06. - 13. september 2024

TESTTUR FOR IT OG REGNSKAP TIL ANDORRA

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Dette er et av favorittstedene i Spania for nordmenn som vil oppleve «sydenstemning». Costa Blanca kan være stolte av sine 300 årlige soldager. I dette området er det kort vei mellom sjø og fjell og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. De vakre storbyene Alicante og Valencia kan lett nås med en behagelig togtur. Vi skal bo i Albir, en intim by med butikker og kafeer og kort avstand til sjøen. Albir Playa Hotel og Spa er vårt favoritt hotell her, et moderne hotell med alle de fasiliteter som vil gjøre ditt opphold til en god opplevelse, her vil du trives!  Velsmakende mat i kombinasjon med hyggelige medreisende, et godt klima og spennende utflukter – hva mer kan man ønske seg? Bienvenido a España!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Albir
Dag 2
Spasertur med reiseleder i Albir
Dag 3
Frivillig formiddagsutflukt til Alicante
Dag 4
Frivillig utflukt til Bodega Mendoza
Dag 5
Vandretur til Faro del Albir
Dag 6
Frivillig formiddagsutflukt til Guadalest
Dag 7
Fridag
Dag 8
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Albir
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi sjekker inn på Albir Playa Hotel & Spa og samles til turens første middag. Deretter møtes vi i baren og hilser på våre reisefeller. Hotellet vårt har store og komfortable rom med balkong og er godt utstyrt. Luftig resepsjon med glassheis opp til rommene, gratis wifi, en hyggelig bar og gode fellesområder. Turen har full pensjon og måltidene skal nytes i Restaurant Albatros som hver dag varter opp med nye retter, både kalde og varme. Så gled deg til mange gode måltider med ferske råvarer og sunn middelhavskost som bugner av vitaminer, farger og gode smaker.

  Hotellet har et stort SPA, helse- og beauty anlegg med varmtvannsbassenger, badstue, treningsapparater og flere rom hvor man kan få behandlinger og massasje – en god investering for kropp og sjel. I tillegg til et hyggelig uteområde, er det stort supermarked like rundt hjørnet for hotellet. Og sentrum ligger rett utenfor hotelldøren. I løpet av oppholdet vil vi arrangere flere utflukter. Disse legges til formiddager eller ettermiddager siden vi har lunsj inkludert på hotellet.

 • Dag 2 Spasertur med reiseleder i Albir
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Albir er et av de vakreste stedene på Costa Blanca og her er det mange nordmenn som har bosatt seg. En liten hyggelig by med koselige kafeer, butikker og en lang strandpromenade. Den 600 m lange stranden blir flittig benyttet, så vel av fastboende som av turister.
  Markedsdagen i Albir er søndagen, og da er det masse liv og røre i byen. Lokalbefolkningen sikrer seg frisk frukt og grønnsaker fra området, mens turistene er mer interesserte i det store utvalget av klær, sko, vesker, smykker og mye annet til gode priser.

 • Dag 3 Frivillig formiddagsutflukt til Alicante
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag kan du bli med til Alicante. Byen er Costa Blancas mest autentiske storby med en over 7000-årig historie. Selv i dag kan man finne spor etter iberiske, fønikere, grekere, kartagere og romere som alle var med på å bygge dette stedet som i dag fremstår som en smakfull hovedstad med masse lokal, spansk sjarm. Det er også en av nordmenns favorittbyer i Spania.
  Gamlebyen El Barrio har sin egen stemning, her finner vi den flotte katedralen San Nicolas de Bari og herfra skuer vi opp mot den imponerende festningen Castillo de Santa Barbara. På havnepromenaden promenerer man på 6,6 millioner svarte, røde og kremfargede fliser omgitt av eksotiske palmer. Her kan man sette seg ned å nyte en cappuccino eller en mugge sangria, se på folkelivet eller handle håndverkskunst og suvenirer. Det er alltid et yrende liv på Explanada de Espana som ligger med stranda som nærmeste nabo.

  Photo by Anthony Ingham
  Photo by Faisal
 • Dag 4 Frivillig utflukt til Bodega Mendoza
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Et vingårdsbesøk er et «must» når man er på reise i Spania. Bli med på frivillig utflukt til vingården Bodega Mendoza som ligger kun 10 minutter busstur fra Albir. Den så dagens lys for nesten 50 år siden, da Enrique Mendoza bestemte seg for å lage vin til familieforbruk. Snart ble hans vin viden kjent i området rundt, og i dag selges vinene både på det nasjonale og internasjonale markedet. Vi skal få oppleve vinkjelleren og smake på flere viner, servert med litt snacks til – gled deg!

   

  copyright chelsea pridham
  Copyright Nacho Domínguez Argenta
 • Dag 5 Vandretur til Faro del Albir
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi skal gå i rusletempo på gode spaserveier og stoppe flere ganger underveis for å kikke på den fantastiske utsikten. Fjellformasjonen går langs hele kysten fra Benidorm til Altea og har også imponerende klipper samt en fossildyne som er blant de høyeste i Europa.
  Naturparken har et areal på 5564 hektar hvorav 80% ligger langs kysten, og har stor miljømessig, historisk og kulturell betydning.
  Vi går opp til Faro de’ l’Albir, et tolkningsssenter for naturparken, samt ruiner av Bambarda-tårnet, bygget på 1500-tallet. Her får vi en storslagen utsikt utenfor Albir, Altea og helt til Calp.
  Og hva er bedre enn et middelhavsbad på slutten av turen vår før vi inntar dagens lunsj på hotellet.

 • Dag 6 Frivillig formiddagsutflukt til Guadalest
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Bli med på en hyggelig formiddagstur hvor vi skal få oppleve grønnkledde fjellområder og daler. Guadalest ligger 595 m.o.h og fra Albir er det kun en ½ times busstur hit. Dette er en ekte spansk pueblo med 200 innbyggerne som tar det med ro og nyter livet. Byen ble i sin tid bygget av maurene som hadde kommet hit fra Afrika og var kjent som flinke håndverkere.
  De fleste spanske landsbyer har sine spesialiteter og i denne lille landsbyen er de stolte av sin deilige Moscatelvin og den berømte lokale nisperoshonningen. Vi vandrer rundt på steinbelagte gater, innom et eller annet smug, fristes av små lokale kafeer og imponeres av at de til og med har museer i denne lille byen.
  Landsbyens kvinner lager håndarbeider som selges i små håndverksbutikker og alle puebloer med respekt for seg selv har et utvalg av spansk keramikk.
  En rolig og avslappende frivillig utflukt hvor vi på turen også vil bli bedre kjent med landskapet i denne delen av Spania.

  Photo by Manuel Torres Garcia
 • Dag 7 Fridag

  Nyt dagen!

 • Dag 8 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Vi sjekker ut av rommene våre og kjører til flyplassen i Alicante.

  Flotte dager med nye bekjentskaper hvor kanskje nye vennskap har blitt knyttet, et luksusliv på et hyggelig hotell hvor rommet ryddes og maten serveres, utflukter som har vist oss spennende steder og egentid til handling, spaserturer og hvile. Vi reiser hjem med fornyet energi for å møte siste rest av høsten i Norge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Alicante t/r
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Transfer flyplass – Albir t/r
7 netter i delt dbl. rom på Albir Playa Hotel & Spa 4*
7  frokoster, 6 lunsjer, 7 middager
Reiseleder fra Norsk Tur

 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 200,-
 • Topptur kr 790,-

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

 

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 69 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 68 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 68 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 68 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling gjelder følgende:
Mellom 68 og 37 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 36 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Flytider