Svalbard

En eksotisk opplevelse!

Under polarhimmelen, midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge, ligger øyriket Svalbard – Det mest eksotiske stedet du finner i Norge. De 63 000 km² med villmark, fjorder, arktisk ørken og isbreer er et vilt og vakkert reisemål. Her får du naturopplevelser av de sjeldne, og utflukter som tilfredsstiller både «adrenalinjunkies» og de som ønsker det litt mer rolig. I oktober har det så smått begynt å komme litt snø på fjelltoppene, og man merker at sola er i ferd med å synke stadig nærmere horisonten ved at dagene blir kortere og kortere. Vegetasjonen som i sommer har vært irrgrønn, har nå fått mer og mer høstlige farger, og i skinnet fra det som er igjen av sola, glitrer fjellene som gull. Svalbard er et sted som må oppleves og vi gleder oss over å kunne ønske velkommen til en spennende reise til nord!

Program for turen

Dag 1
Vi drar til Norges nordligste øy
Dag 2
Vi blir bedre kjent med Longyearbyen og ølsmaking på verdens nordligste bryggeri (frivillig utflukt)
Dag 3
Båttur til Pydamiden, Hundekjøring på hjul (frivillige utflukter) og nordlysaften
Dag 4
Gruvebesøk (frivillig utflukt) og hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 7 850,-
Pluss flyskatt kr 450,- (med forbehold om endring)
Total turpris kr 8 300,- per person*
*Pris med utreise fra Oslo


Turen inkluderer:

Fly Oslo – Longyearbyen t/r
1stk innsjekket bagasje
Busstransport i henhold til program
3 netter i dobbeltrom på Hotel Radisson BLU Polar
3 frokoster
1 middag på hotellet dag 2
Rundtur i Longyearbyen med lokal guide dag 2
Nordlysaften med transport t/r dag 3
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider, med Norwegian:

02.oktober
Oslo – Longyearbyen         13.30 – 16.30
05.oktober
Longyearbyen – Oslo         12.40 – 15.35

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 200,-
Ølsmaking på Svalbard Bryggeri kr 420,- pr. person
Hundesledetur til Bolterdalen med lokal guide kr 1 200,- per person
Båttur til Pyramiden med lokal guide kr 1 790,- pr. person
Gruvebesøk med lokal guide kr 730,- pr. person

Ønskes utreise fra andre flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling.

Alle frivillige utflukter har en bindende påmelding. Hundesledetur/båttur går begge samme dag og kan ikke kombineres. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av de frivillige utfluktene.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Vi drar til Norges nordligste øy

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-store-bilder/spisshus.jpg

Vi flyr til Longyearbyen på Svalbard. Med ca 5 mil vei totalt, er det kort kjøretur til hotellet hvor vi skal bo de neste tre nettene. På Svalbard går alle på sokkelesten; det er en god, gammel skikk fra den tiden beboerne som regel hadde skoene dekket av kullstøl og søle. Skikken følges fremdeles de fleste steder i den arktiske byen, bortsett fra i butikkene. Etter at vi har satt bagasjen fra oss på hotellet, serveres en lett lunsj i hotellets restaurant. Etterpå vil reiseleder ta oss med på en liten spasertur ned til sentrum hvor vi kan titte litt rundt på egenhånd. Hva med litt shopping, en tur innom et galleri eller et besøk i den flotte kirken som alltid er åpen? En vandretur i Longyearbyens fargerike boligområder omkranset av majestetiske fjell, er også verd å få med seg.

Dag 2: Vi blir bedre kjent med Longyearbyen og ølsmaking på verdens nordligste bryggeri (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-store-bilder/svalbard-kirke-2000px.jpg

I dag skal vi kjøre litt frem og tilbake på de totalt 5 milene med vei de har her på Svalbard. Den lokale guide vil gi oss et innblikk i øyas historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Vi skal kjøre forbi kullgruver, forskningsområder, forbi kirken, det globale frølageret og selvfølgelig se selve Longyearbyen. Her besøker vi Svalbard Museum hvor historien presenteres gjennom utstoppede dyr, gamle fangsthytter, redskap og plansjer. Vi lærer blant annet at Longyearbyen har fått sitt navn etter en amerikansk forretningsmann, John M. Longyear, som kjøpte rettigheter og startet gruvedrift her i 1906. Vi besøker også Galleri Svalbard som har en unik kart- og boksamling, malerier med motiv fra Svalbard og et kunst- og håndverksenter. Svalbard kirke hører med på rundturen, og den har den spesielle oppgaven at den skal betjene alle som oppholder seg på øygruppen, uavhengig av nasjonalitet og kirketilhørighet. Den er dermed ikke kirke kun for Longyearbyen, men også for folk i Barentsburg, Svea, Ny-Ålesund, Hopen, Hornsund, Bjørnøya og på fangststasjonene.

Lunsjen i dag er på egenhånd, i sentrum er det flere spisesteder å velge mellom.

Om ettermiddagen kan de som ønsker det bli med til verdens nordligste bryggeri, Svalbard Bryggeri. De brukte seks år på å endre loven fra 1928 som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard, og gleden var stor da bryggeriet endelig kunne bli etablert i 2011. I 2015 tappet de sine først øl, laget på 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard. Under besøket får dere et innblikk i den fascinerende historien om hvordan bryggeriet blir til, og det blir selvfølgelig smaksprøver på ulike typer øl som brygges her.

Felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 3: Båttur til Pydamiden, Hundekjøring på hjul (frivillige utflukter) og nordlysaften

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-store-bilder/fugler-svalbard-2000px.jpg

I dag kan dere utforske Svalbard og Longyearbyen på egenhånd, eller dere kan bli med på to spennende utflukter:

Båttur til Pyramiden: Turen som tilbys er fjord-cruise med MS Langøysund/MS Billefjord. Turen starter kl. 08.30 og en er tilbake på hotellet ca kl 18.00. Vi setter kursen mot Billefjorden og Nordenskiöldbreen. Mulighetene er store for å oppleve det rikholdige arktiske dyre- og fuglelivet. Hold øynene åpne for både hval, sel, kobbe og et yrende fugleliv. Og er vi riktig heldige, lusker en isbjørn rundt inne ved breen. Guiden ombord vil fortelle om Longyearbyens historie, isbreer, dyre- og  fugleliv og har kanskje også en “polarskrøne” eller to på lager.  Om vær og isforhold tillater det, klapper vi til kai i Pyramiden hvor den Russiske guiden venter med rifla på skulderen.
Vi ønskes velkommen med et hjertelig smil: ”Welcome to Russia”. Varm lunsj serveres underveis om bord på båten.

På to hjul i svingen med hundeslede : I dag kan få mulighet til å kjøre deres eget hundespann gjennom Bolterdalens spennende og varierte landskap! Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi følger elveleiet som bukter seg frem og tilbake i Bolterdalen, omgitt av vakre fjell. Det er store muligheter for å se Svalbardreinen på denne turen, og kanskje er vi også så heldige å se Svalbardrype og polarrev i tillegg. Vi vil stoppe flere ganger i løpet av turen for å ta bilder og klappe hundene. På Scott Turner breen vil vi snu sledene og sette kurs tilbake til hundegården.

Om kvelden har vi lyst til å invitere til nordlysaften i Adventdalen – en stemningsfull middags-opplevelse hvor arktisk mat tilberedes over åpen ild i en varmegamme. Vertskapet serverer bålkaffe, reinsdyrsodd og hjemmebakt kake, samtidig som de forteller og viser bilder om det utrolige fenomenet som er nordlyset. Dette er en kveld vi garantert vil huske! Buss tur / retur hotellet.

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/550x450-hundeslede-vogn.jpg

Dag 4: Gruvebesøk (frivillig utflukt) og hjemreise

/globalassets/europa/svalbard/svalbard-programbilder/gu1z0125.jpg

De som ønsker det kan bruke formiddagen på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens man både tar og føler på hverdagen til en «gruvebus» i Gruve 3. Før vi setter kursen om flyplassen og starter på hjemreisen, kan de som ønsker det bli med på en tur til Gruve 3. Dette er den siste lavdriftsgruva på øya, og den var i produksjon fra 1971 til 1996. Den fremstår i dag slik den var når den ble forlatt, og dere får se lokene, kullvognene, utstyret og de forskjellige stasjonene i anlegget. På slutten av turen går vi inn i fjellet, slår på hodelampene og virkelig får kjenne følelsen av gruvemørket og stillheten tett på oss. Vel tilbake på hotellet setter vi kofferten i bussen og kjører mot flyplassen. Vi flyr sørover igjen, og med dét avsluttes en opplevelsesrik reise i vårt eget land.