20. - 23. april 2023

Vest-Norsk Sparebanklag til Wien

Copyright Jacek Dylag

Wien – Den tidligere hovedstaden i Habsburgernes rike forbindes i dag kanskje mest med den mektige sjokoladekaken Sacher Torte, den spanske rideskole, Mozart og en nydelig beliggenhet ved elven Donau. Gamlebyen preges av flotte palasser og innbydende gågater, og like utenfor sentrum ligger vingårder og det sjarmerende området Grinzing. Eleganse og kulturelle opplevelser – Wien skuffer aldri sine besøkende!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Wien
Dag 2
Konferanse og frivillig utflukt til Grinzing
Dag 3
Fridag i Wien eller frivillig utflukt til Bratislava - Klassisk konsert og festmiddag
Dag 4
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Wien
  Inkluderte måltider: Middag

  Lindner Hotel Am Belvedere Wien 4*. Hotellet ligger sentralt til med fine rom og gode konferansefasiliteter.

  Hotellets nettside          Hotellets beliggenhet

  Ankomst Wien og en 30 min. busstur til vårt hotell.

  Felles middag i hotellets buffet restaurant.

 • Dag 2 Konferanse og frivillig utflukt til Grinzing
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Konferanse på hotellet kl. 08:00-16:00, med lunsj i hotellets buffet restaurant.

  Frivillig aktivitet for ledsagere: Sightseeing med lokalguide i Wien hvor man får oppleve noen av byens store severdigheter. Deretter en 30 min. busstur nordover til Grinzing, kjent for sitt frodige vindistrikt. Lunsj blir servert på en av de hyggelige restaurantene her ledsaget av områdets vin.

  Felles middag på kvelden på restaurant GMOAKeller, som ligger en liten spasertur fra hotellet. Dette er en tradisjonell familiedrevet restaurant og er en av de eldste og mest kjente restaurantene i Wien.

 • Dag 3 Fridag i Wien eller frivillig utflukt til Bratislava - Klassisk konsert og festmiddag
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  En times årsmøte i konferanserom på morgenen.

  Lag din egen sightseeingtur på en av Big Bus hop-on-hopp-off bussene, godt plassert i den åpne toppetasjen på bussen, en artig og fleksibel måte å oppleve denne storslagne byen på – da får du med deg små og store severdigheter og opplever bylivet på en artig måte.
  Er du interessert i museer kan Kunsthistorisk museum og Hofburg anbefales. Wien bugner av museer som er verd et besøk. Wiens Statsopera, en av de ledene operascener i verden, bygget i 1869 er et imponerende bygg, likeså Musikverein hvor nyttårskonsertene avholdes.
  Har Den Spanske Rideskolen oppvisning med sine dresserte lipizzaner-hester denne dagen – er dette en time med uforglemmelige minner.
  Gjør som Wiens innbyggere, opplev byens mylder på en av de klassiske kafeene på den store torgplassen.
  Byen er også kjent for sine grønne lunger – en spasertur i Statsparken kan anbefales – skulpturer, små innsjøer og blomster og trær i skjønn forening. Vi bor like ved Belvedere-palasset hvor man både kan oppleve spennende utstillinger og ikke minst vandre rundt i juvelen av et hageanlegg, anlagt på 1800-tallet med storslått hagekunst i fransk stil. Slottet Schönbrunn, som ligger en halvtimes kjøretur utenfor sentrum kan heller ikke unnlates å nevnes. Så her bør dagen din planlegges!

  Frivillig utflukt til Bratislava
  Hovedstaden i Slovakia, Bratislava, er kun en times kjøretur fra Wien og ligger på begge sider av Donau. En malerisk gamleby med mye kultur, med presidentpalasset som byens største severdighet. Men det mest dominerende bygget er uten tvil Bratislava Slott som troner på en høyde over byen med en formidabel utsikt. Det blir sightseeing med lokalguide og felles lunsj før vi utpå dagen tar vannveien tilbake til Wien med de opplevelser som Europas nest lengste elv, Donau, har å by på.

  Når konsertprogrammet er klart vil det bli gitt tilbud om en frivillig klassisk konsert denne ettermiddagen.

  Kveldens festmiddag i Ovaler Festsaal i Palais Daun-Kinsky forsterker inntrykket om at nå er vi virkelig i en av Europas ypperste kulturhovedsteder.

  Copyright Sissel Nordhagen
 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Frokost og utsjekk fra hotellet

  Buss fra hotellet til flyplassen for hjemreise.

  Copyright Dimitry Anikin

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 15 500,- pr. person

Fly Bergen – Wien t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Transport flyplass – hotell t/r
3 netter i delt dobbeltrom på Lindner Hotel Am Belvedere Wien 4*
3 frokoster
2 middager inkl. 2 glass vin/øl
1 festmiddag inkl. drikkepakke
Reiseledere fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 2 800,-
 • Fly fra Stavanger t/r inkl. flyavgift kr 1 800,-
 • Konferanse fredag 8 – 16 inkl. 2 kaffepauser, lunsj m/drikke og årsmøte lørdag kr 1 400,-
 • Utflukt for ledsagere: Sightseeing i Wien og lunsj i Grinzing kr 1 300,-
 • Utflukt til Bratislava inkludert guidet tur med buss til Bratislava, katamaran tilbake, og lunsj kr 1 990,-
Valgfrie aktiviteter
 • Fly fra Bergen t/r inkl. flyavgift

Konsert lørdag – Pris kommer med konsertprogram

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 4000,- innbetales innen 14 dager. Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 9 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm. gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 65 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 64 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager: 100 % av totalt fakturert beløp
Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager. Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp. Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig. Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Informasjon om fly:

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.

Ved vesentlige tidsendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss. Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig. Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen. Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise. Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd. Vær også oppmerksom på at hvis utreise billetten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten. Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
20.april
 • 14:10 - 15:55
  Bergen Amsterdam
 • 17:15 - 19:05
  Amsterdam Wien
 • 13:45 - 14:55
  Stavanger København
 • 17:35 - 19:15
  København Wien
23.april
 • 14:15 - 16:10
  Wien Amsterdam
 • 21:10 - 22:50
  Amsterdam Bergen
 • 11:55 - 14:15
  Wien Oslo
 • 16:10 - 17:05
  Oslo Stavanger