31. mai - 07. juni 2022

Albania og Nord-Makedonia

Sør-Europas nyoppdagede skattkammer

En reise til disse landene på Balkan anbefales på det varmeste! Kontrastene er store og overraskelsene vil stå i kø; Vi reiser mellom moderne storbyer, rustikke landsbyer og Adriaterhavets deilige strender.
Albania er en stolt nasjon som har reist seg fra asken etter en lang periode med undertrykkelse. Landet bugner av naturskjønnhet og fargerike opplevelser som garantert vil sjarmere deg.
Nord-Makedonia ble i likhet med Albania en egen nasjon i 1991. Dette spesielle fjell-landet har mer enn 50 krystallklare innsjøer, og makedonerne tar godt vare på tradisjonene sine. Albanerne og makedonerne er begge gjestfrie folkeslag, noe du vil oppleve rikelig i løpet av denne turen. Du vil kanskje også bli positivt overrasket over nivået på maten. De kulinariske krumspringene er verd en reise i seg selv. Det er med andre ord duket for en helt spesiell reise til to av Europas mest spennende land!

Dagsprogram

 • Dag 1 Kristiansund - Tirana, Albania
 • Dag 2 Tirana og Balkongen over Adriaterhavet
 • Dag 3 Opplevelsesrik dag med flere stopp underveis til Nord-Makedonia
 • Dag 4 Ohrid – postkort-vakkert! Vandring og båttur
 • Dag 5 Innsjøer, oljebrønner og «byen med de 1000 vinduer»
 • Dag 6 Sol, bad og nytelse og ettermiddagstur til Dürres
 • Dag 7 Vingårdstur og gourmetlunsj (ekstra utflukt)
 • Dag 8 Norge kaller – hjemreise fra Tirana

Program

 • Dag 1 Kristiansund - Tirana, Albania
  Inkluderte måltider: Middag

  Via Istanbul flyr vi til Tirana, hovedstaden i Albania!
  Byens dramatiske historie og store omskiftninger er til å ta og føle på og fotavtrykkene spenner fra mektige ottomanske byggverk og italiensk renessanse til kommunistisk betong. Tirana er i dag en levende og utrolig fargerik by, og har opplevd en eventyrlig vekst siden kommunismens fall. Bulevarder, smale smug, kaffebarer og spennende forretninger bugner av et yrende folkeliv.

  Vi ankommer hotellet på kvelden og får tildelt et enkelt kveldsmåltid.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 2 Tirana og Balkongen over Adriaterhavet
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Krujë har fått tilnavnet «balkongen over Adriaterhavet» der den ligger blant høye grønnkledde fjell med en storslått utsikt helt ut til havet er hovedmålet vårt denne formiddagen.
  Vi kjører først til toppen av fjellet Sari Salltik, hvor det ligger et myteomspunnet lite kapell i en grotte inne i fjellet. Det kan hende du får et aldri så lite sug i magen når du kikker ned mot neste stoppested! Herfra ser vi nemlig Krujë i fugleperspektiv.

  Når vi ankommer Krujë spaserer vi opp til byens stolte festning og besøker det etnografiske museum som viser hvordan folk levde her i tidligere tider. Deretter vandrer vi gjennom Krujë Old Bazaar, et marked og en fargeeksplosjon av lokalproduserte duker, tepper, skjerf, tøfler, smyker og klær samt antikviteter. Her er det billig å handle.
  Vi spiser en velsmakende lunsj akkompagnert av lokale musikere og dansere.
  Tilbake i Tirana blir det sightseeing før vi utpå ettermiddagen er tilbake på hotellet.

  Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 3 Opplevelsesrik dag med flere stopp underveis til Nord-Makedonia
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Gled deg til å se den sagnomsuste Ohrid-innsjøen på grensen mellom Albania og Nord-Makedonia.
  Ohrid er en av verdens eldste innsjøer, fem millioner år gammel, og hele regionen er på UNESCOS verdensarvliste.
  Underveis på dagens oppdagelsesreise stopper vi for en benstrekk i festningsbyen Elbasan, grunnlagt på 1400-tallet. Byens tidligere velmaktsdager fornemmes i de storslåtte slotts- og basilikaruinene.
  Ikke ulikt Gardasjøen i Nord-Italia ligger Ohrid som sakset ut av et romantisk maleri. Innsjøen er omkranset av høye fjell og langs kystlinjen ligger små idylliske landsbyer, med spor av Europas aller eldste bosetninger.

  Vi krysser grensen over til Nord-Makedonia og dagens lunsj nytes i Sveti Naum. Den eventyrlige stemningen forsterkes ytterligere når vi om ettermiddagen blir invitert med på en stemningsfull båttur.
  Det krystallklare vannet fra kilden «Black Dream» og fargespillet fra hengepilen som så vidt bryter vannflaten, skaper en helt unik atmosfære der vi siger stille gjennom et trolsk og urørt sump-landskap.
  Etterpå spaserer vi opp til St. Naum-klosteret som ble bygget mens Nord-Makedonia lå under bulgarsk herredømme. Fra klosteret er utsikten utover Ohrid-innsjøen intet mindre enn imponerende!

  Utpå ettermiddagen ankommer vi Ohrid hvor vi skal bo i to netter.
  I kveld samles vi til hyggelig middag og samvær.

  Copyright Sissel Nordhagen
  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 4 Ohrid – postkort-vakkert! Vandring og båttur
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I behagelig tempo vandrer vi gjennom byens gater og får med oss både en gammel trykkpresse fra Gutenbergs tid og produksjon av de lokale Ohrid-perlene.
  Vandreturen fører oss forbi et relativt nyoppdaget romersk amfiteater før vi kommer opp til Samuels festning, byens middelalderborg. Belønningen vår er den storslåtte utsikten. Turen fortsetter gjennom en skog på barnålsbelagte stier til vi kommer ut ved Sveti Jovan Kaneo, en praktfull kirke plassert på toppen av en klippe. Vi avslutter vandreturen med en liten båttur på den blanke Ohridsjøen og nyter det flotte landskapet og sjarmerende bebyggelsen langs innsjøen.

  Ettermiddagen bestemmer du over selv. Orhids gågater med spennende butikker og strandpromenaden med sine kafeer og restauranter står til din disposisjon.
  Om kvelden samles vi til en aften med deilig nord-makedonsk mat og musikk.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 5 Innsjøer, oljebrønner og «byen med de 1000 vinduer»
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen får vi se hele Ohrid-sjøen før vi igjen krysser grensen inn i Albania.
  Reisen fortsetter igjennom Belshi-regionen, kjent for sine 84 innsjøer, før vi tar et stopp i Kucova. Italienerne fant olje her i 1928, og da kommunistene overtok, boret de over 1700 oljebrønner. Byen som på folkemunne omtales som Stalin City er et spøkelse fra kommunisttiden, pepret av falleferdige fabrikklokaler og nedrustede oljebrønner.

  Ettertanken avløses av den magiske stemningen i oldtidsbyen Berat, med kallenavn «byen med de 1000 vinduer». Her klamrer husene seg fast både til hverandre og til åsen de er bygget opp etter. Ispedd grønne og blomstrende vekster er dette et av landets beste Instagram-vennlige motiver.
  I Berat er de opptatt av å bevare sin tradisjonsrike særegenhet. Det gjelder håndverk som treskjæring og metall- og steinarbeider, men det er kanskje mest synlig i arkitekturen.
  Vi kjører opp til Berats 2500 år gamle slott som troner over byen. Her spiser vi lunsj i historiske omgivelser og tar etterpå en spasertur gjennom brosteinsbelagte trange gater til et kjent utsiktspunkt.

  De siste dagene skal vi nyte ved Adriaterhavets strender, og vi setter kursen ut mot “den albanske riviera” med badebyen Golem som mål. Det er bare å glede seg!

 • Dag 6 Sol, bad og nytelse og ettermiddagstur til Dürres
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er din og det er opp til deg hva den skal brukes til. Hotellet frister med solsenger og deilige badetemperaturer. Kanskje du finner roen under en parasoll i selskap med en god bok.

  I ettermiddagene tar vi turen til Durres som er Albanias eldste og nest største by og største havneby – en moderne by med butikker, grønne lunger, hyggelige kafeer og spisesteder.
  Byen ble grunnlagt i antikken av de gamle grekerne og mellom det 1. og 3. århundret hadde byen vokst til en viktig havn og handelssenter for varer som ble fraktet mellom Roma og Istanbul.
  Både det arkeologiske og etnografiske museet kan anbefales, i tillegg til Balkans største romerske amfiteater.
  Her spiser vi middag på en av byens beste fiskerestauranter.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 7 Vingårdstur og gourmetlunsj (ekstra utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Er du interessert i god mat og drikke må du ikke glipp av denne utflukten!
  Vi skal besøke jordbruksdistriktet Fishte, hvor de albanske Kallmeti-druene dyrkes. Jordsmonnet i denne regionen er perfekt til dyrking av druer, oliven og bønner.
  Vi er invitert på omvisning hos en liten familiebedrift hvor to brødre har klart å trylle frem de deiligste viner siden 2006. Drivkraften er lidenskap og kjærlighet til gården og råvarene og det merkes – her lager de kvalitetsprodukter. I tillegg til vin, produserer brødrene musserende vin, raki og olivenolje, og det blir selvsagt anledning til å smake og kjøpe med hjem.

  Dagens lunsjrestaurant skal være et av de beste spisestedene i Albania. Her står det alltid kortreist mat på menyen. De frodige omgivelsene er ideelle for dyrking av råvarer som kokkene skånsomt tilbereder for vår nytelse. Gled deg til kreativt danderte smaksopplevelser, ledsaget av lokale kvalitetsviner.
  Utpå ettermiddagen kjører vi tilbake til hotellet. Kanskje Adriaterhavet lokker med en liten dukkert etter nok en innholdsrik dag?

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 8 Norge kaller – hjemreise fra Tirana
  Inkluderte måltider: Frokost

  Det er på tide å vende tilbake til hverdagen, men vi tror disse to spesielle landene har etterlatt varige inntrykk. Og kanskje har de inspirert til en snarlig retur?
  Vi er i alle fall sikre på at du har fått Albania og Nord-Makedonia litt under huden og kanskje hatt en og annen aha-opplevelse underveis.

  Copyright Sissel Nordhagen
  Copyright Sissel Nordhagen
logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 990,- pr. person

Flyreise t/r Kristiansund – Tirana
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Busstransport ifølge program
2 netter i delt dobbeltrom på Mak Hotel 5* i Tirana
2 netter i delt dobbeltrom på Hotel Royal View 4* i Orchid
3 netter i delt dobbeltrom på Hotel Klajdi 4* i Durres
3 lunsjer inkl 1 glass vin
6 middager inkl ½ flaske vin
1 kveldsmåltid ankomstdagen
Utflukter ifølge program
Tips
Reisevert fra Sparebank 1 Nordmøre
Reiseleder fra Norsk Tur

Lurer du på noe?
Kontakt oss gjerne på telefon 38120320 (09.00 – 15.00) eller send oss en epost på reise@norsktur.no

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 600,-
 • Kallmet Winery and lunch kr 500,-

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 42 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 41 og 32 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 31 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
31.mai
 • 09:20 - 10:15
  Kristiansund Oslo
 • 11:20 - 16:10
  Oslo Istanbul
 • 19:50 - 20:30
  Istanbul Tirana
07.juni
 • 09:20 - 12:00
  Tirana Istanbul
 • 14:05 - 17:00
  Istanbul Oslo
 • 22:15 - 23:10
  Oslo Kristiansund