13. - 17. september 2021

Fra Røros til Kistefos og Kragerø

-med perler fra Gudbrandsdalen og Innlandet

Historiefortelling, norske kunst- og gårdstradisjoner krydret med kortreist mat. Dette er noen av ingrediensene på denne vakre turen i Midt-Norge. Fra Elverums dype skoger til Rondane Nasjonalpark er det et variert landskap vi kjører gjennom. Oppdag Røros, en av få gruvebyer i verden som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Bykjernen har en sjeldent godt bevart trehusbebyggelse, og nåtidens moderne mennesker bor og arbeider i de sjarmerende gamle bakgårdene. Vi går i historiske fotspor i eget land – fra pilegrimsledens høyborg på domkirkeodden i Hamar til moderne kunstinstallasjoner på Kistefos Museum; et vidt og spennende spekter. Turen avrundes med en vandring gjennom den idylliske gamlebyen i Kragerø for å oppdage Edvard Munchs inspirasjonskilder.

Dagsprogram

 • Dag 1 Kristiansand – Elverum
 • Dag 2 Elverum - Røros
 • Dag 3 Røros med Bergstadsvandring og kulturopplevelser
 • Dag 4 Røros – Gudbrandsdalen – Klækken Hotell
 • Dag 5 Kistefos – Kragerø – hjem

Program

 • Dag 1 Kristiansand – Elverum
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi kjører fra Kristiansand denne morgenen, og tar et stopp underveis for å spise lunsj. Besøk på Domkirkeodden i Hamar, kåret til et av verdens vakreste museer. Her blir det omvisning i museet, med flott utsikt til Mjøsa og Hamardomen.
  Det er mye historie knyttet til Hamar og før vi går videre har vi nok alle lært noe nytt om vår felles fortid. Her er det mulig å legge en musikalsk omvisning med gregoriansk sang mot et lite tillegg i prisen.

  Overnatting på Scandic Elgstua, med moderne ildsteder og hygge, knyttet til tradisjonsrike Elgstua Kafé.
  Vi møtes i restauranten til felles middag denne kvelden.

  Copyright Marus Mellum
 • Dag 2 Elverum - Røros
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne morgenen nyter vi innlandsvillmark og vakker natur på vei opp Rondanevegen.
  Gled deg til lunsj og historiefortelling på Glopheim Kafe, også kalt «Norges best bevarte retro-kafe» med autentisk interiør fra 1950-tallet og en jukebox i hjørnet.

  Ankomst og innsjekk på Bergstadens Hotel, sentralt beliggende i Røros sentrum. Denne ettermiddagen blir det tid til å rusle i Røros sentrum med reiseleder for de som har lyst.
  I de stemningsfulle gatene finner du bl.a. utsalg med flott keramikk og annen brukskunst. Om kvelden samles vi til middag på hotellet, som er kjent for sitt gode kjøkken.

  Copyright Øyvind Heen VisitNorway.com
  Copyright terje Rakke
 • Dag 3 Røros med Bergstadsvandring og kulturopplevelser
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Hvem kjenner vel ikke den vakre silhuetten til katedralen “Bergstadens Ziir”, best kjent som Røros kirke? Byens særegne arkitektur har også fungert som kulisse i filmer som ”An-Magritt”, ”Jul i Blåfjell” og episoder av ”Pippi Langstrømpe”. De antikvariske trehusene forteller historier om folk og dyr som levde her for flere hundre år siden.
  Historisk sett var gruvesamfunnet preget av store sosiale forskjeller, og vi får høre om forfatteren Johan Falkberget og hvordan han hentet inspirasjon til sitt forfatterskap fra det slitsomme livet i gruvene. De gamle bakgårdene avslører at Røros i dag er en levende og stemningsfull by.
  I løpet av rundturen vår skal vi også ned i Olavsgruva, og lyd- og lyseffekter gjør omvisningen her til en stemningsfull opplevelse. Felles middag på hotellet også denne kvelden.

  Copyright Johan Berge-Innovation Norge
 • Dag 4 Røros – Gudbrandsdalen – Klækken Hotell
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi forlater Røros denne morgenen. På vei sørover stopper vi ved det arkitekttegnede utsiktspunktet Sohlbergplassen der man har god utsikt til de mest kjente fjellene i Rondane. Så kan vi se frem til lunsj og besøk på Dale-Gudbrands Gard, 1000-års stedet i Oppland der Olav den Hellige var gjest.
  I Heimskringla kan en lese om møtet mellom Olav Haraldson og Dale-Gudbrand på gården i 1021. Dette ble starten på innføringen av kristendom i Gudbrandsdalen og vi får et miniforedrag her fra en nabo og lokal spesialist.
  Så går turen ned mot Lillehammer i Sigrid Undsets fotspor. Overnatting på Klækken Hotell, der husets kjøkkensjef tilbereder turens siste måltid med ferske råvarer, valgt med kunnskap og stolthet for faget.

  Copyright Visit Norway
  Copyright Ian Brodie – Frich´s Management AS
 • Dag 5 Kistefos – Kragerø – hjem
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Denne siste morgenen skal vi besøke Norges kanskje mest omtalte museum i disse dager: Kistefos Museum og Skulpturpark. Årets utstilling i det ikoniske hovedbygget «The Twist» er en gruppeutstilling med verker fra sju internasjonale visuelle kunstnere, et lydverk, samt en serie musikk- og danseforestillinger.

  Så kan vi glede oss til turens siste høydepunkt, en rusletur gjennom smugene i gamlebyen i Kragerø der vi får høre om Edvard Munchs liv og virke her i denne sørlandsbyen.
  Lunsjen serveres på en hyggelig restaurant i sentrum av Kragerø. Ankomst Kristiansand mot kvelden.

  Copyright Tord_Baklund _ VisitOslo
  Copyright: Hanne Blesvik Andersen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 10 490,- pr. person

Turbuss av høy standard under hele turen
1 natt på Scandic Elgstua Hotell i delt dobbeltrom
2 netter på Bergstadens Hotel Røros i delt dobbeltrom
1 natt på Klækken Hotell i delt dobbeltrom
4 frokoster
4 lunsjer (2-retters)
4 middager (3-retters)
Inngang til Domkirkeodden med musikalsk omvisning, Hamar
Bergstadvandring i Røros, med besøk i Røros Kirke og Olavsgruva
Foredrag/historiefortelling på Dale-Gudbrands Gard og Glopheim Kafé
Omvisning på Kistefos Museum og i gamlebyen, Kragerø

Reisevert fra Utdanningsforbundet Agder
Reiseleder Eivind Pedersen fra Norsk Tur

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 1 600,-

Drikke til måltidene

Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endringer i program  samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 61 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 60 og 46 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 45 og 31 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 30 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Busstider

Norsk Tur arrangerer kvalitetsturer over hele verden. Lang erfaring og solide rutiner, samt et rikt nettverk av kontakter sørger for at du som kunde får kvalitet i alle ledd. 

Følg Norsk Tur: