26. - 29. mai 2023

Voss Sparebank til Island

Påmeldingsfrist 28. November 2022

Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Island er en reise til våre norrøne røtter, til vill og øde natur og et hypermoderne Reykjavik. Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya, som i sin tid ble befolket av vikingene, og naturen viser frem sin mangfoldighet i ulike former av landskap, lys og farger. Dette har inspirert mange kunstnere opp gjennom tidene.

Vi møter også et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land. Islendingene er stolte av sitt tradisjonsrike land og språk, og møter alle sine gjester med varme og vennlighet. Her er det godt å være turist!

 

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Island
Dag 2
Den Blå Lagune
Dag 3
Den Gyldne Sirkel og Gullfoss
Dag 4
Hjemreise
Menningarvaka á Akureyri
Gullfoss waterfall, South Iceland.

Program

 • Dag 1 Ankomst Island
  Inkluderte måltider: Middag

  Velkommen til Island! Allerede ved ankomst Islands internasjonale flyplass blir du slått av kontrastene som gjør denne øya så fascinerende – et landskap dekket av barske og opprevne lavamarker med små byer langs kysten og Reykjavik i det fjerne. Busstransport til Foss Hotel Reykjavik hvor vi bo. Hotellet ligger i gangavstand til sentrum, ikke langt fra den kjente Hallgrimskirken og den sjarmerende og trendy shoppinggaten Laugavegur.

  Gruppe 1 ankommet hotellet klokken 12.00 og vil ha fritid til å utforske Reykjavik på egenhånd. Selve sentrum kan virke lite, men byen har alle de institusjoner en hovedstad skal ha. Parlamentsbygning, domkirke, kulturhus, universitet og et rikelig utvalg av gallerier og museer er å besøke. I tillegg finner vi småbyens sjarm i den gamle bydelen med en fredet trehusbebyggelse. Fiskerihavnen står sentralt i byens historie og Hallgrimskirken troner på en bakketopp og gir oss flott utsikt over hele hovedstadsområdet fra sitt spir.

  Gruppe 2 lander tidlig kveld og det blir felles middagsbuffet på hotellet.

  Copyright Micella Maria
 • Dag 2 Den Blå Lagune
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Reykjavik er verdens nordligste hovedstad hvor over 60% av Islands innbyggere bor. Byen har tre handlegater som bugner av fristelser. Byens hovedgate, Laugavegur, er i de seinere årene malt i alle regnbyens farger, både på husvegger og i gatene, ispedd artig graffiti.

  Er du glad i å handle, husk at klesmoter kommer oftest først til Island. Om du ikke trenger en god og varm «islender» finner du et stort utvalg av ullvarer. Islandske smykkedesignere har gjort suksess ute i verden. Islendingen elsker sin sjokoladelakris, kjøp en pose som suvenir. Og ikke å forglemme snapsen Svartadaudir. For deg som liker shoppingsentre, en 5. min taxitur bringer deg til Kringlan med 130 butikker under samme tak.

  De som heller vil oppleve noen av byens severdigheter kan ta seg en tur til Hallgrimmskirkja med sin spesielle arkitektur eller besøke landemerket Perlan som på toppen av seks store varmtvannstanker har en stor glasskuppen. Her kan man besøke verdens første innendørs isgrotte, bli bergtatt inne i Planetarium og oppleve flere high-tech utstillinger som viser Wonders of Island.

  Og sist, men ikke minst, hvis det er noe Reykjavik er kjent for, er det sitt pulserende natteliv som kan utforskes en av kveldene.

  Midt på dagen samles vi og får en 45 min. spennende busstur på Europas nest største øy, beliggende i Nord-Atlanteren, litt syd for polarsirkelen. Landskapet vi kjører gjennom er lavabelagt, og de siste 500 årene har øyas 130 vulkanske fjell trolig stått for 1/3-del av den totale produksjon av lava på kloden. Her møter tektoniske underjordiske plater hverandre og det oppstår varmepunkter – også kalt hotspot, og det er dette underverket vi disse ettermiddagstimene skal få oppleve og nyte her ute i Rekjanes.

  Den Blå Lagune er geotermiske bassenger med en mix av hav- og ferskvann med en temperatur på 37 til 39 grader. Vannet inneholder en mengde mineraler og islendingene mener disse har flere helbredende egenskaper.
  Her kan dere svømme, vandre rundt, sitte eller ligge i denne fantastiske lagunen – gled dere. Dette er en helt spesiell opplevelse.

  Vi spaserer til Apotek Restaurant som ligger i et av Reykjaviks vakreste hjørner, dette er både et uformelt og fasjonalbelt sted. Menyen som serveres er en blanding av islansk og europeisk kjøkken, tilberedt på en varm argentinsk grill. Møblene i restauranten er designet og laget her på Island. Restauranten har også en bar, kjent for sine originale og spennende cocktails.

  Foto Colin Antill
 • Dag 3 Den Gyldne Sirkel og Gullfoss
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens rundtur vil gi oss mange fine naturopplevelser. Vi forlater Reykjavik og kjører mot Thingvellir, der islendingene holdt ting i nærmere 900 år. Det ligger definitivt et historisk sus over spaserturen ned gjennom den berømte kløften, Allmannagjá. Turen videre går over fjellet til Laugarvatn. Naturen kan virke gold uten trær, men vegetasjonen er likevel fascinerende. Lyset her oppe er helt spesielt og noe man sent vil glemme. Etter en stund kommer vi til Haukadalur, hvor vi finner den kjente Geysir som har gitt navn til sprutende, varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og naturfenomenet sender kaskader av varmt vann 15–20-meter opp i luften, denne skal vi få nærkontakt med – ha mobilen klar. Det blir felles lunsjbuffet på Geysir Center.

  Gullfoss er Islands største fossefall, og det kan minne om Niagarafallene, bare i miniatyr. Enorme mengder vann stuper over kanten og skaper et øredøvende sus. Vi rusler opp for å komme nærmere dette fascinerende fenomenet og for å ta bilder for evigheten og sosiale medier.

  Kveldens middag skal inntas på Matarkjallarinn, en restaurant midt i sentrum. I denne 160 år gamle bygningen er det atmosfære og stemning. Kjøkkenet serverer islandsk brasserie med landets fineste ingredienser servert elegant til sine gjester. En dyktig pianist underholder ofte på denne restauranten og slagordet her er derfor Food in your Body and Music in your Soul.

  Þingvellir Credit line: Icelandic Tourist Board
 • Dag 4 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter en siste god frokost på hotellet er det tid for å pakke kofferten og vende nesen hjemover. Bussen kjører oss til flyplassen og det blir fly hjem.

  Copyright Jackmac34

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Bergen – Keflavik t/r
Flyavgifter
Citytax
Transfer flyplass – hotell t/r
3 netter i delt dbl. rom på Fosshotel Reykjavik
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Drikke til måltidene
Heldagstur Gyldne Sirkel med buss og lokalguide
Halvdagstur Blå Lagune med bading

Frivillige aktiviteter:
 • Enkeltrom kr 3 850,-

Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Påmeldingsfrist 28. november 2022.

Flytider
26.mai
 • 07:00 - 07:50
  Bergen Oslo
 • 09:35 - 10:25
  Oslo Island
 • 14:35 - 15:55
  Bergen København
 • 16:55 - 18:10
  København Island
29.mai
 • 10:30 - 15:35
  Island København
 • 17:00 - 18:20
  København Bergen
 • 11:25 - 16:05
  Island Oslo
 • 17:00 - 17:50
  Oslo Bergen