01. - 10. mars 2024

Eksotiske Sri Lanka

Livets drømmereise!

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus. En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet. Her er det godt å være turist!

Dagsprogram

Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Colombo - Sri Lankas hovedstad
Dag 3
Colombo - Sigiriya
Dag 4
Frivillig tur til Sigiriya-klippen og Tuk Tuk tur
Dag 5
Fra Sigiriya til Kandy
Dag 6
Kandy med edelstener, botanisk hage og tefabrikk
Dag 7
Bentota - Safari på Madhu elven og skilpaddefarm
Dag 8
Dagen er din og frivillig tur til byen Galle
Dag 9
Dagen er din
Dag 10
Tilbake til hverdagen

Program

 • Dag 1 Avreise fra Oslo

  Eventyret er i gang, i morgen er du på Sri Lanka.

  Der venter en innholdsrik, spennende og eksotisk reise. Første halvdel av turen er en rundtur på denne fargerike øya med en frodig og storslått natur og imponerende severdigheter. Underveis passerer vi små og store landsbyer med et yrende folkeliv. Så venter det indiske hav med sandstrender og utrolige badetemperaturer på siste halvdel av turen.

  Hotellene har meget god standard og hvert hotell vi skal bo på har sitt særpreg. Vi garanterer at både frokost – og middags buffetene vil imponere deg!

 • Dag 2 Colombo - Sri Lankas hovedstad
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi lander i Colombo på morgenen, og kjører inn til sentrum der vi tar en liten sightseeing runde i bussen, før vi kjører til hotellet. Vi får sjekke inn på hotellet med en gang, og etter litt avslapping spiser vi felles lunsj.

  Colombo er øyas hovedstad og en by som utvikler seg hele tiden. Her opplever man steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har også fått en skyline av høye moderne bygninger og ansiktet til Colombo endrer seg hele tiden. Her er det et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære fremkomstmiddel tuktuk’en. Om kvelden samles vi til middag i hotellets restaurant.

 • Dag 3 Colombo - Sigiriya
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser fra dagliglivet i de mange små landsbyene langs veien. Her dyrkes cashewnøtter og ananas, kokosnøtter selges og korger flettes. Mellom landsbyene får du et inntrykk av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Stopp langs veien for å smake på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt hører med. Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vilt og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Du får en sjelden orkesterplass til disse majestetiske dyrene der de tar sitt formiddagsbad i elva. Vi spiser lunsj her før vi reiser videre for å oppleve mer av hva Sri Lanka har å by på. Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir? Om ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to netter. Utsikten fra bassenget er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

 • Dag 4 Frivillig tur til Sigiriya-klippen og Tuk Tuk tur
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag tilbyr vi en frivillig utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

  Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhetstiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger, og belønnes med en storslått panoramautsikt!

  Vi spiser lunsj på hotellet før vi utpå ettermiddagen tar en kjøretur utenom det vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en spennende tur. Vi skal oppleve hvordan srilankeserne bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever – et tankevekkende møte med lokalbefolkningen. Tilbake på hotellet spiser vi felles middag.

 • Dag 5 Fra Sigiriya til Kandy
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  En ny dag full av inntrykk venter! Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene, fulle av buddhastatuer.

  Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk.

  Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med. Dagens lunsj serveres oss i landlige omgivelser, med rismarker som nærmeste nabo.

  Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Utpå ettermiddagen kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historisk sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Vårt hotell har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold, og byr på show med tradisjonell dans under middagen.

 • Dag 6 Kandy med edelstener, botanisk hage og tefabrikk
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener.

  Royal Botanical Garden er berømt, og den flotteste botaniske hagen i Asia med over en million besøkende hvert år. Vår spasertur tar oss gjennom palmealléer ledsaget av blomstrende trær og busker, forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter mot himmelen. Vi koser oss med lunsj før turen går videre til kysten.

  Et besøk på denne vakre øya er ikke komplett uten omvisning på en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden, og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader tørkes til den ferdige teen er klar til å nytes.

  Utpå ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På hotellet Thaala Bentota skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort.

 • Dag 7 Bentota - Safari på Madhu elven og skilpaddefarm
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Deretter blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten. Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider.

  Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Resten av dagen bestemmer du selv hva du vil gjøre.

 • Dag 8 Dagen er din og frivillig tur til byen Galle
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag arrangeres det en interessant frivillig utflukt som du kan velge å bli med på til Galle. Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt fargerike gågater med butikker. Vi spiser en deilig seafood-platter og er tilbake på hotellet utpå dagen.

  Felles middag på kvelden.

 • Dag 9 Dagen er din
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Du spiser frokost når det passer deg og legger opp dagen i eget tempo. Vi spiser alle måltider på hotellet, og har en siste dag til å nyte dette flotte landet. En stor opplevelsesreise er nesten slutt. Det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket har nok gjort inntrykk. Etter middag på hotellet blir det buss til flyplassen på kvelden og fly tilbake til Norge.

 • Dag 10 Tilbake til hverdagen

  Vi flyr fra Sri Lanka rett over midnatt, og ankommer Oslo utpå ettermiddagen samme dag. En stor opplevelsesreise er slutt, men du vil utvilsomt reise hjem med et ekstra hjertelig minne om Sri Lanka.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 31 900,- pr. person

Fly Oslo – Colombo t/r
Flyskatter
1 innsjekket bagasje
1 natt i dobbeltrom på Galadari Hotel, Colombo
2 netter i dobbeltrom på Hotel Sigiriya
1 natt i dobbeltrom på Amaya Hills, Kandy
3 netter i dobbeltrom på Thaala Bentota
Sen utsjekk dag 9 – Beholder rommet helt til hjemreisen
7 frokoster
8 lunsjer
8 middager
Busstransport ifølge program
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 600,-
 • Besøk i Galle inkl. lunsj kr 550,-
 • Vandretur opp til Sigiriya festning kr 475,-

Visum må søkes på nettet av den enkelte (USD 50) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 5000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 45 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 44 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 65 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 55 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende:
Mellom 65 og 45 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 44 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
01.mars
 • 14:10 - 23:55
  Oslo Dubai
02.mars
 • 02:40 - 08:25
  Dubai Sri Lanka
10.mars
 • 02:55 - 05:55
  Sri Lanka Dubai
 • 07:35 - 12:00
  Dubai Oslo