19. - 26. oktober 2023

Vandretur langs den vakre Amalfikysten

Nære opplevelser i et landskap som tar pusten fra deg!

Syd for Napoli og Sorrento-halvøya ligger det et idyllisk paradis,  Amalfi-kysten, en av verdens aller vakreste kyststrekninger. Med utallige muligheter for panoramautsikt over det smaragdgrønne Middelhavet, er dette området et sted mange ønsker å oppleve en gang i livet. Fargerike landsbyer klamrer seg til bratte skråninger, som avløses av grønne olivenlunder og terrasser med sitrontrær. Denne turen byr på håndplukkede vandrestrekninger som kan tilpasses ulike vanskelighetsgrader, og deilig italiensk mat.
Når du reiser hjem igjen, vil du ta med deg minner fra vakre vandreturer, god mat og med følelsen av at du har opplevd det ekte Italia!

Dagsprogram

Dag 1
Stavanger - Sorrento
Dag 2
Vandring på Vesuviuo og Pompeii
Dag 3
Gudenes sti
Dag 4
Faito fjellet
Dag 5
Fridag eller frivillig utflukt til Capri
Dag 6
Vandring i Møllenes dal, besøk i Ravello, Scala og Amalfi
Dag 7
Halvdagstur fra hotellet til Seiano, og pizza kurs!
Dag 8
Sorrento - Stavanger

Program

 • Dag 1 Stavanger - Sorrento
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Stavanger via Bergen til Roma, og ankommer Sorrento kysten på ettermiddagen. Vi bor på Hotel Torre Barbara som ligger idyllisk til langs Sorrento kysten, bare noen kilometer fra Amalfi. Hotellet ligger ideelt til som startpunkt for våre vandreturer, relativt høyt oppe i fjellet, med en vakker utsikt. Her er det en egen restaurant, stor felles terrasse og svømmebasseng. Et perfekt sted til å slappe av etter en dag med vandring og bare nyte utsikten og det gode liv i Italia.

  Vi spiser felles middag på hotellet.

 • Dag 2 Vandring på Vesuviuo og Pompeii
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Turens første vandring går til Mount Vesuvio, eller Vesuv, den eneste vulkanen på Europas fastland som har vært aktiv de siste 100 årene. Vi vandrer gjennom frodig og variert natur, og et område rikt på dyreliv. Her finnes sjeldne fuglearter, som for eksempel hakkespetten. Vi får også se sporene av gamle vulkanutrbrudd, og det er er unik naturopplevelse å vandre opp Vesuv.

  På ettermiddagen besøker vi et arkeologisk eventyr: Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake – vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt – hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre.

  Vi spiser felles middag på en restaurant i Sorrento.

  Vandrestrekning totalt ca. 5 km

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 3 Gudenes sti
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag står den berømte vandrestrekningen Gudenes Sti for tur. Den første delen av stien preges av høy stigning og mange trappetrinn, og stien er avskjermet kun hvor det er nødvendig. Så flater terrenget noe ut og ved klart vær kan vi se Capri i det fjerne. Vi vandrer med en spektakulær utsikt, og er vi heldige treffer vi noen av de lojale gjeterne eller bøndene som bor og jobber her oppe. Vi gjør et stopp underveis for å smake på lokale produkter som ost, honning og olivenolje. Gamle vingårder, terrasser, gårder og klostre 650 m over havet gir oss følelsen av å vandre gjennom et vakkert maleri.

  Felles middag på hotellet.

  Vandrestrekning totalt ca. 9 km

 • Dag 4 Faito fjellet
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagens vandretur er på Faito fjellet, det høyeste fjellet i Lattari fjellkjeden som ruver over Sorrento. Vi vandrer gjennom vakre skoger og varierende natur, og får en fantastisk utsikt over Sorrentobukta. Herifra er det er det lett å se hvorfor Faito kalles for fjellet på havet!

  Felles middag på hotellet.

  Vandrestrekning totalt ca. 7 km

  copyrigth @rakelbenon
 • Dag 5 Fridag eller frivillig utflukt til Capri
  Inkluderte måltider: Frokost

  Fridag til å slappe av og nyte dagen som du selv ønsker, eller frivillig utflukt til Capri.

  ”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du glede deg til en utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet. Under båtturen får vi se Sorrento fra sjøsiden med byen på toppen av høye klippevegger og små idylliske strender under. På Capri frakter minibusser oss på smale veier som snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle lunder ønsker oss velkommen. Ta stolheisen opp til øyas høyeste punkt, en artig sightseeingtur hvor du svever oppover i landskapet og beundrer den imponerende Napolibukta.

  Middag på egenhånd i kveld.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 6 Vandring i Møllenes dal, besøk i Ravello, Scala og Amalfi
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost besøker vi den vakre byen Ravello, med en bykjerne fra middelalderen der tiden synes å ha stått stille. Her får du tid til å utforske byens majestetiske villaer og kirker, og du får følelsen av å være i en eksotisk hage høyt hevet over den travle kystlinjen. Vi kommer først til Scala, en middelalder by og den eldste byen langs Amalfi kysten. Videre vandrer vi ned til Amalfi, og det er en god del trappetrinn og skrånende stier på dagens etappe. Belønningen for strevet er en kontinuerlig slående vakker utsikt som endrer seg rundt hver sving.

  Vi vandrer langs fjellsidene inn mot Møllenes dal, langs et elveleie og deretter et virrvarr av trappetrinn inn til naturreservatet Valle delle Ferriere med sin ensartede natur. Stemningen her er nesten trollsk, med eføydekkede ruiner av det som er igjen etter papirmøllene som stod her i middelalderen. Vi ender opp i Amalfi, der vi får tid på egenhånd til å besøke byens utsøkte basilika og prøve ut delikatessene som tilbys i byens konditorier og nisjeforretninger.

  Felles middag på hotellet.

  Vandrestrekning totalt ca. 7 km

 • Dag 7 Halvdagstur fra hotellet til Seiano, og pizza kurs!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På dagens utflukt starter vi vandringen direkte fra hotellet, og vi vandrer de hemmelige stiene som forbinder Montechiaro, der hotellet vårt ligger, og den lille landsbyen Seiano.

  Ettermiddagen fri.

  I kveld skal vi på pizza kurs der vi lærer å lage ekte italiensk pizza, som vi så klart får spise etterpå.

  Copyright Nick Fewings
 • Dag 8 Sorrento - Stavanger
  Inkluderte måltider: Frokost

  Turens siste frokost nytes på hotellet, før turen går tilbake til flyplassen og fly hjem til Stavanger.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 19 990,- pr. person

Fly Stavanger – Roma t/r
Transport flyplass – hotell t/r
Flyskatter
1 innsjekket bagasje
6 netter i delt dobbeltrom på Hotel Torre Barbara 4*
6 frokoster
4 middager på hotellet
1 middag på restaurant
1 middag inkl. pizzakurs
4 dager med vandring og program
Prøvesmaking av lokale produkter
Transport til alle nevnte utflukter
Autorisert vandreguide på alle utflukter
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 900,-
 • Frivillig utflukt til Capri kr 1 550,-

Dersom du ønsker utreise fra andre byer enn Stavanger, kontakt oss for pristilbud.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14 dager. Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 64 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 63 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 63 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling gjelder følgende:
Mellom 63 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
19.oktober
 • 08:00 - 08:35
  Stavanger Bergen
 • 10:00 - 13:10
  Bergen Roma
26.oktober
 • 13:50 - 17:05
  Roma Bergen
 • 21:05 - 21:40
  Bergen Stavanger