Nyttige opplysninger

Svalbard

Bekledning: Varme og vanntette tursko, samt varmt og vindtett yttertøy anbefales. Fleece eller ull til å ha under, pluss lue, skjerf og votter er nødvendig. En kikkert kan også være kjekt å ha med. 

Butikker: Svalbard er toll- og avgiftsfritt område så en del varer er rimeligere enn på fastlandet. I Longyearbyen er der butikker som selger klær, sports- og fritidsutstyr samt souvenirer, gaver og kolonialvarer.

Innesko: Det er tradisjon å ta av seg skoene når man er på hotellet og en del andre steder, så det kan være lurt å ta med seg innesko eller varme sokker.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene ikke garanterer å ta hensyn til spesielle ønsker når det gjelder plassering i flyet. Drikk godt med vann, løs opp tettsittende plagg og sko, unngå alkoholinntak og sørg for å røre på kroppen noen ganger. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks 1 liter til sammen.

Sikkerhet: Det er ikke anbefalt å bevege seg utenfor Longyearbyen sentrum alene pga isbjørnfare. På organiserte turer vil en egen guide stå for sikkerheten med våpen og annet nødvendig utstyr.

Røyk: Alle rom på hotellet og fellesområdene er røykfrie.

Pass: Alle med norsk statsborgerskap trenger ikke pass, men en må ha med godkjent identitetskort for flyreisen.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt til fastlandet: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl eller 3 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk. Det er eget Nordpol i Longyearbyen, men de kan ikke forsegle posene så all alkohol må sendes i kofferten. Flybillett for hjemreise må fremvises ved kjøp av sterk vin og brennevin.

Temperatur: Temperaturen på våren ligger mellom 0 og +5 grader, og på høsten 0 til -5 grader. Om vinteren ligger temperaturnivået mellom -5 og -15 grader.