20. - 22. september 2024

Vekselbanken til Lago Maggiore

Opplev en av Piemontes skjulte skatter!

En liten time nord for Milano i utkanten av Piemonte regionen, ligger Lago Maggiore, en skjult hemmelighet for de fleste. Som tatt ut av et postkort ligger den store innsjøen på grensen mellom Italia og Sveits, omgitt av høye fjell og med en håndfull idylliske øyer. Et besøk på de vakre og unike øyene Isola Bella, Isola Madre og Isola dei Pescatori, også kjent som Borromeo øyene er et must. En liten kjøretur unna finner du vakre vingårder i Nord Piemonte og shopping outlets for den som vil ha med hjem italiensk design til en redusert pris.

Siste påmeldingsfrist 20. juni !

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Lago Maggiore
Dag 2
Øysafari på Borromeo-øyene
Dag 3
Vinsmaking, shopping og hjemreise

Program

 • Dag 1 Bergen - Lago Maggiore
  Inkluderte måltider: Middag

  Fly på morgenen fra Bergen via Oslo til Milano. Ved ankomst Milano er det en liten time i buss til Grand Hotel Dino i Baveno. Etter innsjekk på hotellet serveres et glass bobler og fingermat, før du får noen timer på egenhånd. Slapp av i solen og nyt utsikten på Lago Maggiore, og bli kjent med hotellets fasiliteter og omgivelser.
  Felles middag på hotellets restaurant på kvelden.

 • Dag 2 Øysafari på Borromeo-øyene
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Synonymt med Lago Maggiore er Borromeo-øyene, 3 små øyer med hvert sitt karakteristiske særpreg, som fikk sitt navn av den aristokratiske Borromeo familien som eide øyene på 1500-tallet. De beste av de beste arkitekter og gartnere ble hentet inn for å skape de luksuriøse bygningene og hagene på Isola Bella og Isola Madre. Den tredje øya, Isola dei Pescatori, en gammel fiskerlandsby, fikk beholde sitt tradisjonelle særpreg.

  Øyhopping til Borromeo-øyene er en spesiell opplevelse. Denne  innsjøen er nesten like stor som Gardasjøen og ligger på grensen mellom Italia og Sveits. Vi blir hentet på hotellets private pir med en egen båt. Isola Bella, den vakre øya, møter oss med sitt storslåtte palass og den italienske hagen med sjeldne planter. Videre lokker Isola dei Pescatori, fiskermannens øy, med en magisk atmosfære med sine trange smug og små butikker. Felles lunsj på Isola dei Pescatori. Vi avslutter dagen på Isola Madre, moderøya, med en eksotisk atmosfære i den spektakulære hagen som dekker nesten hele øya.

  «Dinner with a view». Buss kjører oss til en høyde over innsjøen hvor kveldens middag serveres. Her nyter vi deilig mat og drikke med en fantastisk utsikt over Lago Maggiore.

 • Dag 3 Vinsmaking, shopping og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi kan ikke si farvel til Piemonte uten å smake på lokale oster og Piemontes gode viner. Vi kjører langs innsjøen, imponeres av herskapshus og en frodig natur før vi kommer til Arona og familiebedriften Guffanti. Her har de laget oster siden 1876, og vi får omvisning i ostekjelleren før vi skal smake på italienske oster av høy kvalitet. Turen går videre til en liten familieeid vingård, Fontechiara, som dyrker økologiske viner. Vi får vingårdens historie og benker oss ved langbord, klar for vinsmaking av 3 viner samt lokal fingermat. Vi fortsetter til byen Bergamo der vi har sightseeing med lokal guide, litt fritid og spiser middag før vi kjører til Bergamo flyplass. Flyet går direkte fra Bergamo til Bergen.

  Photo from Luigi Guffanti 1876 Arona

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Bergen – Milano t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Buss flyplass – hotell t/r
2 netter i delt twinrom på Grand Hotel Dino
2 frokoster
2 lunsjer, hvorav 1 er fingermat ved ankomst hotell
3 middager
Øyhopping på Borromeo-øyene
Ostesmaking
Vinsmaking med fingermat
Sightseeing med lokal guide i Bergamo
Reiseledere fra Norsk Tur

Frivillige aktiviteter:
 • Enkeltrom kr 2 600,-

Bindende påmelding

Påmeldingsfrist 20. juni 

Flytider
20.september
 • 08:00 - 08:55
  Bergen Oslo
 • 11:00 - 13:40
  Oslo Milano, Malpensa
22.september
 • 21:15 - 23:45
  Milano, Bergamo Bergen