19. - 26. juli 2022

Vandring Dolomittene

Velkommen til de sjarmerende og naturskjønne, italienske alper!

copyright @shutterstock

I landsbyen Castello di Fiemme, Val di Fiemme – omtrent 1000 meter over havet, sjekker vi inn på hyggelige Hotel Los Andes. Hotellvertinne Paola er en travel og blid dame med mange jern i ilden. Hun tilbyr vandringsturer til sine hotellgjester, og er selv med å leder daglige vandringsturer.

Hvor krevende er vandringene?

Først og fremst ser vandreguiden alltid gruppe sin an – og legger eventuelt opp til alternative vandringer som er for alle.
Men for å få maksimalt utbytte av denne turen bør man ha god fysisk form og god kondisjon. Det er en fordel å ha vandret i lignende terreng tidligere, men ikke et krav. Det er til tider bratte opp- og nedstigninger som kjennes spesielt i benmuskulaturen.
På flere av turene befinner vi oss på 2-3000 meters høyde over havet, og det merker man på luften. Vandreguiden tilpasser programmet best mulig for at vi skal få akklimatisert oss i forhold til høyden. For det meste vandrer vi i naturlandskap – på stier, stein, grus og gress.

Det finnes ingen elementer av ekstrem karakteristikk (eks. sikkerhetsutstyr som hjelm og klatresele) på denne turen.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Venezia - Castello di Fiemme
Dag 2 - 7
Opphold i Castello di Fiemme - Vandringer i Dolomittene
Dag 8
Castello di Fiemme - Venezia - Norge
Person som står på toppen av en åskam og skuer utover Dolomittene
copyright @shutterstock
Bildet viser en typisk fjellhytte i Dolomittene, med et stiskilt i forgrunnen
copyright @shutterstock
Mennesker seniorer som koser seg med god mat og drikke
copyright @shutterstock
Fjellku i Dolomittene
copyright @adobestock
sliced meat on brown wooden chopping board
Copyright Petar Lazarevic

Program

 • Dag 1 Norge - Venezia - Castello di Fiemme
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr med SAS via København til Venezia. Busstransport fra flyplassen til Castello di Fiemme, ca. 3 timer. Vel fremme ved Hotel Los Andes på ettermiddagen sjekker vi inn. Resten av dagen kan vi bruke til å slappe av og bli bedre kjent med hverandre og området. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

 • Dag 2 - 7 Opphold i Castello di Fiemme - Vandringer i Dolomittene
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi har satt av 6 hele dager til vandring. Dersom man ikke ønsker å delta i en vandring (eller flere) er det helt ok.
  Castello di Fiemme er en koselig liten landsby med noen få butikker, barer og restauranter. Den noe mer kjente nabobygden, Cavalese, når man til fots fra vårt hotell på ca. 30 minutt. Her finner man flere butikker og spisesteder men i tillegg også interessante seerverdigheter som Palazzo della Magnifica Comunità di Fiemme. Dette var tidligere fyrstebiskopens sommerresidens. I Cavalese finner vi også den berømte «Monsterbakken» som er siste etappe i Tour de Ski. Men, for de som ønsker å vandre hver dag vil reiseleder i samarbeid med vår kombinert hotellvertinne og vandreguide, Paola, ta den gjengen med på tur!

  Dagsprogram og turløype avhenger av vær og føre, og det er vandreguiden som avgjøre hvor ferden går fra dag til dag.
  Under følger noen eksempler på turer som kan gjennomføres dersom været ligger til rette for det;

   

  PORDOIPASSET (med heis)
  Vandreturen på Pordoipasset (2240 moh.) over Canazei i Val di Fassa begynner med en tur i gondolbanen opp til det 2947 meter høye Sass Pordoi. Dette ligger ved den sørvestlige grensen i Sella-fjellets område. Herfra går det en sti opp til Pordoi-fjellpasset, og her begynner den alpine turløypen No.627. Denne fører oss til Rifugio Boè, og følger delvis Alta Via delle Dolomiti – gjerne kalt Dolomittenes «highway». Her opplever vi et månelignende landskap.  Løupe No. 638 fortsetter i retning Piz Boè -fjellet, med sitt kors på toppen. Veien fortsetter videre til den lille trehytten Capanna Fassa som ligger på 3156 moh. Herfra her det en vakker 360 garders utsikt over Dolomittenes fjelltopper som Fanes, Marmolada og Sassolungo.

  LAVAZE- OG OCLINIPASSET
  Ved foten av Det Hvite Horn og Det Svarte Horn ligger Oclinipasset på 1900 meters høyde. Vi begynner ved Levazèpasset (et perfekt område for langrenn om vinteren) og går til hytten Ora, ca. 1 times vandring. Vi fortsetter så fra Ora til Oclinipasset (ca. 30 minutter). Inntil da er veien lett og uten store høydeforskjeller. Etter ytterligere tre kvarter, nå med bratt stigning, når vi frem til toppen av «Det Hvite Horn» – og en storslått utsikt brer seg foran oss. Herfra kan vi iaktta den unike Geoparken Bletterbach (for øvrig oppført på UNESCOs liste over verdensarv).

  ALPE CERMIS (med heis)
  Det spesielle landskapet rundt Lagorai er kjennetegnet ved en porfyrkjede (vulkansk steinart) og de mange fjellsjøene. Vår tur går fra Paion del Cermis (2240 moh.) til toppen av Cimon del Tò della Trappola (2480 moh.).
  Her nyter vi den aller mest spektakulære utsikten Dolomittene kan by på; Pale di San Martino, Catinaccio, Latemar og breen Marmolada. Turen fører oss forbi de fem små Bombassel-sjøene og så ned til største sjøen, Lagorai (28 meter dyp og 106 m2 stor). Denne turen varer i 6-7 timer. Gondolbane og lift fra Cavalese.

  VAL VENEGIA
  Dalen blir bredere og bredere, og de grønne beitemarkene står i flott kontrast til Pale di San Martino sine grå fjellvegger. Elven Travignolo renner fort i motsatt retning. Ca. en halvtime senere fører stien oss til et nesten helt flatt område i Malga Venegiota, for deretter å stige steilt til furuskogen. Litt etter møter man Pian della Vezzana og Cimon della Pala. Veien går videre til en bakke som fører oss til et fjellpass, hvor det finnes en koselig hytte ved bredden av en liten innsjø. Hytten heter Segantini, og ligger med fjellet Cimon de la Pala i bakgrunnen.

  VAL DI CEMBRA
  Rullende åser, dype skoger og sjøer samt frodige grønne enger er typisk for Cembradalen. Dalen er også kjent for sine fruktbare jordarter og for å by på mye solskinn. Dette gjør dalen til et yndet sted for dyrking av vinranker. Her finnes derfor stor produksjon av høykvalitetsviner – samt utsøkt grappa!
  I denne dalen besøker vi en vingård hvor vi får servert lunsj med vin til. Noen smaksprøver vanker det også.
  I tillegg skal vi besøke et utsalgssted hvor det selges deilige kropp- og ansiktskremer, laget på lokale urter.
  En herlig dag!

   

   

   

  copyright @shutterstock
 • Dag 8 Castello di Fiemme - Venezia - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Etter en tidlig frokost gjør vi oss klar for hjemreisen. Vår buss tar oss tilbake til flyplassen i Venezia, hvor vi reiser med SAS via København og Oslo, tilbake til Bergen.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 14 250,- pr. person
 • Fly Bergen – Venezia t/r
 • Transport flyplass-hotell t/r
 • 7 netter i delt dobbeltrom på Hotel Los Andes
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • 5 lunsjmatpakker til vandring
 • 6 vandreutflukter med lokal engelsktalende vandreguide
 • Vin- og grappasmaking samt lunsj (1 av vandredagene)
 • Reiseleder
Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 500,-

Drikke til ytterligere måltider

Utreise fra andre byer. Kontakt oss og vi er behjelpelige med tilslutningsfly.

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Vi tar forbehold om endringer i program samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling
Etter at du har mottatt bekreftelsesbrev, har du 14 dagers frist til å betale inn depositum på
kr 3 000,- Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 7 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestilling
Ved avbestilling av turen innen 105 dager før avreise, refunderes depositumet minus et avbestillingsgebyr på kr 1 000,- per person.

Ved avbestilling mellom 104 og 42 dager før avreise, beholder arrangøren det innbetalte depositumet.

Ved avbestilling mellom 41 og 32 dager før avreise, beholder arrangøren 50 % av totalt fakturert beløp.

Ved avbestilling mellom 31 og 0 dager før avreise, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp. Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.

Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler

Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Avbestillingsforsikring
Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring.
Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring.

Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca. 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tid-endringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise.
Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
19.juli
 • 10:00 - 11:20
  Bergen lufthavn Flesland København Kastrup
 • 12:40 - 14:45
  København Kastrup Venezia Marco Polo
26.juli
 • 15:35 - 17:40
  Venezia Marco Polo København Kastrup
 • 19:05 - 20:15
  København Kastrup Oslo Gardermoen
 • 22:05 - 22:55
  Oslo Gardermoen Bergen lufthavn Flesland