15. - 22. oktober 2022
22. - 29. oktober 2022

Bli med SR-Bank til den idylliske Sorrento halvøya

storslått og fargerikt

Copyright Nick Fewings

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme vil vi si når vi svever over dette fascinerende landskapet, skimter kanskje vulkanen Vesuv og lander i Sør-Italias hovedstad Napoli. Sorrento-halvøya, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, god vin, oliven og sitrusfrukter. Vi bor i gamlebyen Sorrento med sine piazzaer, kafeer og restauranter og med smale og fargerike gater. Positano, Amalfi, Capri, Pompeii – steder vel verd å besøke.
Her syd er det sterke farger, et frodig landskap, stupbratte klipper og fascinerende landsbyer.
Dette er reisen du ikke bør gå glipp av!

 

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger – Napoli - Sorrento
Dag 2
Sorrento – Sightseeing til fots og tid på egenhånd
Dag 3
Klippekysten med Positano og Amalfi
Dag 4
Pompeii og gourmetmiddag (frivillige utflukter)
Dag 5
Italiensk gårdsbesøk med kokkekurs
Dag 6
Båttur til Capri
Dag 7
Nyt dagen
Dag 8
Hjemreise
waiter standing infront of restaurant
Copyright Sissel Nordhagen
ceramic plates
Copyright Sissel Nordhagen

Program

 • Dag 1 Stavanger – Napoli - Sorrento
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr med KLM på formiddagen fra Sola, via Amsterdam og lander tidlig ettermiddag i Napoli
  Herfra er det en times kjøring til Sorrento. Vi sjekker inn på vårt gode hotell i sentrum, blir litt kjent med omgivelsene og samles til turens første middag. Ferien har begynt og opplevelsene står i kø de neste dagene.

   

 • Dag 2 Sorrento – Sightseeing til fots og tid på egenhånd
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Til fots skal vi denne formiddag bli kjent med artige og fargerike Sorrento. Vi vandrer gjennom denne intime og oversiktlige byen hvor det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og rundt det pulserende torvet.
  Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsens Et Dukkehjem og Peer Gynt. Under spaserturen skal vi få smake på sitronlikøren Limoncello og oppleve håndverksteknikken Intarsia som stedet er kjent for. Byen er full av uterestauranter og kafeer som serverer deilige og enkle italienske fristelser. I dag velger du selv hva du ønsker for lunsj. Ettermiddagen til egne opplevelser – handle, fotografere og vandre rundt og nyte alt du opplever. Kveldens middag skal vi spise på en typisk italiensk restaurant.

   

  Copyright Tom Podmore
 • Dag 3 Klippekysten med Positano og Amalfi
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens opplevelser er unike og enestående. Veien til Positano er delvis omkranset av sitrus- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Første stopp er Positano, omtalt som Italias St. Tropez.
  Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi ned til sentrum, og når vi går det siste stykket til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»!
  I de trange gatene er det artige nisjebutikker som nok vil friste.
  Positano er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blonder og broderier. Mange vil benytte mobilen flittig her for å forevige fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Etter tid på egenhånd tar vi båt videre til Amalfi. Fra dekk nyter vi den bratte klippekysten fra sjøsiden med oliven- og sitronlunder samt små byer og gårdsbruk som klynger seg fast i landskapet. I Amalfi spaser vi fra kaia til byens midte som er omkranset av den enorme katedralen, et byggverk til beundring. Etter litt tid på egenhånd samles vi til dagens lunsj.
  Kjøreturen videre er spektakulær med hårnålssvinger som sakte tar oss sikkert til toppen av åskammen, og denne kjøreturen er virkelig et minne for livet. Vi kjører igjennom flere små landsbyer før vi er tilbake i Sorrento.
  Middag på hotellet om kvelden.

   

  Copyright Tom Podmore
  Copyright Rich Martello
 • Dag 4 Pompeii og gourmetmiddag (frivillige utflukter)
  Inkluderte måltider: Frokost

  Dagens frivillige utflukt er et arkeologisk eventyr. Mange ganger gjennom historien har menneskene flyktet fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake.
  Vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt, da ble hele byen begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Vi får whispers på øret slik at vandringen med lokalguide blir spennende og lærerik. Ettermiddagen er på egenhånd.

  Middagen i dag er ikke inkludert, men i kveld gir vi deg mulighet til en unik mat- og vinopplevelse. På toppen av halvøya, i den idylliske lille landsbyen Sant’Agata, ligger Restaurant Don Alfonso 1890. Med sine 2 Michelin-stjerner regnes den for en av Italias beste. Denne familiedrevne restauranten har i 40 år tatt vare på 1000-årig matkultur fra denne delen av Italia. Kjøttet kommer fra egen gård og frukt og grønnsaker fra deres imponerende kjøkkenhage. Her nyter man virkelig kortreiste matvarer. Restauranten er bygget på før-romerske ruiner hvor 25.000 flasker kvalitetsvin oppbevares. Dette er en kveld med herlige og kulinariske opplevelser full av smak, farge og kreativitet, servert oss med en utsøkt service.

   

 • Dag 5 Italiensk gårdsbesøk med kokkekurs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I formiddag skal vi på gårdsbesøk. I utkanten av Sorrento ønsker Le Colline di Sorrento oss velkommen.
  Vi spaserer rundt og imponeres av gamle oliventrær og lærer hvordan de med god pleie gir førsteklasses olivenolje. Demonstrasjon og smaksprøver av gårdens mozzarella og andre lokale spesialiteter. Det blir underholdende og stor stemning når alle skal være med å rulle ut sin egen gnocchi.
  Deilig gårdslunsj og mulighet for å kjøpe førsteklasses lokale varer før vi kjører tilbake til Sorrento.

  Benytt ettermiddagen til avslapping på hotellet eller en rusletur i sentrum. Sett deg på en kafe og kikk på folkelivet, stikk innom en kirke for å beundre arkitektur og malerier eller besøk noen av de spennende butikkene som bugner av fargerike sommerklær, sko, vesker, klær, keramikk, krydder, og spennende lokallagde likører.

   

 • Dag 6 Båttur til Capri
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  ”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du glede deg til en utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet.
  Under båtturen får vi se Sorrento fra sjøsiden med byen på toppen av høye klippevegger og små idylliske strender under.
  Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande som er Capris travle havn. Minibusser frakter oss på smale veier som snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle lunder ønsker oss velkommen. Ta stolheisen opp til øyas høyeste punkt, en artig sightseeingtur hvor du svever oppover i landskapet og beundrer den imponerende Napolibukta.
  Gå ikke glipp av et besøk i Villa San Michele, kjøpt av den svenske lege og forfatter Axel Munthe på 1890-tallet. Her oppe er det flott å spasere, nyte en lett lunsj med en cappuccino eller et glass iskald hvitvin. Minibusser kjører oss ned til midten av øya, hvor Capri by ligger. Her møtes vi av eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum Piazza Umberto.
  Bli med reiseleder på spasertur ned til Giardini di Augusto og nyt denne flotte hagen. Utpå ettermiddagen kjører minibusser oss tilbake til Marina Grande og båttur tilbake til Sorrento.

  Felles middag på hotellet om kvelden.

   

 • Dag 7 Nyt dagen
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter dager med masse inntrykk og opplevelser kan du nå nyte siste dag i ditt eget tempo. Hotellet har solstoler og Sorrento største svømmebasseng, kanskje ønsker du noen late timer her i løpet av dagen. En vandretur ned til Marina Grande for lunsj er et fargerikt og livlig sted. Byens Basilika og flotte katedral er også verd å besøke. Sitronlikøren limoncello og intarsia trearbeider produseres kun her i sør og er fine suvenirer å ta med hjem. For deg som er glad i klær kan flotte kreasjoner i behagelig linstoff både til damer og menn anbefales. I tillegg er artikler i mykt skinn en populær salgsvare i Sorrento. Om kvelden samles vi til turens siste middag.

   

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Sorrento-halvøya og kjører tilbake til Napoli hvor flyet går hjem til Norge. Kofferten er garantert litt tyngre enn da du dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen.

   

sr bank logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 19 500,- pr. person

Fly Stavanger – Napoli t/r
Flyavgift
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Transfer flyplass – hotell t/r
7 netter i delt dbl. rom på Grand Hotel Flora 4* i Sorrento
7 frokoster
2 lunsjer
6 middager
2 gl. vin/øl til inkl. måltider
Utflukter som beskrevet i programmet
Tips
Bankvert fra Sparebank 1 SR-Bank
Reiseleder/guide fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 990,-
 • Frivillig utflukt til Pompeii inkl. lunsj og drikke kr 850,-
 • Michelinrestaurant Don Alfonso inkl. transport kr 2 200,-

Utreise fra Bergen eller Kristiansand på forespørsel. Kontakt oss for tilbud.

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, innreisekrav, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Informasjon om tilslutningsfly 

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

 

Flytider
15.oktober
 • 10:10 - 11:45
  Stavanger Amsterdam
 • 14:10 - 16:40
  Amsterdam Napoli
22.oktober
 • 17:40 - 20:20
  Napoli Amsterdam
 • 21:00 - 22:25
  Amsterdam Stavanger