Vandretur langs Amalfikysten

Nære opplevelser i et landskap som tar pusten fra deg!

Syd for Napoli og Sorrento-halvøya ligger det et lite paradis: Amalfi-kysten. Med utallige muligheter for panoramautsikt over det smaragdgrønne Middelhavet, er dette området et sted mange ønsker å oppleve en gang i livet.
Fargerike landsbyer klamrer seg til bratte skråninger, som avløses av grønne olivenlunder og terrasser med sitrontrær.
Denne turen byr på en kombinasjon av håndplukkede vandrestrekninger som kan tilpasses ulike vanskelighetsgrader og familiedrevne restauranter som serverer kortreist mat.Her vil du få anledning til å komme inn i private hjem og stifte bekjentskap med lokalbefolkningen på en helt unik måte.

Når du reiser hjem igjen, vil du huske salamien til Michele og sitrondesserten til Isabella, og du føler at du har fått et innblikk under overflaten og opplevd det ekte Italia!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Furore
Dag 2
Positano og Gudenes sti, middag i solnedgangen
Dag 3
Furore-fjorden og vandring langs havet fra Praiano til Marina di Praia
Dag 4
Vandring i Pompeii og Sorrento
Dag 5
Vandring i Møllenes dal, besøk i Ravello og Amalfi
Dag 6
Tre Calli til Bomerano med pizza-kokkekurs
Dag 7
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Furore
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Norge og ankommer Napoli på ettermiddagen. Her venter bussen på å kjøre oss til kysten og hotellet vårt. Vi bor under hele oppholdet på et intimt og hyggelig hotell med en fantastisk utsikt over Amalfi-kysten og det krystallklare Middelhavet.
  Hotellet ligger relativt høyt oppe i fjellet, i rolige og landlige omgivelser. Likevel er det kun en kort kjøretur ned til byen Amalfi og Middelhavet. Hotellet byr på en liten terrassehage med jacuzzi, sitrontrær og blomster.
  Her kan man slappe av etter en dag med vandring og bare nyte utsikten og det gode liv i Italia. Vi ønskes velkommen av husverten vår med et glass limoncello før vi går til sengs.

 • Dag 2 Positano og Gudenes sti, middag i solnedgangen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi starter med et av turens høydepunkter, bokstavelig talt.
  Med små busser blir vi denne morgenen kjørt til Positano, en av perlene langs Amalfi-kysten hvor husene henger sammen med hverandre langs de stupbratte fjellsidene. Veien er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder. Vi får noe tid på egenhånd langs strandpromenaden i denne vakre lille byen, med sine bilfrie smug fulle av nisjebutikker.
  Kanskje det frister med et bad langs stranden nedenfor? Så er vi klare for å starte på den berømte vandrestrekningen Gudenes Sti. Den første delen av stien preges av høy stigning og mange trappetrinn, og stien er avskjermet kun hvor det er nødvendig. Så flater terrenget noe ut og ved klart vær kan vi se Capri i det fjerne.

  Når det nærmer seg solnedgang, dukker det opp et gammelt gårdsbruk der vi skal få middag med hjemmelaget grillmat, tilberedt på bålet og med kortreiste, egendyrkede produkter.
  Her i området legger man vekt på å fremheve smaken ved å bruke urter og olivenolje, og vi lar oss imponere over en slik velsmakende mat her oppe i fjellet.

  Vandrestrekning totalt 7-8 km (3-5 timer etter rutevalg)
  Forskjell i høydemeter: opp 650 meter, ned 100 meter

 • Dag 3 Furore-fjorden og vandring langs havet fra Praiano til Marina di Praia
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Visste du at Italias eneste naturlige fjord ligger langs Amalfikysten?
  Vi starter vandringen fra en sti like nedenfor hotellet og utforsker den indre delen av Furore-fjorden.
  Her vandrer vi delvis langs fjellhyller i umiddelbar nærhet til vannet. Dette danner en fin kontrast til gårsdagens vandring i høyden. Vår lokalkjente vandreguide forklarer om eksotiske planter og urter som vi ser underveis.

  Etter morgenens vandreetappe skal vi nyte ettermiddagen i den sjarmerende lille kystlandsbyen Praiano.
  Slapp av på stranden eller prøv deg på en tur med kajakk (koster ekstra) der du får komme tett inntil de ruvende klippene som nærmest henger utover kysten her. Kjøreturen tilbake til hotellet er spektakulær.
  Hårnålssvinger tar oss sakte, men sikkert opp i høyden til Furore, virkelig et minne for livet.
  Felles middag om kvelden.

  Vandrestrekning totalt 9 km (ca 4 timer)
  Forskjell i høydemeter: opp 100 meter, ned 400 meter

 • Dag 4 Vandring i Pompeii og Sorrento
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi starter dagen med å kjøre panoramastrekningen langs den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr: Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake – vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt – hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein.
  På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre.
  Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og vi vandrer sammen med en lokalguide gjennom det fascinerende området.
  Ved lunsjtid står kystperlen Sorrento for tur.
  Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet.
  Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Lunsj i dag er på egenhånd.
  Felles middag på hotellet om kvelden.

  Vandrestrekning totalt ca 6-7 km
  Forskjell i høydemeter: opp 50 meter, ned 50 meter

 • Dag 5 Vandring i Møllenes dal, besøk i Ravello og Amalfi
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter frokost besøker vi den vakre byen Ravello, med en bykjerne fra middelalderen der tiden synes å ha stått stille. Her får du tid til å utforske byens majestetiske villaer og kirker, og du får følelsen av å være i en eksotisk hage høyt hevet over den travle kystlinjen.
  Så starter vi vandreturen ned til Amalfi, og det er en god del trappetrinn og skrånende stier på dagens etappe. Belønningen for strevet er en kontinuerlig slående vakker utsikt som endrer seg rundt hver sving.

  Vi vandrer langs fjellsidene inn mot Møllenes dal, langs et elveleie og deretter et virrvarr av trappetrinn inn til naturreservatet Valle delle Ferriere med sin ensartede natur. Stemningen her er nesten trollsk, med eføydekkede ruiner av det som er igjen etter papirmøllene som stod her i middelalderen.
  Vi ender opp i Amalfi, der vi får tid på egenhånd til å besøke byens utsøkte basilika og prøve ut delikatessene som tilbys i byens konditorier og nisjeforretninger.

  Vandrestrekning totalt ca 8 km (4 timer)
  Forskjell i høydemeter: opp 70 meter, ned 470 meter

 • Dag 6 Tre Calli til Bomerano med pizza-kokkekurs
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens utflukt har fokus på lokale høydepunkter og spesialiteter.
  Vi starter denne morgenen med en vandretur opp til en av de høyeste toppene langs Amalfi-kysten. Terrenget endrer seg gradvis fra hellelagt sti til kupert steinlandskap jo mer vi nærmer oss toppen på 1120 moh.

  Vi nyter synet av de utrolige klippeformasjonene som formelig henger utover kysten nedenfor oss. Fargespillet er intenst, og eldgamle vinranker avløses av planter som er spesielle for dette området. Idet vi når toppen, får vi lønn for strevet: I klart vær har vi 360 graders utsikt og vi kan se helt til Capri og Ischia herfra.

  Dagens vandring ender opp i den lille landsbyen Bomerano, der en familie inviterer oss med på et kokkekurs i sitt hus, der de driver en liten pizzarestaurant. Her skal vi lære hemmeligheten om hvordan man lager ekte neapolitansk pizza. Vi er med og tilbereder pizzaen, før den blir servert som dagens lunsj.

  Denne siste kvelden inviterer vi til en typisk italiensk «aperitivo» der vi får en innføring i etpar lokale viner samt at vi får smake på noen gode oster fra denne regionen.

  Vandrestrekning totalt ca 9 km (4 timer)
  Forskjell i høydemeter: opp 500 meter, ned 500 meter

 • Dag 7 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Turens siste frokost nytes på vårt hotell, med fersk frukt og lokale råvarer. Så går turen tilbake til flyplassen og fly hjem til Norge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Napoli t/r
Transport flyplass – hotell t/r
1 stk innsjekket bagasje
6 netter i delt dobbeltrom
6 frokoster
2 lunsjer
6 middager
1 flaske vann til hver vandretur
4 dager med vandring og program
Prøvesmaking av vin, ost og limoncello
Transport til alle nevnte utflukter
Autorisert vandreguide på alle utflukter
Reiseleder fra Norsk Tur

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.