05. - 15. november 2023

Sparebank 1 SR-Bank til Mexico

Vakkert – Eksotisk – Fascinerende!

Bli med på en reise gjennom historie og spektakulær natur, og oppdag det beste av Mexico. Reisen starter på Zocalo, hjertet av Mexicos hovedstad og en av verdens største og mest fascinerende byer. Deretter utforsker vi høydepunkter i sør, mange av dem anerkjent som verdensarv. Fra Aztecs til Maya, fra ørken til jungel, og fra koloniale perler til spennende arkeologiske områder. La deg fascinere over de fargerike tradisjonene du kommer over på reisen, og fullfør eventyret på paradisiske strender ved det karibiske hav. Viva Mexico!

Reiseleder Karl Gunnar

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Mexico City
Dag 2
Basilica de Guadalupe og templene i Teotihuacán
Dag 3
Mexico City - Verdens største by
Dag 4
Fra Mexico City til Merida
Dag 5
Celestun og rosa flamingoer!
Dag 6
Merida - Chichen Itza – Holbox
Dag 7-8
Holbox - paradisøya ved det karibiske hav
Dag 9
Holbox - Cancun
Dag 10-11
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Mexico City
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr på morgenen fra Stavanger via Amsterdam til Mexico City. Vi ankommer hovedstaden i Mexico  og på flyplassen venter bussen som bringer oss til hotellet vårt i sentrum. Etter innsjekk spiser vi felles middag på hotellet.

  Copyright Daniel Lloyd Blunk-Fernández
  Copyright Alexis Tostado
 • Dag 2 Basilica de Guadalupe og templene i Teotihuacán
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens utflukt bringer oss ut av hovedstaden og til en av landets største severdigheter, de indianske templene i Teotihuacán. Vi legger de siste hus bak oss mens kaktus og agave dukker opp i det steppeaktige landskapet – utrolig at vi er på mer enn 2200 meters høyde! Etter en time ankommer vi Teotihuacán – i dag det største tempel-komplekset i Mexico, med den høyeste pyramiden i landet: Bare Cheopspyramiden i Egypt overgår Solpyramiden med sine 65 meter! Det er et stort område med templer og ruiner på begge sider av «De dødes vei» som ender flere kilometer lenger borte ved Månepyramiden rett under fjellene. Her var en gang den største byen på dette kontinentet, og ingen vet hvorfor de 200 000 innbyggerne forlot byen i år 650! Vi kikker på prestenes palass, med rester av veggmalerier og lærer oss teknikken med å gå i de bratte trappene. De spreke har kanskje lyst til å klatre opp på Solpyramiden – men høyden gjør det til en skikkelig utfordring! Toppen er nesten på høyde med Galdhøpiggen og utsikten er utrolig, allerede fra første avsats!

  Etter et imponerende besøk i Teotihuacán blir det felles lunsj, før vi nå får en opplevelse av en helt annen karakter, nemlig meksikanernes største religiøse helligdom, Guadalupe-basilikaen i utkanten av byen. På stedet der jomfru Maria skal ha vist seg for en indiansk gutt i 1531, er det bygget ikke mindre enn 4 kirker, som er målet for mange tusener av troende året rundt. Mest severdige er «Den gamle» kirken, Antigua Basilica, og den moderne kirken, bygget for Pavebesøket med 50 000 plasser! Her kan du spasere forbi mirakelbildet på et rullende fortau!

  I kveld spiser vi middag på en lokal restaurant.

 • Dag 3 Mexico City - Verdens største by
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  I dag skal vi få et innblikk i en av verdens største byer. Kontrasten er stor mellom elegante bulevarder, parker og flotte villaer på den ene siden av byen, og folkemylderet i gamlebyen på den andre siden. Vi kjører til byens historiske sentrum, og første stopp blir Zócalo, som er verdens 3.største plass, etter Tiananmen og Den røde plass. Her finner vi Katedralen, Nasjonalpalasset med landets regjering samt byens rådhus. Ruinene etter det store tempelet, Templo Mayor, er alt som er igjen fra det kulturelle sentrum i aztekernes hovedstad Tenochtitlán. I nasjonalpalasset kikker vi på de monumentale veggmaleriene av Diego Rivera, en av landets største kunstnere, en kunstform preget av kunstnerens sosialistiske syn og typisk for Mexico. Midt på plassen finner vi et fargerikt folkemylder: turister og besøkende fra hele verden, indianske dansere eller andre musikalske innslag. Her finner vi også suvenirer, håndarbeider og kunsthåndverk. Vi kjører videre langs Paseo de la Reforma, byens store og elegante praktbulevard, med vakre trær og representative bygninger tegnet av verdenskjente arkitekter.

  Etter lunsj fortsetter vi videre til Coyoacán, som har bevart mye av sin sjarmerende spansk-meksikanske arkitektur, med plazaer, klostre og pene villaer. Kunstnere og intellektuelle har lenge trukket hit, og vi finner både Frida Kahlos, Diego Riveras og Leon Trotskijs hus. Vi besøker huset hvor Frida Kahlo ble født og hvor hun levde mesteparten av sitt liv.

  Middag på egenhånd i kveld.

  Copyright Pyro Jenka
 • Dag 4 Fra Mexico City til Merida
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut før vi setter kursen mot flyplassen. Etter en kort flyreise ankommer vi Mérida og buss står klar for å kjøre oss til hotellet vårt. Så er vi klare for å bli bedre kjent med Mérida – hovedstaden i delstaten Yucatán. Byen som ble bygd for 450 år siden over en tidligere Maya by, karakteriseres av kolonial arkitektur, et tropisk klima, karibisk atmosfære og hyppige kulturelle hendelser. Vi besøker det historiske sentrum med den storslåtte katedralen San Ildefonso som ble bygd av steiner fra et gammelt Maya tempel. Byggingen av katedralen startet i 1561 og er den eldste i Latin-Amerika. Vi får også se rådhuset, Casa Montejo og guvernør palasset. Vi kjører så videre langs den historiske bulevarden Paseo Montejo – inspirert av Champs Elysees – med storslåtte hus og palass, butikker og sjarmerende restauranter. Vi spiser felles middag på hotellet på kvelden.

 • Dag 5 Celestun og rosa flamingoer!
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Langs kysten vest for Merida finner vi den sjarmerende fiskelandsbyen Celestun. Herfra drar vi ut i båt for å se ulike arter av dyreliv, mangrover og laguner, og ikke minst den rosa flamingoen – ofte stående med hodet under vann på jakt etter mat. Den amerikanske flamingoen som lever her er den største og mest rosa av alle arter, og det er et imponerende syn å se hundrevis av disse vakre fuglene i sitt rette element. Visste du at den rosa flamingoen har sorte fjær på vingene? Dette ser man kun når de bretter ut vingespennet og flyr. Etter å ha knipset nok bilder drar vi videre gjennom mangroveskogen i naturreservatet, og er vi heldige får vi se krokodiller, beltedyr og andre dyrearter som lever her. Det blir også mulighet for et forfriskende bad i en ferskvannskulp med krystallklart vann. Vi avslutter med å spise lunsj på en lokal restaurant i Celestun før vi returnerer til Merida.
  Middag på egenhånd i Merida i kveld.

  Copyright Alvaro Rosado
  Copyright Matheenulla Khan
 • Dag 6 Merida - Chichen Itza – Holbox
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi sjekker ut fra hotellet og setter kursen ut mot de karibiske strender. På vei ut til Holbox skal vi få oppleve et av verdens 7 nye underverk – Chichen Itza. Byen ble bygd av Mayaene rundt år 600 og ruinene ble oppdaget på 1800 tallet. I 1913 begynte arbeidet med å gjenopprette ruinene av Chichen Itza og i dag er dette en av Mexicos mest kjente turistattraksjoner, og den best bevarte mayabyen. Stedet er på UNESCOs verdensarvliste og i 2007 ble stedet valgt som ett av verdens 7 nye underverker. Hovedbygget i Chichen Itza er Kukulkanpyramiden, også kjent som «El Castillo», som rager 30 meter over bakken inkludert  tempelet på toppen.

  Et kjent og fascinerende naturfenomen på Yucatanhalvøya er Cenotene. Disse synkehullene fylt med grunnvann ble regnet som hellig blant mayaene og var en viktig drikkevannskilde. Noen av cenotene er helt åpne mens andre er underjordiske grotter. Å bade i en cenote er noe mange har på sin bucket list, og nå har du mulighet til å svømme i dette krystallklare vannet omgitt av kalkstein og grønn vegetasjon.

  Vi lar dagens mange inntrykk synke inn mens vi kjører videre mot paradisøya Holbox. Fra havnen i Chiquilá tar vi ferge over til øya (ca.30 min), og vel fremme blir vi kjørt til hotellet i golfbiler som er eneste motoriserte kjøretøy på Holbox. Vi spiser felles middag på hotellet.

 • Dag 7-8 Holbox - paradisøya ved det karibiske hav
  Inkluderte måltider: Frokost

  Holbox er en liten paradisøy nord for Yucatanhalvøya. Den er kun 40 km lang og 2 km bred så i løpet av et par dager her skal vi nok bli godt kjent på øya. Innbyggerne her har bestemt at de ikke ønsker biler på øya, så her må du ta deg frem med golfbil, på sykkel eller til fots. Det er kun en by på øya, og i den lille byen finner du øyas restauranter, butikker og små pastellfargede hus. Kast av deg skoene og spaser rundt med myk sand mellom tærne, eller legg deg i en hengekøye og ta en avkjølende dukkert i det turkisblå vannet. Her er det lett å nyte livet!

  Copyright Nathan Cima
 • Dag 9 Holbox - Cancun
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Det er tid for å ta farvel med Holbox, men turen er ikke helt over ennå. En kort båt- og busstur tar oss til Cancun hvor vi skal tilbringe siste natten. Her kan du shoppe eller bare rusle rundt i denne pulserende byen med flust av butikker og restauranter. Eller du kan nyte timene med karibisk sol, sjø og strand. Vi spiser felles avskjedsmiddag på hotellet.

 • Dag 10-11 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Uforglemmelige dager i Mexico nærmer seg slutten. Du har formiddagen til egen disposisjon før vi utpå dagen drar til flyplassen for avreise. Vi ankommer Stavanger neste formiddag.

  Copyright Emir Saldierna
  Copyright Jeremy Lwanga
sr bank logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 39 900,- pr. person

Fly Stavanger – Mexico City, Mexico City – Merida og Cancun – Stavanger
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
3 netter i dobbeltrom på Hotel Galeria Plaza Reforma – Mexico City
2 netter i dobbeltrom på Hotel Gamma El Castellano – Merida
3 netter i dobbeltrom på Hotel Holbox Dream – Holbox
1 natt i dobbeltrom på Beachscape Kin Ha Villas & Suites – Cancun
9 frokoster
4 lunsjer inkl. 1 glass øl, vin eller mineralvann
5 middager inkl. 2 glass øl, vin eller mineralvann
Buss- og båttransport ifølge program
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Tips
Bankvert fra SR-Bank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 7 500,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 5500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. 

Restbeløpet betales 10 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene. 

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 71 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 70 og 47 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 46 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp 

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler. 

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon. 

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur. 

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. 

Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring. 

Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig. 

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen. 

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører. 

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise. 

Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.  

Tilslutningsfly 
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.  

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.  

Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise. 

Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.  

Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.  

Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.  

Flytider
05.november
 • 09:55 - 11:30
  Stavanger Amsterdam
 • 14:30 - 19:35
  Amsterdam Mexico City
08.november
 • 13:30 - 15:30
  Mexico City Merida
14.november
 • 17:00 - 08:20
  Cancun Amsterdam
15.november
 • 09:40 - 11:10
  Amsterdam Stavanger