17. - 20. september 2021

Langhelg på Svalbard

En eksotisk opplevelse!

Under polarhimmelen, midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge, ligger øyriket Svalbard – Det mest eksotiske stedet du finner i Norge. De 63 000 km² med villmark, fjorder, arktisk ørken og isbreer er et vilt og vakkert reisemål.

Her får du naturopplevelser av de sjeldne, og utflukter som tilfredsstiller både «adrenalinjunkies» og de som ønsker det litt mer rolig. I oktober har det så smått begynt å komme litt snø på fjelltoppene, og man merker at sola er i ferd med å synke stadig nærmere horisonten ved at dagene blir kortere og kortere.
Vegetasjonen som i sommer har vært irrgrønn, har nå fått mer og mer høstlige farger, og i skinnet fra det som er igjen av sola, glitrer fjellene som gull. Svalbard er et sted som må oppleves og vi gleder oss over å kunne ønske velkommen til en spennende reise til nord!

Dagsprogram

 • Dag 1 Vi drar til Norges nordligste by
 • Dag 2 Frivillig hundekjøring og ølsmaking
 • Dag 3 Frivillig Hybridbåt til Barentsburg
 • Dag 4 Gruvebesøk og hjemreise

Program

 • Dag 1 Vi drar til Norges nordligste by
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi flyr til Longyearbyen på Svalbard. Med ca 5 mil vei totalt, er det kort kjøretur til hotellet hvor vi skal bo de neste tre nettene. På Svalbard går alle på sokkelesten; det er en god, gammel skikk fra den tiden beboerne som regel hadde skoene dekket av kullstøl og søle. Skikken følges fremdeles de fleste steder i den arktiske byen, bortsett fra i butikkene.
  Etter at vi har satt bagasjen fra oss på hotellet, serveres en lett lunsj i hotellets restaurant. Deretter skal vi kjøre litt frem og tilbake på de totalt 5 milene vei de har her på Svalbard.
  Den lokale guiden vil gi oss et innblikk i øyas historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Vi skal kjøre forbi kullgruver, forskningsområder, forbi kirken, det globale frølageret og selvfølgelig se selve Longyearbyen.
  Her besøker vi Svalbard Museum hvor historien presenteres gjennom utstoppede dyr, gamle fangsthytter, redskap og plansjer. Vi lærer blant annet at Longyearbyen har fått sitt navn etter en amerikansk forretningsmann, John M. Longyear, som kjøpte rettigheter og startet gruvedrift her i 1906.
  Vi besøker også Galleri Svalbard som har en unik kart- og boksamling, malerier med motiv fra Svalbard og et kunst- og håndverksenter.
  Svalbard kirke hører med på rundturen, og den har den spesielle oppgaven at den skal betjene alle som oppholder seg på øygruppen, uavhengig av nasjonalitet og kirketilhørighet. Den er dermed ikke kirke kun for Longyearbyen, men også for folk i Barentsburg, Svea, Ny-Ålesund, Hopen, Hornsund, Bjørnøya og på fangststasjonene.

  Om kvelden har vi lyst til å invitere til villmarksaften i Adventdalen – en stemningsfull middags-opplevelse hvor arktisk mat tilberedes over åpen ild i en varmegamme.
  Vertskapet serverer bålkaffe, reinsdyrsodd og hjemmebakt kake, samtidig som de forteller om verdens største, landlevende rovpattedyr. Dette er en kveld vi garantert vil huske! Buss tur / retur hotellet.

  Copyright: Hanne Feyling
  Copyright: Agurtxane Concellon
 • Dag 2 Frivillig hundekjøring og ølsmaking
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en god frokost på hotellet kan de som ønsker bli med å kjøre hundespann langs Vestoynten utenfor Longyearbyen. Vi blir hentet på hotellet og kjører til dit hvor hundene ivrig venter på oss.
  Du har mulighet til å hjelpe guiden med å sele på de 12-14 hundene og sette dem inn i linen som trekker vognen. Når alle hundene er spent, starter vi turen som går langs kysten av ishavet og inn mot Bjørndalen. Hold øynene åpne for her er det mye liv og røre! På turen har du mulighet til å se reinsdyr, polarrev, rype, sel og kanskje hvalross og hval.

  Etter ca. halvannen time med hundekjøring kjører vi til hundegården, hvor vi får mulighet til å hilse på siste valpekull mens vi får servert noe varmt å drikke.

  Det anbefales også en spasertur i sentrum som ligger i umiddelbar nærhet til hotellet. Hva med litt shopping, en tur innom et galleri eller et besøk i den flotte kirken som alltid er åpen? En vandretur i Longyearbyens fargerike boligområder omkranset av majestetiske fjell, er også verd å få med seg.

  Lunsjen i dag er på egenhånd, i sentrum er det flere spisesteder å velge mellom.

  Om ettermiddagen er møtes vi på verdens nord nordligste bryggeri, Svalbard Bryggeri for ølsmaking. De brukte seks år på å endre loven fra 1928 som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard, og gleden var stor da bryggeriet endelig kunne bli etablert i 2011. I 2015 tappet de sine først øl, laget på 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard. Under besøket får dere et innblikk i den fascinerende historien om hvordan bryggeriet blir til, og det blir selvfølgelig smaksprøver på ulike typer øl som brygges her.
  Etter ølsmakingen står buss klar til å kjøre oss til Funktionærmessen Restaurant, som ligger flott til på Haugen med utsikt over over Longyearbyen og Hiorthfjellet.
  Buss tilbake til hotellet etter middag.

  Copyright: Visit Norway
  Copyright: Ragnar Hartvig
 • Dag 3 Frivillig Hybridbåt til Barentsburg
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag tilbyr vi frivillig båttur til Barentsburg.
  Sommeren 2021 lanserer Hurtigruten Svalbard og Brim Explorer en båttur til Barentsburg med hybriddrevet hurtigbåt. Med MS Bard kan du bli med på en spennende og mer miljøvennlig båtreise til den spennende russiske bosetningen Barentsburg. Barentsburg er med sine 450 innbyggere Svalbards nest største bosetning og samtidig et lite stykke Russland.
  Gruvesamfunnet ligger ved vakre Grønfjorden, og drives og eies av et statseid russiske gruveselskap. Her finnes eget kullkraftverk, sykehus, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg.
  MS Bard er utstyrt med moderne design og innovative teknologiske løsninger som undervannsmikrofon og undervannsdroner, og dette skaper en unik plattform for utforsking av hav, natur og dyreliv under, så vel som over vann.
  Turen varer ca 5 timer.

  På kvelden møtes vi for felles middag på hotellet.

   

  Copyright: Hurtigruten Svalbard
  Copyright: Agurtxane Concellon/Hurtigruten Svalbard
 • Dag 4 Gruvebesøk og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Før vi setter kursen om flyplassen og starter på hjemreisen, kan de som ønsker det bli med på en tur til Gruve 3. Dette er den siste lavdriftsgruva på øya, og den var i produksjon fra 1971 til 1996. Den fremstår i dag slik den var når den ble forlatt, og dere får se lokene, kullvognene, utstyret og de forskjellige stasjonene i anlegget.
  På slutten av turen går vi inn i fjellet, slår på hodelampene og virkelig får kjenne følelsen av gruvemørket og stillheten tett på oss.

  Vel tilbake på hotellet setter vi kofferten i bussen og kjører mot flyplassen.
  Vi flyr sørover igjen, og med det avsluttes en opplevelsesrik reise i vårt eget land.

  Copyright: Hurtigruten Svalbard
sr bank logo

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 290,- pr. person

Fly Stavanger – Longyearbyen t/r
Flyavgift (med forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje
3 netter i delt dobbeltrom på Hotel Radisson BLU Polar
3 frokoster
1 lett lunsj ved ankomst
2 middager
Villmarksaften med drikke til maten samt transport t/r hotellet
Ølsmaking på Svalbard Bryggeri
Rundtur i Longyearbyen med med lokalguide og inngang på Galleri Svalbard og Svalbard Museum
Busstransport i henhold til program
Bankvert fra SpareBank 1 SR – Bank
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 1 200,-
 • Hundekjøring (dag 2) kr 990,- pr. person
 • Hybridbåt til Barentsburg (dag 3) kr 1 650,- pr. person
 • Gruvebesøk (dag 4) kr 770,- pr. person

Drikke til måltider
Øvrige aktiviteter

Covid-19 test (per i dag krever norske myndigheter negativ test før innreise for de som ikke er beskyttet).
Regjeringen har besluttet å fjerne testkrav for beskyttede ved reiser til Svalbard.
•Alle reisende må kunne dokumentere at de er beskyttet og kan fremvise koronasertifikat.
• Alle reisende som ikke er beskyttet må kunne fremvise negativ covid-19-test. Testen må være tatt mindre enn 24 timer før avreise til Svalbard. Det er avreisetidspunktet fra Tromsø Lufthavn som gjelder. Hurtigtest er godkjent til dette formål. Testene kan bli sjekket ved innsjekk, og ved passkontroll i Tromsø.

Beskyttet eller ubeskyttet?
Du er definert som «beskyttet» dersom du:
•er fullvaksinert.
•har fått 1 vaksinedose, og det har gått 3 til 15 uker etter du fikk dosen.
•har gjennomgått covid-19-sykdom de siste 6 månedene.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 90 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 89 og 51 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 50 og 43 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 42 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring.
Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring.
Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.
Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
17.september
 • 07:15 - 08:10
  Stavanger Oslo
 • 09:45 - 12:40
  Oslo Longyearbyen
20.september
 • 14:45 - 18:55
  Longyearbyen Oslo
 • 20:45 - 21:35
  Oslo Stavanger

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: