Roma og Sorrento halvøya

storslått og fargerikt

Copyright Nick Fewings

Roma er virkelig Den Evige Stad. Byen flommer over av historie og fantastiske palasser, fontener og fasader. Stikkord er kunst, arkeologi og arkitektur. Dette kan med rette kalles verdens vakreste by.
Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme vil vi si når vi tar turen til Sorrento halvøya, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Den dramatiske og sagnomsuste Amalfikysten, pittoreske og levende Sorrento med smale gater full av forretninger og kafeer, romernes Pompeii og idylliske Capri som dupper ute i Middelhavet. Her syd er det sterke farger, et frodig landskap, stupbratte klipper og fascinerende landsbyer.
Dette er reisen du ikke bør gå glipp av!

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Roma
Dag 2
Sightseeing i Roma og kjøretur til Sorrento-halvøya
Dag 3
Sorrento by
Dag 4
Amalfi-kysten
Dag 5
Pompeii og frivillig gourmetmiddag
Dag 6
Gårdsbesøk
Dag 7
Capri (frivillig utflukt)
Dag 8
Hjemreise
white and brown boat on body of water near city buildings during daytime
Copyright Julia Worthington
aerial photography of city
Copyright Caleb Miller
Sorrento Vesuvio Blomst Italia
Copyright Sissel Nordhagen
waiter standing infront of restaurant
Copyright Sissel Nordhagen
ceramic plates
Copyright Sissel Nordhagen

Program

 • Dag 1 Norge – Roma
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Norge til Roma. Bussen står klar til å frakte oss til hotellet som ligger i den historiske delen av Roma, med kort vei til byens severdigheter. Om kvelden skal vi til Trastevere som ligger langs elva Tiber som slynger seg gjennom hele Roma.
  I dette gamle jødekvarteret med trange brosteinsgater spiser vi middag på Meo Patacca med lokal mat og bli underholdt av musikere som synger og spiller italienske ballader.

  Copyright Christopher Czermak
  Copyright Egor Myznik
 • Dag 2 Sightseeing i Roma og kjøretur til Sorrento-halvøya
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost skal vi på sightseeing med skandinavisk lokalguide. Vi får whispers på øret slik at alle hører godt det guiden forteller når vi vandrer rundt i Roma. Vi imponeres av storslåtte byggverk som Colosseum, Forum Romanum og Viktor Emmanuel monumentet. I det historiske Roma opplever vi kanskje verdens flotteste fontene, Trevi-fontenen, alle gudenes tempel Pantheon og den sagnomsuste plassen Piazza Navona hvor romerne hadde sine sportsarrangement.
  Peterskirken i Vatikanstaten kan ikke beskrives med ord. Dimensjonene og utsmykningen fra gulv til tak må oppleves. Etter storslåtte inntrykk og opplevelser blir det lunsj før vi setter kursen sydover. På gode motorveier passeres et frodig landskap og vi formidler spennende fortellinger om livet i Italia.

  Utpå ettermiddagen kommer vi til Sorrento og vårt hotell ligger i sentrum av byen.

  Copyright Fabio Fistarol
  Copyright Christopher Czermak
 • Dag 3 Sorrento by
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Til fots skal vi denne formiddag bli kjent med artige og fargerike Sorrento. Vi vandrer gjennom denne intime og oversiktlige byen hvor det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og rundt det pulserende torvet.
  Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsens Et Dukkehjem og Peer Gynt. Under spaserturen skal vi få smake på sitronlikøren Limoncello og oppleve håndverksteknikken Intarsia som stedet er kjent for. Byen er full av uterestauranter og kafeer som serverer deilige og enkle italienske fristelser. I dag velger du selv hva du ønsker for lunsj. Ettermiddagen til egne opplevelser – handle, fotografere og vandre rundt og nyte alt du opplever. Kveldens middag skal vi spise på en typisk italiensk restaurant.

  Copyright Tom Podmore
 • Dag 4 Amalfi-kysten
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens opplevelser er unike og enestående. Veien til Positano er delvis omkranset av sitrus- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Første stopp er Positano, omtalt som Italias St. Tropez.
  Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi ned til sentrum, og når vi går det siste stykket til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»!
  I de trange gatene er det artige nisjebutikker som nok vil friste.
  Positano er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blonder og broderier. Mange vil benytte mobilen flittig her for å forevige fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Etter tid på egenhånd tar vi båt videre til Amalfi. Fra dekk nyter vi den bratte klippekysten fra sjøsiden med oliven- og sitronlunder samt små byer og gårdsbruk som klynger seg fast i landskapet. I Amalfi spaser vi fra kaia til byens midte som er omkranset av den enorme katedralen, et byggverk til beundring. Etter litt tid på egenhånd samles vi til dagens lunsj.
  Kjøreturen videre er spektakulær med hårnålssvinger som sakte tar oss sikkert til toppen av åskammen, og denne kjøreturen er virkelig et minne for livet. Vi kjører igjennom flere små landsbyer før vi er tilbake i Sorrento.
  Middag på hotellet om kvelden.

  Copyright Tom Podmore
  Copyright Rich Martello
 • Dag 5 Pompeii og frivillig gourmetmiddag
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Dagens utflukt er et arkeologisk eventyr. Mange ganger gjennom historien har menneskene flyktet fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake.
  Vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt, da ble hele byen begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Vi får whispers på øret slik at vandringen med lokalguide blir spennende og lærerik. Før vi kjører tilbake spiser vi lunsj på Ristorante Tiberius.

  Middagen i dag er ikke inkludert, men i kveld gir vi deg mulighet til en unik mat- og vinopplevelse. På toppen av halvøya, i den idylliske lille landsbyen Sant’Agata, ligger Restaurant Don Alfonso 1890. Med sine 2 Michelin-stjerner regnes den for en av Italias beste. Denne familiedrevne restauranten har i 40 år tatt vare på 1000-årig matkultur fra denne delen av Italia. Kjøttet kommer fra egen gård og frukt og grønnsaker fra deres imponerende kjøkkenhage. Her nyter man virkelig kortreiste matvarer. Restauranten er bygget på før-romerske ruiner hvor 25.000 flasker kvalitetsvin oppbevares. Dette er en kveld med herlige og kulinariske opplevelser full av smak, farge og kreativitet, servert oss med en utsøkt service.

 • Dag 6 Gårdsbesøk
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I formiddag skal vi på gårdsbesøk. I utkanten av Sorrento ønsker Le Colline di Sorrento oss velkommen.
  Vi spaserer rundt og imponeres av gamle oliventrær og lærer hvordan de med god pleie gir førsteklasses olivenolje. Demonstrasjon og smaksprøver av gårdens mozzarella og andre lokale spesialiteter. Det blir underholdende og stor stemning når alle skal være med å rulle ut sin egen gnocchi.
  Deilig gårdslunsj og mulighet for å kjøpe førsteklasses lokale varer før vi kjører tilbake til Sorrento.

  Benytt ettermiddagen til avslapping på hotellet eller en rusletur i sentrum. Sett deg på en kafe og kikk på folkelivet, stikk innom en kirke for å beundre arkitektur og malerier eller besøk noen av de spennende butikkene som bugner av fargerike sommerklær, sko, vesker, klær, keramikk, krydder, og spennende lokallagde likører.

 • Dag 7 Capri (frivillig utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  ”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento eller bli med til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet.
  Under båtturen får vi se Sorrento fra sjøsiden med byen på toppen av høye klippevegger og små idylliske strender under.
  Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande som er Capris travle havn. Minibusser frakter oss på smale veier som snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle lunder ønsker oss velkommen. Ta stolheisen opp til øyas høyeste punkt, en artig sightseeingtur hvor du svever oppover i landskapet og beundrer den imponerende Napolibukta.
  Gå ikke glipp av et besøk i Villa San Michele, kjøpt av den svenske lege og forfatter Axel Munthe på 1890-tallet. Her oppe er det flott å spasere, nyte en lett lunsj med en cappuccino eller et glass iskald hvitvin. Minibusser kjører oss ned til midten av øya, hvor Capri by ligger. Her møtes vi av eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum Piazza Umberto.
  Bli med reiseleder på spasertur ned til Giardini di Augusto og nyt denne flotte hagen. Utpå ettermiddagen kjører minibusser oss tilbake til Marina Grande og båttur tilbake til Sorrento.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Sorrento-halvøya og kjører tilbake til Roma hvor flyet går hjem til Norge. Kofferten er garantert litt tyngre enn da du dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen.

  Copyright Sissel Nordhagen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Roma t/r
Flyavgift (med forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
1 natt i delt dbl. rom på hotell i Roma
6 netter i delt dbl. rom på hotell i Sorrento
7 frokoster
4 lunsjer
6 middager
½ flaske vin til inkluderte måltider
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, innreisekrav, flytider, samt eventuelle trykkfeil.