07. - 17. november 2023

Eksotiske Sri Lanka

Livets drømmereise!

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus. En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet. Her er det godt å være turist!

Dagsprogram

Dag 1
Avreise fra Stavanger
Dag 2
Colombo - Sri Lankas hovedstad
Dag 3
Colombo - Sigiriya
Dag 4
Frivillig tur til Sigiriya-klippen og Tuk Tuk tur
Dag 5
Fra Sigiriya til Kandy
Dag 6
Kandy med edelstener, botanisk hage og tefabrikk og møte med Det indiske hav.
Dag 7
Bentota - Safari på Madhu elven og skilpaddefarm
Dag 8-9
Dagene er dine med frivillig tur til byen Galle
Dag 10-11
Tilbake til hverdagen

Program

 • Dag 1 Avreise fra Stavanger

  Eventyret er i gang, i morgen våkner du på Sri Lanka.

  Der venter en innholdsrik, spennende og eksotisk reise. Første halvdel av turen er en rundtur på denne fargerike øya med en frodig og storslått natur og imponerende severdigheter. Underveis passerer vi små og store landsbyer med et yrende folkeliv. Så venter det indiske hav med sandstrender og utrolige badetemperaturer på siste halvdel av turen.

  Hotellene har meget god standard og hvert hotell vi skal bo på har sitt særpreg. Vi garanterer at både frokost – og middags buffetene vil imponere deg!

 • Dag 2 Colombo - Sri Lankas hovedstad
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi lander i Colombo utpå ettermiddagen, kjører inn til sentrum, og sjekker inn på vårt hotell. Om kvelden samles vi til felles middag i hotellets restaurant.

  Colombo er øyas hovedstad og en by som utvikler seg hele tiden. Her opplever man steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har også fått en skyline av høye moderne bygninger og ansiktet til Colombo endrer seg hele tiden. Her er det et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære fremkomstmiddel tuktuk’en. Om kvelden samles vi til middag i hotellets restaurant.

 • Dag 3 Colombo - Sigiriya
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser fra dagliglivet i de mange små landsbyene langs veien. Her dyrkes cashewnøtter og ananas, kokosnøtter selges og korger flettes. Mellom landsbyene får du et inntrykk av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Stopp langs veien for å smake på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt hører med. Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vilt og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Du får en sjelden orkesterplass til disse majestetiske dyrene der de tar sitt formiddagsbad i elva. Vi spiser lunsj her før vi reiser videre for å oppleve mer av hva Sri Lanka har å by på. Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir? Om ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to netter. Utsikten fra bassenget er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

 • Dag 4 Frivillig tur til Sigiriya-klippen og Tuk Tuk tur
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag tilbyr vi en frivillig utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

  Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhetstiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen til toppen er spennende, og underveis passerer vi fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en storslått panoramautsikt!

  Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet lene oss tilbake i en solstol ved bassenget. Etter lunsj på hotellet er det deilig å synke ned i feriemodus. Utpå ettermiddagen tar vi en kjøretur utenom det vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en spennende tur. Vi skal oppleve hvordan srilankeserne bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever – et tankevekkende møte med lokalbefolkningen. Tilbake på hotellet spiser vi felles middag.

 • Dag 5 Fra Sigiriya til Kandy
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  En ny dag full av inntrykk venter! Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene, fulle av buddhastatuer.

  Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge.

  Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med. Dagens lunsj serveres oss i landlige omgivelser, med rismarker som nærmeste nabo.

  Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Du vil garantert bli fristet til å eie et slikt kunstverk. Utpå ettermiddagen kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historisk sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Vårt hotell har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold, og byr på show med tradisjonell dans under middagen.

 • Dag 6 Kandy med edelstener, botanisk hage og tefabrikk og møte med Det indiske hav.
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener. Fristende minner å ta med seg hjem.

  Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste botaniske hagen i Asia med over en million besøkende hvert år. Vår spasertur tar oss gjennom palmealléer ledsaget av blomstrende trær og busker, forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter mot himmelen. Noen trær har store frukter mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed. Vi koser oss med lunsj før turen går videre til kysten.

  Et besøk på denne vakre øya er ikke komplett uten omvisning på en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden, og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader tørkes til den ferdige teen er klar til å nytes.

  Utpå ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På hotellet Avani Bentota skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort.

 • Dag 7 Bentota - Safari på Madhu elven og skilpaddefarm
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Deretter blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten. Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider.

  Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Hotellet vårt er flott med en stor hage, strand og spa-senter. Resten av dagen bestemmer du selv hva du vil gjøre.

 • Dag 8-9 Dagene er dine med frivillig tur til byen Galle
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Du spiser frokost når det passer deg og legger opp dagene i eget tempo. En dag arrangeres det en interessant frivillig utflukt som du kan velge å bli med på til Galle. Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt fargerike gågater med butikker. Vi spiser en deilig seafood-platter og er tilbake på hotellet utpå dagen.

  Felles middag på kvelden.

 • Dag 10-11 Tilbake til hverdagen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  En stor opplevelsesreise er nesten slutt. Det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket har nok gjort inntrykk. Etter lunsj på hotellet blir det buss til flyplassen på ettermiddagen og kveldsflyet tilbake til Norge.

  Ankomst Stavanger utpå formiddagen. En stor opplevelsesreise er slutt, men du vil utvilsomt reise hjem med et ekstra hjertelig minne om Sri Lanka.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 32 500,- pr. person

Fly Stavanger – Colombo t/r
Flyskatter
1 innsjekket bagasje
1 natt i dobbeltrom på Galadari Hotel, Colombo
2 netter i dobbeltrom på Hotel Sigiriya
1 natt i dobbeltrom på Amaya Hills, Kandy
4 netter i dobbeltrom på Avani Bentota
8 frokoster
8 lunsjer
8 middager
Busstransport ifølge program
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 600,-
 • Vandretur opp til Sigiriya festning kr 475,-
 • Besøk i Galle inkl. lunsj kr 550,-
 • Ikke A-fordel kunde kr 1 000,-

Visum må søkes på nettet av den enkelte (USD 50) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 5000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 45 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 44 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 65 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 55 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende:
Mellom 65 og 45 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 44 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp
Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
07.november
 • 14:35 - 15:25
  Stavanger Oslo
 • 17:35 - 23:20
  Oslo Istanbul
08.november
 • 02:10 - 15:35
  Istanbul Sri Lanka
16.november
 • 21:40 - 06:50
  Sri Lanka Istanbul
17.november
 • 08:45 - 10:50
  Istanbul Oslo
 • 13:10 - 14:05
  Oslo Stavanger