22. - 26. september 2021

Bli med til Svalbard med Elkem Fiskaa Pensjonistklubb

En eksotisk opplevelse!

Under polarhimmelen, midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge, ligger øyriket Svalbard – Det mest eksotiske stedet du finner i Norge. De 63 000 km² med villmark, fjorder, arktisk ørken og isbreer er et vilt og vakkert reisemål.

Her får du naturopplevelser av de sjeldne, og utflukter som tilfredsstiller både «adrenalinjunkies» og de som ønsker det litt mer rolig. I oktober har det så smått begynt å komme litt snø på fjelltoppene, og man merker at sola er i ferd med å synke stadig nærmere horisonten ved at dagene blir kortere og kortere.
Vegetasjonen som i sommer har vært irrgrønn, har nå fått mer og mer høstlige farger, og i skinnet fra det som er igjen av sola, glitrer fjellene som gull. Svalbard er et sted som må oppleves og vi gleder oss over å kunne ønske velkommen til en spennende reise til nord!

Dagsprogram

 • Dag 1 Vi drar til Norges nordligste by
 • Dag 2 Frivillige aktiviteter: Hundekjøring og Svalbard Bryggeri - Felles middag i Camp Barentz
 • Dag 3 Frivillig hybridbåt til Barentsburg
 • Dag 4 Gruvebesøk og felles middag på Restaurant Huset
 • Dag 5 Hjemreise

Program

 • Dag 1 Vi drar til Norges nordligste by
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Etter ankomst sjekker vi inn på hotellet. Med moderne komfort i historiske omgivelser tilbyr Funken Lodge en særegen Svalbardopplevelse. Hotellet ligger på Haugen, en kort spasertur fra sentrum og med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Funktionærmessen Restaurant ligger flott til med utsikt over Longyearbyen og Hiorthfjellet. Hotellets restaurant er også kjent for sin rikholdige champagnekjeller

  Her blir det servert en lett lunsj før vi gjør oss klare for å se litt av Longyearbyen.

  Denne ettermiddagen blir vi med en lokalkjent guide gjennom Longyearbyen og hør om stedets spennende historie. På turen besøker dere Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørs aktivitet, og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Varighet ca. 3 timer.

  Denne kvelden blir det servert 2-retters middag på hotellet.

  Copyright Funken Lodge
  Copyright: Agurtxane Concellon
 • Dag 2 Frivillige aktiviteter: Hundekjøring og Svalbard Bryggeri - Felles middag i Camp Barentz
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en god frokost på hotellet kan du i dag velge om du vil bruke dagen på egenhånd eller bli med på to frivillige aktiviteter:

  Hundekjøring
  På formiddagen kan du bli med å kjøre hundespann langs Vestpynten utenfor Longyearbyen. Vi blir hentet på hotellet og kjører til dit hvor hundene ivrig venter på oss. Du har mulighet til å hjelpe guiden med å sele på de 12-14 hundene og sette dem inn i linen som trekker vognen. Når alle hundene er spent, starter vi turen som går langs kysten av ishavet og inn mot Bjørndalen. Hold øynene åpne for her er det mye liv og røre! På turen har du mulighet til å se reinsdyr, polarrev, rype, sel og kanskje hvalross og hval.Etter ca. halvannen time med hundekjøring kjører vi til hundegården, hvor vi får mulighet til å hilse på siste valpekull mens vi får servert noe varmt å drikke.

  Ølsmaking på Svalbard Bryggeri
  Velkommen til verdens nordligste bryggeri. De brukte seks år på å endre loven fra 1928 som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard, og gleden var stor da bryggeriet endelig kunne bli etablert i 2011. I 2015 tappet de sine først øl, laget på 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard. Under besøket får dere et innblikk i den fascinerende historien om hvordan bryggeriet blir til, og det blir selvfølgelig smaksprøver på ulike typer øl som brygges her.

  For de som ønsker det kan vi anbefale en spasertur ned til sentrum hvor vi kan titte litt rundt på egenhånd. Hva med litt shopping, en tur innom et galleri eller et besøk i den flotte kirken som alltid er åpen? En vandretur i Longyearbyens fargerike boligområder omkranset av majestetiske fjell, er også verd å få med seg. Lunsjen i dag er på egenhånd, i sentrum er det flere spisesteder å velge mellom.

  Når det nærmer seg kveld er vi klare for et aldri så lite villmarkseventyr:

  Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longearbyen, ved foten av Gruve 7 – fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidligere vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse og inne i varmen serveres en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens det blir foredrag om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr.

  Copyright: Ragnar Hartvig
 • Dag 3 Frivillig hybridbåt til Barentsburg
  Inkluderte måltider: Frokost

  Bli med på fremtidens båttur – i dag!
  Sommeren 2021 lanserer Hurtigruten Svalbard og Brim Explorer en båttur til Barentsburg med hybriddrevet hurtigbåt. Med MS Bard kan du bli med på en spennende og mer miljøvennlig båtreise til den spennende russiske bosetningen Barentsburg. Barentsburg er med sine 450 innbyggere Svalbards nest største bosetning og samtidig et lite stykke Russland.
  Gruvesamfunnet ligger ved vakre Grønfjorden, og drives og eies av et statseid russiske gruveselskap. Her finnes eget kullkraftverk, sykehus, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg.
  MS Bard er utstyrt med moderne design og innovative teknologiske løsninger som undervannsmikrofon og undervannsdroner, og dette skaper en unik plattform for utforsking av hav, natur og dyreliv under, så vel som over vann.
  Turen varer ca 5 timer.

   

  Copyright: Hurtigruten Svalbard
  Copyright: Agurtxane Concellon/Hurtigruten Svalbard
 • Dag 4 Gruvebesøk og felles middag på Restaurant Huset
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne siste hele dagen kan du velge å gjøre hva du vil. Utforske sentrum på egenhånd eller meld deg på en aktivitet.

  Denne formiddagen tilbyr vi en frivillig tur til Gruve 3 som ligger like ved flyplassen og er den siste lavdriftsgruva på øya, og den var i produksjon fra 1971 til 1996. Den fremstår i dag slik den var når den ble forlatt, og dere får se lokene, kullvognene, utstyret og de forskjellige stasjonene i anlegget. På slutten av turen går vi inn i fjellet, slår på hodelampene og virkelig får kjenne følelsen av gruvemørket og stillheten tett på oss. Turen varer totalt 3 timer og det er lokalguide med i gruven på hele turen.

  Når kvelden kommer møtes hele gruppen for felles middag på Restaurant Huset om kvelden. Den historiske atmosfæren sitter bokstavelig talt i veggene til Huset Bistro, som serverer modernisert nordisk husmannskost med fokus på lokale råvarer. Når menyen i tillegg inneholder husmannskost og retter som følger sesongene, er det vanlig for Longyearbyens egne innbyggere å spise sine hverdagsmiddager her, før de avslutter fredagskvelden i lounge-området ved den nostalgiske baren i andre etasje.
  (Ta på gode sko, for vi spaserer til og fra hotellet til restauranten)

  Copyright: Hurtigruten Svalbard
  Copyright Cecilia Blomdahl
 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi spiser turens siste frokost på hotellet og har god tid denne siste morgenen.

  Bussen kjører ut til flyplassen ved lunsjtider og så er vi snart ombord for flyturen hjem igjen. En opplevelsesrik tur til den nordligste biten av Norge er over og vi takker for denne gang.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 14 990,- pr. person

Fly  med SAS Kristiansand – Longyearbyen t/r
Flyavgift kr 472,- (med forbehold om endring)
1stk innsjekket bagasje
4 netter i delt dobbeltrom på Funken Lodge
4 frokoster
1 lett lunsj ved ankomst
2 middager (1 på hotellet og en på Restaurant Huset (2-retters)
Villmarksaften med øl/vin til maten samt transport t/r hotellet
Rundtur i Longyearbyen med med lokal guide og inngang på Galleri Svalbard og Svalbard Museum
Buss til inkluderte utflukter
Reisevert fra Elkem Fiskaa Pensjonistklubb

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 2 500,-
 • Hundekjøring kr 990,- pr. person
 • Bryggeribesøk med ølsmaking kr 600,- pr. person
 • Gruvebesøk kr 770,- pr. person
 • Båttur med hybridbåt til Barentsburg kr 1 650,- pr. person

Drikke til måltider

Covid-19 test (per i dag krever norske myndigheter negativ test før innreise, Krav om negativ koronatest før ankomst til Svalbard – regjeringen.no) Vi håper dette kravet bortfaller til høsten.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 71 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 70 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 43 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 42 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring.
Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring.
Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.
Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
22.september
 • 07:15 - 08:00
  Kristiansand Oslo
 • 09:45 - 12:40
  Oslo Longyearbyen
26.september
 • 14:50 - 19:00
  Longyearbyen Oslo
 • 20:00 - 20:45
  Kristiansand Oslo

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: