22. - 25. oktober 2021

Vest-Norsk Sparebanklag til Færøyene

I dag er ikke Færøyene lenger kun et reisemål for dristige oppdagelsesreisende som tok sjansen på den farefulle ferden over havet. Dette spennende øyriket med 50.000 innbyggere ligger mellom Norge og Island med Skottland som nabo i nord. For 60 millioner år siden ble øyene bygd opp av vulkanske bergarter som har gitt øyriket et helt unikt særpreg. Naturen er storslått, menneskene gjestfrie, kulturen interessant og maten velsmakende. Færøyene er en verden for seg selv med sine 18 øyer i Nord-Atlanteren. Med stupbratte klippevegger, frodige dalfører med grønnfarger i alle nyanser, fargerike bygder, et yrende fugleliv og hav på alle kanter. Velkommen til Perlen i Havet hvor det vidunderlige lyset stadig overrasker og gleder både fastboende og tilreisende.

Dagsprogram

 • Dag 1 Norge - Færøyene
 • Dag 2 Konferanse og ettermiddagstur
 • Dag 3 Frivillige utflukter
 • Dag 4 Hjemreise
Hotel Føroyar ute færøyene
Copyright: Hotel Føroyar
Færøyene natur
Copyright: lucarennerphotography
færøyene bird
Copyright: Atlantic Airways
Færøyene National costume
Copyright: turistkontoret Færøyene

Program

 • Dag 1 Norge - Færøyene
  Inkluderte måltider: Lunsj

  Etter landing i Vágar på Færøyene blir det sightseeingtur. Kjøreturen tar oss med til Gásadalur med flott utsikt mot Drangarnir, Tindhólmur og Mykines. Gásadalur, bygda som ligger lengst vest på Færøyene er kjent som et av Europas viktigste fugleområder, og kan smykke seg med vannfallet Múlafossur. I Sandavág ser vi den vakre lille kirken med minnesmerket over Færøyene egen «Ivar Aasen» og et krigsminnesmerke som også omfatter norsk historie. Det er det særpregede landskapet og de mange historiene som gjør denne øya så spennende. Lunsj underveis.

  Utpå ettermiddagen kommer vi til Tórshavn, og tar en spasertur med lokalguide, før vi ankommer på vårt hotell.

  Hotel Føroyar er Færøyenes største hotell med 216 rom. Det ligger på en høyde i utkanten av Tórshavn med en fantastisk utsikt til sentrum og Nólsoyfjorden. Hotellet har naturlig gresstak, lyse delikate rom, hyggelig restaurant og gode konferansefasiliteter.

  Middag på egenhånd i kveld.

  Copyright: Atlantic Airways
 • Dag 2 Konferanse og ettermiddagstur
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Faglig program på morgenen.

  Ledsagerne kan benytte formiddagen i Tórshavn.
  Tórshavn, en av verdens minste hovedsteder ligger vakkert til ved foten av fjellene med panoramautsikt over havet til Nólsøy. Tinganes er en travel fiskerihavn og her ankrer både ferjer og cruiseskip opp. Den eldste pittoreske bydelen har et virvar av smug, trapper og hus med gresstak. Dette området er virkelig som et levende museum med bebyggelse fra 1600-tallet. Her var verdens eldste Tingsted, og i dette områder holder i dag Færøyenes regjering til.

  I utkanten av byen ligger Det nordiske kunst- og kulturhuset Nordens Hus, vel verd et besøk. Med norsk granitt, finske møbler, trepæler fra de svenske skoger, tak fra Island med færøysk gress og glass og stål fra Danmark er dette en arkitektonisk perle.

  Felles lunsj med ledsagerne på hotellet.

  Ettermiddagens utflukt går til en av de andre øyene i dette imponerende øyriket. Vi får en fin rundtur nordover langs Slálafjorden, passerer Eysturoy før vi kommer til Glyvrar. Her skal vi besøke Bakkafrost som er det største havbruksselskapet på Færøyene, og blant verdens største oppdrettere av laks. Selskapet ble etablert i 1968, da med sildefiske og salg av krydret og marinert sild til Storbritannia. I 1979 begynte selskapet med oppdrett av laks, som et av de første selskapene på Færøyene. Her blir det en interessant og spennende omvisning.

  Neste stopp er i Toftir hvor vi skal bli litt kjent med bondelivet på Færøyene. Øya har en lang tradisjon med fremstilling av garn, ofte kjennetegnet som grovt og rustikt. Ullen fra sauene ble utviklet for å strikke den populære «skippergenseren». Garnet er usortert noe som gjør at de groveste ullfibrene fremdeles er i garnet for en flott og naturlig look. Vi besøker Ullvarehuset Navia som er et spennende sted for de strikkeglade.

  Så dukker bussen ned i havet, gjennom den imponerende Eysturoytunellen som er 11,2 km lang og kan skilte med å ha verdens første rundkjøring under vann. Det ble påbegynt i 2016 og sto ferdig i 2020 og reduserer nå kjøretiden betydelig fra flere steder på Færøyene.
  Deretter kjører vi tilbake til Tórshavn og vårt hotell.

  Felles middag på hotellet.

  Copyright: Visit Faroe Islands
  Copyright: Olavur Frederiksen/Visit Faroe Island
 • Dag 3 Frivillige utflukter
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  I dag kan du velge mellom to frivillige utflukter.

  Vestmannabjørginin med båt og buss 
  Vi byr på et ekte adrenalinkikk! Buss til Vestmanna for så å gå ombord i spesielt sjødyktige båter styrt av erfarne lokale skippere. Vi seiler ut til det kjente fuglefjellet Vestmannabjørginin, en av de største severdighetene på Færøyene. Hvis været tillater det, seiler vi gjennom smale sund, inn i dype grotter formet av brenningen i millioner av år, og tett inn til den 600 meter høye loddrette klippeveggen hvor tusenvis av sjøfugler hekker. En opplevelse man sent glemmer! Turen har værforbehold.
  Se kjørerute her.

  Nordlige Eysturoy
  Denne utflukten tar oss først nordover til Funning og Gjógv, lengst nord på Eysturoy. Det er en av de mest sjarmerende bygdene som ligger helt alene og ytterst mot havet i nordøst. Navnet, som betyr «Juv», henviser til den unike naturlige havnen som man når via trappetrinn gjennom den smale kløften her. Gjógv vil garantert begeistre hobbyfotografene! Underveis passerer vi den gamle hvalstasjonen, bygget av nordmenn, og nyter utsikten til klippene Risin og Kellingin – velkjente motiver i færøyske sagn. Fra Eiði har vi utsikt til Færøyenes høyeste fjell, Slættaratindur (882 m). Vi besøker også Saksun, som har en særdeles naturskjønn beliggenhet. Denne utflukten inkluderer lunsj.

  Festmiddag på Restaurant Panorama i Tórshavn.

  Copyright: Atlantic airways
 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter utsjekk, er det transport til flyplassen og fly via København tilbake til Norge.

  Copyright: Dominic Breitbarth / @dominiclars
  Copyright: Turistkontoret Færøyene

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Dette er inkludert:

 • Turpris kr 12 790,- pr. person
 • Pluss flyavgift kr 710,- pr. person
 • Totalpris: kr 13 500,- pr. person

Rutefly Bergen – Færøyene t/r
3 netter i delt dbl. rom på Hotel Føroyar
3 frokoster
2 lunsjer inkl. drikke
2 middager inkl. drikke
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Norsk Tur

*Merknad til turprisen: de som var påmeldt fjorårets tur til Færøyene (23.04.20) vil bli kreditert kr 1750,- per deltaker på årets tur

Tillegg:
 • Enkeltrom kr 1 500,-
 • Konferansepakke kr 850,- pr. person
 • Nordlige Eysturoy inkl. lunsj dag 3 kr 1 300,- pr. person
 • Vestmannabjørginin inkl. båttur dag 3 kr 1 500,- pr. person

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift.
Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 1750,- innbetales innen 7 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 10. august: fri avbestilling
Mellom 71 og 61 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 60 og 36 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 45 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 45 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, beholder arrangøren 100 % av totalt fakturert beløp.
Ved manglende betaling innen fristen, kanselleres din reservasjon.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider