21. - 24. april 2022

Vest – Norsk Sparebanklag til Helsinki

copyright Eetu Ahanen

Helsinki er som en svingdør mellom to verdener, et fredelig og innovativt økosystem mellom Sverige og Russland, og en hovedstad med en unik atmosfære og solid designhistorie. Mange undres over hvordan byen kan være så urban og naturnær på samme tid. Finnene har en helt egen identitet, og her nyter man byens mange kafeer og badstuer, og går gjerne rett på michelinmiddag etterpå. Byen pulserer og er kjent for sitt vel av gode spisesteder og eksotiske mathaller. Velkommen til en spennende langhelg i en for mange ukjent by!

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Helsinki
Dag 2
Fagdag og ledsagerprogram - ettermiddagen fri
Dag 3
Styre- og årsmøte. Utflukt til Porvoo med Helsinki Highlights
Dag 4
Tid på egenhånd og hjemreise
glass cupple in ground
Copyright Hendrik Morkel
appertizers on a plate
Copyright Palace Restaurant
square with glass bobbles
copyright Myhelsinki
old colorful woodhouses by a street
Copyright JuliaKivela

Program

 • Dag 1 Ankomst Helsinki
  Inkluderte måltider: Middag

  Finlands hovedstad ønsker oss velkommen! Det blir ankomst om ettermiddagen og en halvtimes kjøretur med buss fra flyplassen inn til hotellet.

  Vi skal bo på Radisson Blu Plaza Hotel som lenge har vært en av byens mest ikoniske og vibrerende hotelldestinasjoner for både den kulturinteresserte gjesten og forretningsreisende. Den historiske bygningen ble reist i 1917 da Finland fikk sin uavhengighet. Hotellet byr på moderne finsk design med hotellrom i ulike fargetemaer og 2 utforminger, avhengig av om du bor i den klassiske delen eller den mer moderne delen av hotellet. Alle rom har et smart audiovisuelt kommunikasjonssenter der du kan koble til din telefon eller laptop og ha fri tilgang til wifi. Hotellet ligger midt i sentrum, med gangavstand til en rekke av byens severdigheter samt restauranter og gågate like i nærheten. Hotellet ligger ved Esplanade Park og Grand Casino Helsinki.

  Tid på egenhånd før vi samles til turens første felles middag på Restaurant Salutorget. Restauranten er i en historisk bygning med unike fasiliteter like ved markedsplassen. Bygningen holder stilen fra 1895, og en ny 3-etasjers fløy gir muligheter til å sitte separat med gruppen. Et bankettrom med høy takhøyde ble designet av arkitektene Valter Jung og Fabritius i 1912 og hele interiøret er nylig oppusset. Bygningen ble i mange år brukt som bank til finansvirksomheten tok slutt i 2008. Bankhvelvet i underetasjen er idag omgjort til kundetoalettet i restauranten.

  Copyright Tapio Haaja
 • Dag 2 Fagdag og ledsagerprogram - ettermiddagen fri
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en velsmakende frokost i hotellets restaurant er det klart for en faglig samling i møterommet på hotellet, med eksterne foredragsholdere på programmet.  Møtet inkluderer en kaffepause med snacks underveis.

  Ledsagerprogram – Helsinki Design Walk
  Det er et uttrykk i Finland som heter: “In Helsinki design can be found everywhere. It belongs to everyone.”
  Her blir dere tatt med til steder i Helsinki kjent for sin banebrytende og futuristiske design. Vi skal innom glasspalasset Lasipalatsin og studere de merkelige skulpturene i glass og metall. Så går turen innom Oodi, biblioteket i Helsinki, et gigantprosjekt til 100 millioner euro som åpnet byens nye storstue i 2018. Bygningen og selve konseptet har fått mange internasjonale priser, og det er spennende å se hva fremtidens bibliotek kan brukes til.

  Så skal vi til designstrøket og få lære om historien til finsk design med Ittala glasskunst i spissen. Vi stikker også innom flaggskipbutikken til Marimekko og får høre om hvorfor disse merkene har tatt verden med storm.

  Hele gruppen samles til en felles lunsj på hotellet, før ettermiddagen er til fri disposisjon. Kanskje du vil utforske mer av butikkene i sentrum eller gjøre som finnene gjør: ta en tur i saunaen!

  Kveldens middag serveres på Restaurant Savotta. En genuin matopplevelse innen finsk mat og atmosfære får du i denne restauranten, som ligger ved senatsplassen i hjertet av Helsinki. Både interiøret og presentasjonen av matrettene er inspirert av de finske skoger og tusen innsjøers land, med en dash av finsk “sisu” og tømmertradisjoner.

  Copyright Vadim Morozov
 • Dag 3 Styre- og årsmøte. Utflukt til Porvoo med Helsinki Highlights
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Frokost på hotellet.
  Styremøte / årsmøte i et møterom på hotellet før dagens utflukt.

  Gled deg til en innholdsrik dag som kombinerer en panoramarunde med buss til kjente steder i Helsinki og en tur til Porvoo, en av de eldste byer i Finland. I Helsinki får vi med oss gatene Esplanade og Mannerheim, samt en tur innom den berømte Tempelkirken. Vi passerer Sibeliusmonumentet og Uspenski Capitol med sin karakteristiske kuppel og parlamentsbygningen. Nå har du fått overblikket over Helsinki og kan glede deg til den museumsaktige lille byen Porvoo. Brosteinsbelagte gater med lave husrekker i pastell preger gamlebyen i Porvoo, som var et viktig handelssted allerede på 1200-tallet.
  Etter felles lunsj, besøk de sjarmerende bakgårdene med hager og kafeer, her kan du handle lokale kunst- og håndverksprodukter.

  På veien tilbake stopper vi ved en av Finlands mange vakre herregårder. Her får vi servert kake og nytraktet kaffe.

  Festmiddag i kveld på Palace Restaurant. Med 1 michelin-stjerne, troner restauranten i toppen av en historisk bygning som nylig har blitt totalrenovert og nøye restaurert til sin opprinnelige modernistiske interiør fra 1950-tallet. Palace har alltid vært en pioner innen finsk gastronomi, og den ligger fantastisk til med utsikt over byen og sjøen, i en bygning som ble bygget for å markere OL i Helsinki i 1952. Palace drives idag av kjøkkensjef Eero Vottonen som skaper innovative retter med en personlig vri for en nordisk matopplevelse av klasse.

  Copyright Julia Kivela
 • Dag 4 Tid på egenhånd og hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Denne siste morgenen får du tid på egenhånd til å utforske Helsinki etter frokost. De fleste varehusene i byen har søndagsåpent fra kl 12.00. Det blir buss ut til flyplassen om ettermiddagen og hjemreise til Norge med fly.

  Copyright Natalya Letunova
  Copyright Ece Gökçer

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 700,- pr. person

Direktefly Bergen/Oslo – Helsinki t/r*
Flyavgift
1 innsjekket bagasje på flyet
3 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell Radisson Blu Plaza
3 frokostbuffeter
2 lunsjer (2-retters, dag 2 og 3)
2 middager på utvalgte temarestauranter (3-retters)
1 festmiddag inkl utvidet drikkemeny
2 enheter øl/vin til lunsjene
1/2 flaske vin og kaffe til middagene
Busstransport t/r flyplass-hotell i 2 puljer
Utflukt til Helsinki og Porvoo med buss og lokalguide
Besøk på Haikko Manor med kaffe og kake
1 koordinerende reiseleder fra Norsk Tur

*Alle som trenger tilslutning fra andre byer enn Bergen, må reise via Oslo lufthavn. Ved påmelding kryss av for ønsket avreise flyplass.

Etter påmelding er det fri kansellering frem til 15. februar 2022. 

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 800,-
 • Ledsagertur Helsinki Design Walk kr 250,-
 • Konferansepakke 2 dager kr 750,-
Valgfrie aktiviteter
 • Ønsker utreise fra Bergen
 • Ønsker utreise fra Stavanger
 • Ønsker utreise fra Haugesund
 • Ønsker utreise fra Oslo
 • Ønsker utreise fra andre byer (vi vil kontakte deg)

Viktig informasjon om krav til koronasertifikat, les mer her

Frivillige utflukter har bindende påmelding.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3000,- innbetales innen 14.februar.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 4 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 15. Februar: fri kansellering
Mellom 64 og 34 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 33 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Kontroller eventuelt om avbestillingsforsikring inngår i din reiseforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.
Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i “Alminnelige vilkår for pakkereiser” som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser (“Pakkereiseloven”) og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.

Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.

Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.

Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.

Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.

Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

 

Flytider
21.april
 • 11:45 - 14:40
  Bergen Helsinki
 • 13:10 - 15:35
  Oslo Helsinki
24.april
 • 15:40 - 16:35
  Helsinki Bergen
 • 16:05 - 16:35
  Helsinki Oslo