02. - 05. september 2021

Ble med til Stadlandet med Manger Frivilligsentral

Unike naturopplevelser!

Bli med på en Norgestur spekket med naturopplevelser, gode hoteller, deilige måltider og store attraksjoner.

Første del av turen er det vestligste punktet i Norge – Stadlandet. Her kan det være værhardt, men når sola skinner er alt bare vakkert rundt oss med kritthvite strender og fjellene som stuper i Stadhavet. Vi får inntrykk av hvordan vestlandsbonden og fiskeren har levd og livnært seg igjennom generasjoner, hvordan små samfunn er levedyktige og hvordan menneskene her tar vare på sine kulturskatter.

Reisen fortsetter inn i Fjord-Norge. Turister fra hele verden ønsker å oppleve det som vi nordmenn så lett har tilgang til. Fjordarmer, snø på fjelltoppene, grønne og levende bygdesamfunn, bærekraftig jordbruk og masse severdigheter. Det sies at på Vestlandet er det fantastiske opplevelser rundt hver sving!

Dagsprogram

 • Dag 1 Fra Manger til Stadlandet
 • Dag 2 Ervika, Hovden, Vestkapp og Selja
 • Dag 3 Kråkenes, Refviksanden, Måløy og Kannesteinen
 • Dag 4 Stad - Manger

Program

 • Dag 1 Fra Manger til Stadlandet
  Inkluderte måltider: Middag

  Turen starter fra bussholdeplassen på Manger om morgenen og det kan legges inn flere påstigningssteder langs kjøreruten nordover.
  I en topp moderne turbuss med behagelige seter og god beinplass skal vi i dag nyte vestlandsnaturen på turen til Stadlandet. På ferjeturer over Sognefjorden og Nordfjorden kan kjøpe litt å spise og nyte utsikten.
  I Førde går turen vestover, vi passerer Svelgen innerst i Nordgulen før vi utpå ettermiddagen kommer til Stadlandet.

  Vi sjekker inn på Stad Hotell, hotellet ligger i havgapet på Stadlandet i Leikanger og har både restaurant og bar.
  Vi samles til turens første middag om kvelden.

 • Dag 2 Ervika, Hovden, Vestkapp og Selja
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  På dagens utflukt skal vi utforske store deler av Stadlandet.
  Vi starter med stopp ved Olavskrossen i Leikanger. I år 997 forteller sagaen at det på Dragseidet ble kristnet 4 fylker av Olav Tryggvason og her ble det i 1913 reist et minnesmerke.
  Turen nordvestover til den lille bygda Ervika som ligger i ei idyllisk vik med velholdte gårder spredt utover i landskapet. Bygda kan skilte med en av Norges beste strender for surfere.
  Like i nærheten ligger Hovden som har en dramatisk krigshistorie. Her er ruiner etter festningsanlegg som tyskerne bygde under 2. verdenskrig ved hjelp av krigsfanger fra Russland og Ukraina. Den tyske marinen kunne herfra verne egne konvoier som kom seilende rundt Stad mot allierte flyangrep. Mange døde i fangenskap her og det ble seinere bygget et minnekapell. Vi tar en spasertur for å kikke på grotten tyskerne bygde.

  Vi kjører videre til Vestkapp hvor vi får oppleve et av de mest spektakulære utsiktspunktene på kysten av Norge, med fjellet Kjerringa som ruver 496m over havet. Dette regnes som det vestligste fjellplatået i Norge. Ingen steder i landet har så skiftende vær, fra speilblankt hav til tåke, storm eller orkan.
  Når været er klart er utsikten spektakulær, med panoramautsikt i alle retninger. Herfra kan man skimte Sunnmørsalpene, Ålfotbreen og det storslagne Stadhavet. Mangt et forlis har funnet sted når skipene skulle runde Stad og Vestkapp.
  Dagens lunsj spiser vi på Vestkapp Restaurant. Vi serveres hjemmelaget mat og nyter naturen igjennom restaurantens store vinduer.

  Turen fortsetter sørover på Stad og i Selje tar vi Klosterbåten til øya Selja. Her ligger de imponerende ruinene til Selje kloster, grunnlagt rundt år 1100 på stedet der den kvinnelige helgenen Sunniva på 900-tallet seilte ut fra Irland og forliste og drev i land her. Engelske benediktinermunker bodde i klosteret.
  Klosterruinene ligger idyllisk til nær havet, med sitt majestetiske Albanustårn ruvende14 m høyt. Ruinene av kirken, klosteret, terrassen og murene viser oss steinarkitektur på sitt beste.
  Man undres hvor all steinen ble fraktet til øya fra. Båt tilbake til Selje og buss videre til vårt hotell.

  Middag på hotellet om kvelden.

  Copyright: Andres Duran
 • Dag 3 Kråkenes, Refviksanden, Måløy og Kannesteinen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens heldagstur er full av høydepunkter. Vi kjører sørover, via Bryggja, over den 1,2 km lange Måløybrua til til Vågsøy som har mye å vise sine besøkende. Første stopp er Refviksanden, en naturlig hvit sandstrand dannet av skjellfragmenter, over 1 km lang. Den har flere ganger blitt kåret til Norges fineste strand. Her kan man spasere eller vasse barbeint og plukke skjell?

  Så står Kråkenes Fyr for tur, en viktig værstasjon for Meteorologisk institutt. Her får vi en fantastisk utsikt til Stadhavet. Når værmeldingen sier full storm på Stad er det nesten alltid orkan her. Lunsj spiser vi i Måløy, en liten by ved Ulvesundet. Vi besøker Måløyraidsenteret hvor vi skal oppleve hva som skjedde da 560 engelske bomber i 1941 falt over Måløy. I tillegg er det her utstillinger om Kompani Linge og den vågale Shetlandsfarten.

  Turen fortsetter via Vågsberget som tidligere var et av mange handels- og gjestgiversteder langs kysten. Vi kjører forbi fredede hus fra 1800-tallet. Gled deg til neste stopp i den lille bygda Oppedal. Gjennom tusenvis av år har is, havbølger og småstein formet Kannesteinen, et unikt naturfenomen. Den 3 meter høye steinen står stolt på sin stett og tar imot havet i all slags vær.

  For at du skal få oppleve så mye som mulig denne dagen følger vi kystveien tilbake og fra bussvinduet passeres den lille Venøya, deretter kommer Barmøya til syne, kjent for flott turterreng og et levende bygdesamfunn.

  Vi nyter kveldens siste middag på hotellet og håper på en flott solnedgang.

  Copyright: Vidar Molokken/Visit Norway
  Copyright: Visit FjordKysten
 • Dag 4 Stad - Manger
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter opplevelsesrike dager er det tid for å ta farvel med Stadlandet hvor vi har opplevd halvøya Stad med nærliggende øyer, helt nordvest i Vestland fylke. Vi ferjer fra Stårheim til Isane og kjører  rundt fjellområdene og Ålfotbreen som er den vestligste isbreen i Norge.
  Området her skal være rester av en fjellkjede som for 400 millioner år siden strakte seg like høgt som Himalaya. I dag rager den høyeste toppen1670 moh. Vi passerer den idylliske bygda Eikefjord som ligger innerst i Eikefjorden, kommer til Førde og fortsetter sørover. Vi ferjer fra Lavik til Oppedal og utpå ettermiddagen er vi tilbake i Bergen etter fire dager med mange flotte opplevelser sammen med hyggelig medreisende.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 6 990,- pr. person

3 netter på Stad Hotell i delt dobbeltrom
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Inngangsbilletter
Ferjer
Moderne turbuss på hele reisen
Reisevert fra Manger Frivilligsentral

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 900,-

Måltider utover det som er beskrevet i programmet
Drikke til måltidene

Vi tar forbehold om endringer i program, busstider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 65 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 64 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 43 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 42 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Busstider
02.september
 • 08:30 - 17:00
  Manger Stad
05.september
 • 09:00 - 18:00
  Stad Manger

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: