26. september - 03. oktober 2022

Puglia

kultur, mat og livsglede på Italias ukjente «hæl»

Photo by Alessio Roversi

Puglia er en av Italias best bevarte hemmeligheter! Tusener av nordmenn drar hvert år til Italia, men de færreste har kommet lenger sør enn Roma eller kanskje Napoli og Sorrento. Selv for mange nord-italienere slutter landet ved hovedstaden. Det de går glipp av, er en landsdel med en rik kultur og historie, byer med storslått arkitektur og vakre landsbyer på rad og rekke.
Her i sør venter en solfylt region, kystlinje til to hav som veksler mellom ville klipper og hvite sandstrender, og frodig landskap med endeløse sølvgrå olivenlunder, mandelplantasjer og hvitkalkede landsbyer med sine særpregede runde «trulli-hus».
Her produseres 80% av Italias pasta og olivenolje, det dyrkes tomater, fikener, fennikel og melon. Lokale bønder lager mozzarella på gammelt vis, og ikke å forglemme vingårdene der utmerkede rødviner lages av primitivo-druen. Alt ligger altså til rette for en deilig ferie med sol, fine opplevelser og nydelig mat og drikke. Kom og vær blant de første til å oppleve denne nydelige regionen i Italia!

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Puglia
Dag 2
Sydkysten
Dag 3
Gallipoli og klippelandskap
Dag 4
Lecce – i romernes fotspor
Dag 5
Vi oppdager Ostuni og ankommer Torre del Diamante
Dag 6
Trullier i Alberobello og kveldsutflukt til Cisternino
Dag 7
Matera (ekstra utflukt)
Dag 8
Hjemreise
Baia delle Zagare coastline of Gargano, Italy
Pool with blue skies
Torre del Diamante
Otranto Shutterstock

Program

 • Dag 1 Norge – Puglia
  Inkluderte måltider: Middag

  Flyturen går fra Oslo til Bari. Derfra kjører vi med buss til den lille kystbyen Otranto på østkysten av «hælen», der vi skal bo de neste fire nettene. Det ligger en herlig feriefølelse over Otranto, med blant annet en deilig sandstrand midt i byen og en gamleby som er preget av artige smug og nisjebutikker i de hvitkalkede koselige husrekkene.

  Hotellet vårt, Basiliani Hotel  ligger ca 800 meter fra gamlebyen, har store pene rom, utebasseng med solstoler og en flislagt solterrasse som vender mot en rolig pinjeskog , samt en god restaurant. Hotellet byr på spabehandlinger for den som er interessert i å skjemme seg bort litt ekstra. Etter ankomst kan vi glede oss til en felles middag i hotellets restaurant.

  Copyright Mattia Bericchia
 • Dag 2 Sydkysten
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens utflukt tar oss med sydover langs kysten. Fra bussvinduet får vi utsikt langt utover havet, med et storslått panorama! I klart vær kan man skimte Albanias fjell i øst – det er bare åtte mil til balkankysten! Ikke rart at mange innvandrere, og særlig greske bosettere, kom hit vel 1000 år før vår tidsregning.
  Enda i dag er dialekten i denne sydligste delen av Puglia nesten mer gresk enn italiensk! Vi vandrer ut til et utsiktspunkt med flott utsikt utover klippene, og det blir litt tid på egenhånd i den vakre lille byen Santa Cesarea Terme.
  Om ettermiddagen nyter vi bassenget på hotellet eller en av strendene nede ved gamlebyen. Vi tar en felles spasertur til gamlebyen før middag, for å se oss litt rundt. Felles middag denne kvelden.

  Mathilde Ro
  Photo by Massimo Virgilio
 • Dag 3 Gallipoli og klippelandskap
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Er man midt i innlandet i Puglia, er det omtrent like langt enten til Det joniske hav i vest eller til Adriaterhavet i øst – ikke mer enn en halvtime hver vei! I dag tar vi turen vestover til fiskerlandsbyen Gallipoli, som gjerne kalles «Perlen ved Det joniske hav».
  Den maleriske gamlebyen ligger på en øy utenfor kysten, og kun en bro binder den til fastlandet. En spasertur på bymuren byr på flott utsikt over den vide blå bukten, og de fargerike fiskebåtene nede i havna. I de smale kronglete smugene venter små butikker med artig kunsthåndverk. Her blir det noe tid på egenhånd før vi kjører tvers over halvøya for å få med oss neste høydepunkt:
  Vi skal besøke en vingård som produserer viner av primitivo-druen. Vi blir presentert for gårdens spesielle historie og blir kjent med noen av de utmerkede vinene som produseres her. En smakfull lunsj ledsager vinsmakingen og vi får smake på 4 ulike viner.

  Photo by Edoardo Galati
  Copyright Moritz Knöringer
 • Dag 4 Lecce – i romernes fotspor
  Inkluderte måltider: Frokost

  Lecce er provinsens hovedstad og har blitt kalt for «Puglias Firenze» på grunn av sine vakre barokke palasser og overdådig utsmykkede katedral. Den lokale honninggule kalksteinen gir byen et helt spesielt lys og vakker karakter. Reiselederen tar oss med på en liten spasertur i gamlebyen i Lecce der vi får se blant annet ruiner fra romertiden. Det blir tid på egenhånd til å spise lunsj og ta en runde i byen. Vi anbefaler å prøve kaffe med mandelmelk – en spesialitet fra Lecce! Innenfor de gamle bymurene finner man flere hyggelige og tradisjonsrike kafeer.

  Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og kan nyte den siste kvelden i Otranto.

  Copyright Safe Travel Guide
 • Dag 5 Vi oppdager Ostuni og ankommer Torre del Diamante
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne morgenen forlater vi Otranto og setter kurs nordover for å oppleve den nordlige delen av Puglia.
  Idag tar vi for oss gamlebyen i Ostuni, også kalt «den hvite by». Vi skjønner fort at den virkelig skinner blendende hvitt – husk solbriller! Over trapper og gjennom smug hellelagt med lysegul kalkstein, mellom hvitkalkede hus og yppige blomster i krukker og potter, går veien oppover til toppen av åsen. Den lille byen er kompakt og lett å orientere seg i og det er lett å finne en restaurant for lunsj eller en iskrembar når sulten melder seg.

  Så ankommer vi Masseria Torre del Diamante, der vi skal bo de siste 3 nettene av turen. Dette hotellet er i utgangspunktet en masseria, en spesiell form for herregårder som det finnes mange av i Puglia. Stedet har blitt nydelig restaurert med stor respekt for den opprinnelige tradisjon og arkitektur, og masseriaen tilbyr en eksotisk setting med en følelse av luksus. Her finner du et flott svømmebasseng med komfortable solsenger og lyse sofaer, som ligger i den vakre hagen med sine eldgamle knudrete oliventrær. Vi bor midt i en olivenlund, ikke så langt unna kysten. Om kvelden blir vi ønsket velkommen til middag i den lokale restauranten Il Grego Nero med utsikt over bassenget.

 • Dag 6 Trullier i Alberobello og kveldsutflukt til Cisternino
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Enorme olivenlunder dekker mye av landskapet i Puglia, og i dag skal vi bli nærmere kjent med hvorfor oliven er så viktig i denne regionen. 80 % av Italias olivenolje produseres i Puglia, og vi besøker en av de mange produsentene. Først tar vi en titt på noen av disse fantastiske trærne, flere av dem over 1000 år gamle.
  Det blir anledning underveis til å kjøpe med seg noe av den beste olivenoljen. Denne morgenen skal vi besøke den flotte byen Alberobello med sine karakteristiske og verdensberømte «nisseluehus». De særegne «trullihusene » med sine runde konisk formede tak, har fått byen på UNESCOS verdensarvliste. Hundrevis av disse merkelige gamle steinhusene ligger tett i tett oppover åssiden. Her går de fleste amok med kamera!

  Vi får tid på egenhånd til å spasere rundt og ta en titt i butikkene som skjuler seg inni trullihusene. Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet, og kan nyte noen timer ved bassenget. Så er vi klare for en kveldsutflukt til den sjarmerende byen Cisternino. Regionen her er kjent for sine små «macellerie», slakteri-restauranter, og vi skal oppleve de kulinariske mulighetene disse kan by på.

  Gled deg til en artig og meget lokal matopplevelse i en by som ennå ikke er så kjent blant turister.

  Copyright Stina Iglebæk
 • Dag 7 Matera (ekstra utflukt)
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Idag er det duket for en frivillig dagstur til naboregionen Basilicata. Byen Matera med sine huleboliger og grottekirker, er blant Syd-Italias største severdigheter. Den ble valgt til Europeisk kulturhovedstad i 2019 og har en velfortjent plass på UNESCOS verdensarvliste. Byen er bygget i og på et fjellplatå av kalk, uthulet av underjordiske elver, med klipper, stup og grotter inni fjellet.
  Siden grottene og byen har vært bebodd siden steinalderen, kan den kalles for en av verdens eldste byer. Matera har fungert som kulisse for utallige filmer, spesielt med bibelsk tema. Det er en ubeskrivelig opplevelse å vandre rundt her, oppover de bratte stiene og trappene og gjennom hulene.

  Vi spiser lunsj i en grotterestaurant her før turen går tilbake til hotellet.

  Det blir avskjedsmiddag på hotellet denne siste kvelden.

  Copyright Victor Malyushev
  Dodici Lune
 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi er sikre på at Puglia har gitt mange fine overraskelser og gode opplevelser. Uken vår er dessverre over og vi må ta fatt på hjemreisen. Det blir buss til flyplassen i Bari og fly tilbake til Norge. Arrivederci Puglia!

   

  Emma Harrisova
logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 500,- pr. person

Fly Oslo – Bari t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
7 netter i delt dobbeltrom på 4* hoteller
7 frokoster
1 lunsj
1 vinsmaking på vingård
5 middager
Utflukter og transport iflg. program
Inngangspenger iflg. program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 900,-
 • Superior dobbeltrom kr 1 100,-
 • Matera heldagsutflukt inkl lunsj kr 1 290,-

Tilslutningsfly fra Kristiansand. Kontakt oss for prisforespørsel.

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
26.september
 • 11:35 - 13:50
  Oslo München
 • 15:55 - 17:30
  München Bari
03.oktober
 • 12:50 - 14:30
  Bari München
 • 15:55 - 18:05
  München Oslo