Bli med til Vestkapp

Norges vestligste reisemål

Dette er virkelig en flott bit av Norge, som du absolutt bør oppleve. Høydepunkter på reisen er blant annet besøk på Norges vestligste punkt, vakre Kråkenes fyr, Klosterøya St. Sunniva og Kannesteinen.

Program for turen

Dag 1
Fra Stavanger til Selje
Dag 2
Vestkapp
Dag 3
Kråkenes fyr, Refviksanden og Kannesteinen
Dag 4
St. Sunniva og båt til Bergen
Dag 5
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris: kr 8 950,- per person i delt dbl rom


Prisen inkluderer:

Buss Stavanger - Bergen
Ferge Bergen – Selje t/r
Ferge Bergen - Stavanger
Transfer til hotellet ankomstdagen
3 netter på Stad hotell
1 natt på hotell i Bergen
3 frokoster
2 middager
3 lunsjer
1 nistepakke dag 4
Buss til utflukter som beskrevet i programmet
Fjordline-bussen fra Risavika til Stavanger sentrum
Reiseleder fra Norsk Tur


Tillegg:
Enkeltrom: Kr 2 300,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til turprogram, eventuelle trykkfeil og antall deltakere.

Program

Dag 1: Fra Stavanger til Selje

Vi starter med buss fra Stavanger om morgenen. Vi har god tid og tar flere stopp underveis (2 ferjer)  – så det nok av anledninger til å strekke på beina og få seg en matbit på veien. Vi har avreise fra Bergen 16.30 og ankommer Selje 21.40. Litt kveldsmat kan dere bestille på båten. Fra kaien har vi transfer til Stad Hotell for innsjekk.  På dette unike hotellet skal vi tilbringe de neste 3 nettene.

Dag 2: Vestkapp

Felles halvdags utflukt til Vestkapp – Norges vestligste punkt. I fint vær føler man at man skimter Shetland i det fjerne. Vi starter i passe tid etter frokost, og lunsj skal vi spise på Vestkapp. På turen kan vi blant annet se hvor verdens største skipstunnel skal bygges  1,7 km lang og nesten 40 m bred.

Etter noen rolige timer på ettermiddagen møtes vi til felles middag om kvelden. Hotellet har kun plass til oss og noen få flere gjester, vi vil derfor få følelsen av at dette er vårt hotell!

Dag 3: Kråkenes fyr, Refviksanden og Kannesteinen

/globalassets/europa/norge/kannensteinen-vagsoy-1200px.jpg

Felles heldagstur til Vågsøy, ca 1,5 timer med buss. Tur til Kråkenes fyr – et helt fantastisk sted. I værmeldingen på TV2 viser de bilder fra naustene som ligger like ved. Og legg merke til en ting til. Når meldingen sier full storm på Stad er det nesten alltid orkan på Kråkenes fyr.

Og midt mellom Måløy og Kråkenes ligger Refviksanden, også i år kåret til Norges vakreste strand (magasinet Reiselyst). Om man ikke vil bade er det en opplevelse bare å spasere barbent på den kritthvite stranden og plukke skjell.

Lunsj skal vi ha, og før vi kjører over Måløybrua tilbake til Stad må vi ta turen til Vågsvåg og Kannesteinen – et sjeldent naturfenomen.

Felles middag om kvelden. Og vi krysser fingre for en utrolig solnedgang.

Dag 4: St. Sunniva og båt til Bergen

/globalassets/europa/norge/bergen-1200px.jpg

Etter frokost tar vi farvel med Stad hotellet og dets vertskap og setter kursen mot Selje. Derfra en liten båt til Klosterøya St. Sunniva (fantastisk historie). Vi har med oss lunsjbokser fra hotellet som vi nyter på øya.

Retur til Selje, og litt tid på egenhånd der før vi går om bord i båten som skal ta oss med tilbake til Bergen hvor vi ankommer 20.45 Middag kan kjøpes om bord. Ankomst bergen og innsjekk på hotellet i Bergen sentrum.

Dag 5: Hjemreise

Frokost på hotellet.

Det blir en guidet tur i Bergen før vi går om bord i Fjordline som tar oss tilbake til Stavanger på en behagelig og miljøvennlig måte da disse båtene utelukkende benytter miljøvennlig LNG som drivstoff.  Det er avgang 13.30 fra Bergen og da er det bare til å ta livet med ro og nyte utsikten av Vestlandskysten.

Båten ankommer Risavika 19.00 og Fjordline-bussen kjører til Stavanger sentrum. Vi takker for turen og ønsker på gjensyn!