turen opp i fjellene, bak Sorrento, og vi skal besøke en koselig bondegård som produserer mange lokale spesialiteter. Mozzarella osten kommer opprinnelig fra Sør-Italia og dens popularitet som pizzaost har gjort at den i dag er verdens mest spiste ost. Limoncello er en italiensk sitronlikør som i hovedsak produserer i dette området, men den eksporteres til hele verden. Den lages tradisjonelt av det ytre skallet på den såkalte Sorrentositronen. Vi skal få forklart hvordan begge disse sto delikatessene produseres, og det vil selvfølgelig også bli noen smaksprøver. Dagens lunsj blir en spennende og artig opplevelse. Med god hjelp fra gårdens egen kjøkkensjef skal vi lage den den typisk italienske pastaretten gnocchi. Etter god innsatt og et velsmakende måltid er det retur tilbake til hotellet etter lunsj. Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 5 Pompeii

  I dag skal vi kjøre på tvers over den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr – et møte med Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake – vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt – hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Vi er tilbake i Sorrento rundt lunsjtider. Om kvelden blir det middag på en av de hyggelige restaurantene som ligger i sentrum.

 • Dag 6 Capri (frivillig utflukt)

  ”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento eller bli med på en frivillig utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet. Vi tar båt fra havna i Sorrento, og når får du anledning til å se Sorrento fra sjøsiden – et vakkert syn. Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande – Capris travle havn. Her går vi om bord i minibusser som på smale veier snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Vi anbefaler også stolheisen opp til øyas høyeste punkt – en artig og annerledes sightseeingtur hvor vi svever over landskapet og har utsikt utover Napolibukta. I Anacapri vil det ikke være noe problem å finne seg et sted å spise dagens lunsj, som er på egenhånd i dag. Etter hvert drar vi videre ned til midten av øya, hvor Capri by befinner seg. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett. Utpå ettermiddagen kjører minibusser oss tilbake til Marina Grande og båttur tilbake til Sorrento. Om kvelden samles vi til reisens siste middag, deler opplevelser og inntrykk og kanskje gruer oss litt til å reise hjem – det er godt å være turist og leve det gode liv i Italia

 • Dag 7 Hjemreise

  Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Sorrento og kjører tilbake til Roma hvor flyet går fra. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen. Hjemturen fra Roma går via København tilbake til Sola.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Fly Stavanger – Roma t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
6 netter i dobbeltrom på Hotel Conca Park
Turistskatt
6 frokoster
2 lunsjer inkludert en med pasta laging
6 middager
½ flaske vin til inkluderte måltider
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: