21. - 31. januar 2025

Eksotiske Sri Lanka

Livets drømmereise!

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser, med tropiske skoger, elver og imponerende fossefall. Med fjell høyere enn våre og endeløse strender med krystallklart vann. Du vil trives på våre hoteller, og gled deg til dager med fargerike og smakfulle måltider. Her er det godt å være turist!


Sri Lanka er en eksotisk juvel som jeg besøkte første gang for over tjue år siden. Det har blitt mange turer siden.

Landet har en meget spennende historie, inkludert kolonitid under Portugal, Holland og sist, Storbritannia.
Sri Lanka har strender du bare kan drømme om, men innlandet har også mye å by på av severdigheter, inkludert vakker natur, et rikt dyreliv, religiøse templer og mye annet.
Det er et varmt og vennlig folkeslag som møter deg. Selv om de fleste er buddhister, er det også mange hinduister, muslimer og kristne, som i stor grad lever sammen i fred og harmoni.
Landet er fortsatt relativt jomfruelig, men turismen er i ferd med å ta seg bra om etter vanskelige år med pandemien. En reise til Sri Lanka vil du aldri glemme, og lysten til en ny tur kommer fort.Kurt Mosvold
Honorær konsul for Sri Lanka

Dagsprogram

Dag 1
Avreise fra Stavanger
Dag 2
Colombo - Sri Lankas hovedstad
Dag 3
Colombo - Habarana
Dag 4
Frivillig tur til Sigiriya-klippen og Tuk Tuk tur
Dag 5
Habarana - Kandy
Dag 6
Kandy - Beruwala
Dag 7
Dagen er din
Dag 8
Safari på Madhu elven og skilpaddefarm
Dag 9
Frivillig tur til Galle
Dag 10
Siste dag med bad, sol og varme
Dag 11
Tilbake til Stavanger

Program

 • Dag 1 Avreise fra Stavanger

  Eventyret er i gang, i morgen er du på Sri Lanka.

  Der venter en innholdsrik, spennende og eksotisk reise. Første halvdel av turen er en rundtur på denne fargerike øya med en frodig og storslått natur og imponerende severdigheter. Underveis passerer vi små og store landsbyer med et yrende folkeliv. Så venter det indiske hav med sandstrender og utrolige badetemperaturer på siste halvdel av turen.

  Hotellene har meget god standard og hvert hotell vi skal bo på har sitt særpreg. Vi garanterer at både frokost – og middags buffetene vil imponere deg!

 • Dag 2 Colombo - Sri Lankas hovedstad
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi lander i Colombo på morgenen, og kjører inn til sentrum der vi tar en liten sightseeing runde i bussen, før vi kjører til hotellet. Vi får sjekke inn på hotellet med en gang, og etter litt avslapping spiser vi felles lunsj.

  Colombo er øyas hovedstad og en by som utvikler seg hele tiden. Her opplever man steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har også fått en skyline av høye moderne bygninger og ansiktet til Colombo endrer seg hele tiden. Her er det et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære fremkomstmiddel tuktuk’en. Om kvelden samles vi til middag i hotellets restaurant.

 • Dag 3 Colombo - Habarana
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser fra dagliglivet i de mange små landsbyene langs veien. Her dyrkes cashewnøtter og ananas, kokosnøtter selges og korger flettes. Mellom landsbyene får du et inntrykk av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Stopp langs veien for å smake på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt hører med. Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir?

  Sen formiddag ankommer vi Habarana hvor vi skal bo i to netter. Vi spiser lunsj på hotellet før vi blir hentet av jeeper for en spennende tur i Minneriya Nasjonalpark der vi forhåpentligvis får se elefanter og annet dyreliv! Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

 • Dag 4 Frivillig tur til Sigiriya-klippen og Tuk Tuk tur
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag tilbyr vi en frivillig utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

  Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhetstiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger, og belønnes med en storslått panoramautsikt!

  Vi spiser lunsj på hotellet før vi utpå ettermiddagen tar en kjøretur utenom det vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en spennende tur. Vi skal oppleve hvordan srilankeserne bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever – et tankevekkende møte med lokalbefolkningen. Tilbake på hotellet spiser vi felles middag.

 • Dag 5 Habarana - Kandy
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  En ny dag full av inntrykk venter! Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene, fulle av buddhastatuer.

  Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk.

  Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med. Dagens lunsj serveres oss i landlige omgivelser, med rismarker som nærmeste nabo.

  Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Utpå ettermiddagen kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historisk sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Vårt hotell har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold, og byr på show med tradisjonell dans under middagen.

 • Dag 6 Kandy - Beruwala
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener.

  Royal Botanical Garden er berømt, og den flotteste botaniske hagen i Asia med over en million besøkende hvert år. Vår spasertur tar oss gjennom palmealléer ledsaget av blomstrende trær og busker, forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter mot himmelen. Vi koser oss med lunsj før turen går videre til kysten.

  Et besøk på denne vakre øya er ikke komplett uten omvisning på en tefabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden, og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader tørkes til den ferdige teen er klar til å nytes.

  Utpå ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På hotellet Occidental Eden skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort.

 • Dag 7 Dagen er din
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagene skal nytes på sør- vestkysten med milelange strender og krystallklart vann. Vårt 5.stj. hotell har komfortable rom, en nydelig hage med solsenger og basseng, flere restauranter og barer og eksotiske Ayurveda SPA hvor du kan få deilig massasje. Vår restaurant har et stort utvalg av velsmakende lokale og internasjonale retter. Du har også mulighet for selv å booke bord på hotellets gourmetrestaurant som har et spennende utvalg av viner. Baren Captain’s Deck er et hyggelig sted å møtes både før og etter middagene, her serveres det fargerike drinker og man kan utover kvelden utfordre dansefoten. Ønsker du å utforske nærmiljøet er det en travel handlegate med lokale butikker, både for innbyggerne og turister ligger i nærheten av hotellet.

 • Dag 8 Safari på Madhu elven og skilpaddefarm
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Deretter blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten. Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider.

  Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Resten av dagen bestemmer du selv hva du vil gjøre.

 • Dag 9 Frivillig tur til Galle
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag arrangeres det en interessant frivillig utflukt som du kan velge å bli med på til Galle. Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt fargerike gågater med butikker. Vi spiser en deilig seafood-platter og er tilbake på hotellet utpå dagen.

  Felles middag på kvelden.

 • Dag 10 Siste dag med bad, sol og varme
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Siste dag i paradis, så du har hele dagen til å nyte Sri Lankas flotte strender og hotellets fasiliteter, og beholder rommet til vi sjekker ut. Du får en enkel middag før vi drar til flyplassen. Så denne dagen skal være deilig avslappende og en siste oppladning før vi skal hjem til vinter i Norge.

 • Dag 11 Tilbake til Stavanger

  Vi flyr om natta og mellomlander tidlig morgen i Istanbul før vi setter oss på flyet som bringer oss tilbake til Norge. Vi garanterer at din mobil er full av fargerikere bilder etter mange dager med eksotiske inntrykk fra Sri Lanka som med rette kalles for «perlen» i Det indiske hav.

sr bank logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 35 500,- pr. person

Fly Stavanger – Colombo t/r
Flyskatter
1 innsjekket bagasje
Morgen-innsjekk på Fairway Hotel
1 natt i dobbeltrom på Fairway Hotel Colombo
2 netter i dobbeltrom på Habarana Village, Habanara
1 natt i dobbeltrom på Amaya Hills, Kandy
4 netter i dobbeltrom på Occidental Eden, Beruwala
Kvelds-utsjekk fra Occidental Eden
8 frokoster
5 lunsjer
9 middager
Busstransport ifølge program
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Tips
Bankvert fra Sparebank 1 SR-Bank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 8 400,-
 • Vandretur Sigiriya Rock kr 540,-
 • Galle inkl. lunsj kr 600,-

Drikke til lunsj og middag
Visum må søkes på nettet av den enkelte (USD 50) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 5000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 10 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 71 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 70 og 40 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 39 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 71 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 71 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 70 og 40 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 39 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
21.januar
 • 08:30 - 09:25
  Stavanger Oslo
 • 11:50 - 17:55
  Oslo Istanbul
 • 19:25 - 06:10
  Istanbul Sri Lanka
30.januar
 • 21:55 - 04:35
  Sri Lanka Istanbul
31.januar
 • 08:55 - 11:00
  Istanbul Oslo
 • 14:15 - 15:15
  Oslo Stavanger