11. - 21. februar 2024

Vietnam

Østens kultur og tropisk strandparadis

Bli med reiseleder Karl-Gunnar til Vietnam!

Vietnam tar oss imot med et smil. Dette vakre og langstrakte landet byr på utilgjengelige fjellområder, endeløse rismarker og vakre palmestrender. Her kan du smake deg gjennom de fargerike markedene i Saigon, og kjenne på det travle dagliglivet langs Mekongfloden. Etter noen opplevelsesrike dager skal det bli godt å kjenne roen senke seg og bare nyte dagene på den vakre Mui Ne stranden. På denne vakre stranden er det hvit sand, turkisblått vann og palmer som gir deilig skygge når sola står som høyest. Gled deg til å oppleve et fantastisk og fascinerende land!

Dagsprogram

Dag 1
Avreise fra Oslo
Dag 2
Ankomst Vietnam og Ho Chi Minh
Dag 3
Ho Chi Minh eller Saigon?
Dag 4
Cu Chi
Dag 5
Mekong Delta
Dag 6
Saigon - Phan Thiet
Dag 7-9
Mui Ne stranden - Frivillige utflukter
Dag 10-11
Ho Chi Mihn - Oslo

Program

 • Dag 1 Avreise fra Oslo

  Vi flyr fra Oslo mot Doha. Etter et flybytte her lander vi i Ho Chi Minh City neste formiddag.

 • Dag 2 Ankomst Vietnam og Ho Chi Minh
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vel fremme i Ho Chi Minh City blir det buss til hotellet og felles lunsj, før det blir tid til å hvile litt. På ettermiddagen tar vår reiseleder oss med på en bytur, der vi får et inntrykk av denne pulserende metropolen, med en trafikk som kan ta pusten fra de fleste. Her er det mopedene som regjerer!  Det blir felles middag om kvelden.

  Copyright Tron Le
  Photo by Georgios Domouchtsidis
 • Dag 3 Ho Chi Minh eller Saigon?
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen skal vi tilbringe i Ho Chi Minh, og vi starter dagen med å nyte en god frokost på hotellet før vi blir hentet av buss og lokalguide. Byen, som tidligere het Saigon, byttet navn i 1975 til ære for den avdøde presidenten Ho Chi Minh. Navnet ”Saigon” brukes i dag for den gamle vestlige bykjernen, preget av den franske kolonimakten – med Notre Dame katedralen, rådhuset, operaen og ”Gjenforeningspalasset” i typisk gulhvit byggestil. Lenger mot øst finner vi kinesernes gamle handelsby, Cholon eller Chinatown, med et mangfold av templer og pagoder, livlige markeder og gatekjøkkener på hvert fortau, der det stekes, kokes og spises til langt på natt!
  På ettermiddagen kan vi anbefale hotellets spa-avdeling eller et besøk i bassenget på taket. Det blir felles middag om kvelden.

  Photo by Anh Vy
 • Dag 4 Cu Chi
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi bli kjent med noe av Vietnams nære historie. Vi skal besøke Cu Chi, et område kjent fra Vietnamkrigen med et nettverk av underjordiske tunneler. Denne landsbyen er bygd flere etasjer nedover i jorda og den spilte en avgjørende rolle i frihetsbevegelsens kamp mot franskmenn og amerikanere. Bare en liten del av det opprinnelige nettverket er bevart, men det vi får se, formidler inntrykk og bilder av denne krigens redsler som ikke lett glemmes. Vi spiser lunsj underveis, og på kvelden møtes vi til middag. Kveldens middag blir en opplevelse, ombord på et middagscruise!

 • Dag 5 Mekong Delta
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost drar vi mot Cai Be og Vinh Long, ca 130 km sør for Ho Chi Minh. Her er vi midt i det vidstrakte deltaet som den majestetiske Mekong danner ved sitt utløp i havet. Ni elveløp ga floden sitt kallenavn ”den nihodede dragen”. Ved Cai Be går vi om bord i en båt som bringer oss til det berømte flytende markedet. Hver morgen tilbys frukt og dagligvarer fra båtene som ligger tett på floden og kjemper om kjøpernes oppmerksomhet. Etter å ha spist lunsj drar vi ut i båt igjen og får oppleve den flotte naturen og det rolige livet til landsbyboerne ved Mekong deltaet. Vi går etter hvert i land ved Vinh Long Market og får litt tid til å kikke her før turen går tilbake til hotellet. Vi spiser felles middag på lokal restaurant på kvelden.

 • Dag 6 Saigon - Phan Thiet
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost og utsjekk fra hotellet kjører vi noen timer østover mot kysten, mot Phan Thiet området. Her sjekker vi inn på hotellet vårt på Mui Ne stranden, der vi skal tilbringe resten  av turen med avslappende dager.

 • Dag 7-9 Mui Ne stranden - Frivillige utflukter
  Inkluderte måltider: Frokost

  Frokost på hotellet og resten av dagene til å slappe av. Her vil vi også tilby frivillige utflukter til sanddynene ved Mui Ne og byen Phan Thiet.

  Langs den kilometer lange Mui Ne stranden finner vi blant annet den lille fiskerlandsbyen Mui Ne full av de karakteristiske runde fiskebåtene. En kort kjøretur fra hotellet finner vi også byen Phan Thiet, der vi finner vanntårn fra 30-tallet, museer, tempel ruiner, gode restauranter og shopping.

  Siste kvelden er det felles avslutningsmiddag på hotellet.

  Photo by Evgeny Nelmin
  Photo by LIM ENG
 • Dag 10-11 Ho Chi Mihn - Oslo
  Inkluderte måltider: Frokost

  Frokost på hotellet, og noen timer på formiddagen til å nyte det siste av Mui Ne, før det blir buss til flyplassen, og hjemreise til Oslo hvor vi lander neste morgen.

  Photo by Katherine McCormack

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 26 500,- pr. person

Fly Oslo – Ho Chi Minh t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Busstransport ifølge program
4 netter i dobbeltrom på Rex Hotel Saigon
4 netter på Sunny Beach Resort & Spa
8 frokoster
4 lunsjer
5 middager
Utflukter ifølge program
1 vannflaske per dag
Lokal guide på utflukter
Reiseleder Karl-Gunnar fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 4 500,-

Dersom du ønsker utreise fra andre byer enn Oslo, kontakt oss for pristilbud.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 5000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.

Restbeløpet betales 10 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 122 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 121 og 71 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 70 og 51 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 50 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 71 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 71 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen en kort betalingsfrist.
Avbestillingsregler:
Mellom 70 og 51 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 50 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
11.februar
 • 14:50 - 23:20
  Oslo Doha
12.februar
 • 01:45 - 12:50
  Doha Saigon
20.februar
 • 19:20 - 23:30
  Saigon Doha
21.februar
 • 01:35 - 06:45
  Doha Oslo
 • 08:05 - 09:05
  Oslo Stavanger