Sorrentohalvøya med Fedon Lindberg

Bli med kostholdsekspert Fedon Lindberg til Sorrento, Amalfikysten, Pompeii og Capri

Lær om sunn middelhavskost i vakre omgivelser

  • 18.10.2019
  • 8 dager
  • 14 500,-

"Que bello!" sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Vår base på den sagnomsuste Amalfikysten er Sorrento, og vi skal bruke dagene til små og store opplevelser og bli fascinert av kjente steder som Positano, Amalfi, Capri og Pompeii.
Lege, forfatter og Norges fremste kostholdsekspert Fedon Lindberg er med på deler av turen. Han vil holde minikurs og vise hvordan du kan sette sammen et balansert og velsmakende kosthold som passer for din helse, din livsstil og din lommebok.

Hele Sorrentohalvøya er helt unikt med frodig landskap, stupbratte klipper og fascinerende landsbyer. Vi har krydret denne turen med masse spennende innhold.

Les mer om hva som er nyttig å vite på reise til Sorrentohalvøya med Fedon Lindberg

Program for turen

Dag 1
Norge – Sorrento
Dag 2
Foredrag med Fedon Lindberg og olivenoljesmaking
Dag 3
Amalfi-kysten
Dag 4
Fri og frivillig malekurs
Dag 5
Pompeii
Dag 6
Capri (frivillig utflukt)
Dag 7
Bondegårdsbesøk
Dag 8
Hjemreise

Turinformasjon

Turpris kr 14 070,-
Pluss flyskatt kr 430,-
Totalt fra kr 14 500,- per person*
*Pris med utreise fra Oslo


Turprisen inkluderer:

Direktefly Oslo - Napoli t/r
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Busstransport i henhold til program
7 netter i dobbeltrom på hotell i Sorrento
7 frokoster
3 lunsjer
5 middager
½ flaske vin til inkluderte måltider
Utflukter som beskrevet i programmet
Foredrag med Fedon Lindberg
Olivenoljesmaking
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Flytider

18. oktober
Oslo - Napoli  09.45 – 13.00

25. oktober
Napoli - Oslo  14.00 – 17.35

Tillegg:
Enkeltrom kr 1 950,-
Frivillig utflukt til Capri kr 1 050,- pr. pers. (inkl. buss, båt, guide og minibuss)
Malerkurs kr 400,-

Ønskes utreise fra øvrige flyplasser, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling.

Hotell:
Hotel La Pergola, Sorrento

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Program

Dag 1: Norge – Sorrento

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/amalfikysten.jpg

Vi flyr fra Norge direkte til Napoli om morgenen, og på flyplassen står bussen står klar til å frakte oss sørover. Vi vil se at landskapet som møter oss er dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Vi gjør et stopp underveis slik at de som ønsker det kan kjøpe seg noe å spise. Hotellet vårt i Sorrento ligger sentralt til i bydelen Sant’Agnello, og etter innsjekk er det nok godt for alle å strekke litt på bena sammen med reiseleder. Vi vandrer sammen gjennom denne intime og oversiktlige byen hvor det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

Dag 2: Foredrag med Fedon Lindberg og olivenoljesmaking

/globalassets/diverse/mat-bilder/vegetables_potet-og-dill_nett.jpg

Etter en god frokost samles vi til 2 fengende timer med Fedon. Han vil holde to foredrag:

Mat for hjertet, din guide til deg som vil forebygge hjertesykdom, trenger å redusere kolesterol, blodtrykk og blodsukker, motvirke kronisk betennelse, eller har fått påvist en hjerte- og karsykdom. Det dreier seg om smartkarbo og smartfett middelhavskost, hjertevennlig mat som kan redusere risikoen for hjertesykdommer med nesten 70%.

Tarm i balanse: Veien til bedre helse. Her viser han nøkkelen til å oppnå og vedlikeholde en sunn tarmbalanse, en god fordøyelse, økt forbrenning og varig vekttap.

Å leve sunt skal ikke være en straff og god helse har også rom for «utskeielser». Nye måter å tenke og forholde seg til mat på, kan gi oss store gevinster i livet.

Etter en felles lunsj på hotellet, blir vi hentet av bussen som skal kjøre oss til en av de mange olivengårdene som ligger i området. Har du tenkt over hvor sunt det er med olivenolje, og hvor mye den kan brukes til? Den kan ha forskjellige farger, være kaldpresset eller raffinert, spises rå eller stekes. I tillegg til at den kan brukes til det meste i matlaging, brukes den også til hudpleie, såper og som brensel. Mulighetene er uendelige! På olivengården vil vi få en omvisning rundt olivenlundene og fabrikken, mens vi blir forklart hva som skjer før olivenoljen havner på benken hjemme hos oss. Det vil selvfølgelig også bli smaksprøver. Vi er tilbake på hotellet om ettermiddagen, og resten av kvelden er på egenhånd.

Dag 3: Amalfi-kysten

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/positano-shutterstock_130091087_nett.jpg

Veien til Positano er delvis omkranset av appelsin- og olivenlunder, og bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Først stopp denne dagen er Positano, omtalt som ”Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her, noe som først og fremst skyldes den idylliske beliggenheten. Med minibusser kjøres vi nesten helt ned til sentrum, og idet vi går det siste stykket ned til stranden, ser vi hvordan panoramaet åpner seg foran oss. Dette må være definisjonen av ordet «vakkert»! I de trange gatene ligger hyggelige kafeer og mange artige nisjebutikker som nok vil friste. Positano er kjent for sin flotte klesmote, med kjoler og bluser dekorert med blonder og broderier. Vi vet at mange vil benytte kamera flittig her for å forevige fiskebåter på stranden og små hus som danner en fargerik mosaikk oppover den bratte åssiden. Herfra tar vi båt videre til Amalfi. Det sies at for Amalfis borgere som kommer til himmelen blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Det blir litt tid på egenhånd, blant annet for å beundre St. Andreaskatedralen, oppkalt etter byens skytshelgen, før vi samles til dagens lunsj. Kjøreturen videre er spektakulær. Hårnålssvinger tar oss sakte men sikkert til toppen av åskammen, og denne kjøreturen er virkelig et minne for livet. Vi kjører igjennom flere små landsbyer før vi er tilbake i Sorrento. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Fri og frivillig malekurs

/globalassets/diverse/diverse-bilder/fedon/ken-alexander---kunstner.jpg

Dagen i dag er din. Nyt frokosten og ta livet med ro. Rusle ned til sentrum, finn en benk og kikk på folkelivet. Stikk innom en kirke for å beundre arkitektur og malerier og bruk den tiden du trenger i byens mange butikker. Sko, vesker, klær, keramikk – butikkene bugner med spennende varer. Besøk en av de mange butikkene spesialisert på intarsia, og bli imponert av denne møbelkunsten. Kjøp en cappuccino eller en limoncello og bare nyte livet denne dagen.

Hva med et 4 timers malerkurs på ettermiddagen? Under dyktig ledelse av den danske kunstneren Ken Alexander vil du erfare at i løpet av en ettermiddag vil du trylle frem et vakkert, lite kunstverk. Ken Alexander er utdannet på Denmark Design School og har hatt utstillinger i inn- og utland. Mange har gått på malerkurs hos ham og oppdaget sine skjulte talenter – du kan være en av dem!

Felles middag om kvelden.

Dag 5: Pompeii

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/pompeii-statue-italy_nett.jpg

I dag skal vi kjøre på tvers over den frodige halvøya til et arkeologisk eventyr - et møte med Pompeii. Mange ganger gjennom historien har menneskene måttet flykte fra åssidene rundt den ildfulle Vesuv, men alltid har de kommet tilbake - vulkanjorden her var næringsrik og ypperlig for dyrking av vin, frukt og grønnsaker. Men i år 79 e.Kr. ble det brått slutt – hele byen ble begravd under et tykt lag av aske og pimpstein. På 1700-tallet startet utgravingene, og i dag gir stedet et enestående bilde av en romersk by med privathus, butikker, offentlige bad og teatre. Vulkanutbruddet kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for snart 2000 år siden, gjør inntrykk og er samtidig en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». Vi er tilbake i Sorrento rundt lunsjtider og resten av dagen og kvelden er på egenhånd.

Dag 6: Capri (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/capri_shutterstock_178031072_nett.jpg

”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento eller bli med på en frivillig utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om å besøke, i alle fall en gang i løpet av livet. Vi tar båt fra havna i Sorrento, og når får du anledning til å se Sorrento fra sjøsiden – et vakkert syn. Etter en halvtime ankommer vi Marina Grande – Capris travle havn. Her går vi om bord i minibusser som på smale veier snor seg oppover til toppen av øya, hvor byen Anacapri ligger. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Vi anbefaler også stolheisen opp til øyas høyeste punkt – en artig og annerledes sightseeingtur hvor vi svever over landskapet og har utsikt utover Napolibukta. I Anacapri vil det ikke være noe problem å finne seg et sted å spise dagens lunsj, som er på egenhånd i dag. Etter hvert drar vi videre ned til midten av øya, hvor Capri by befinner seg. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett. Utpå ettermiddagen kjører minibusser oss tilbake til Marina Grande og båttur tilbake til Sorrento. Felles middag om kvelden.

Dag 7: Bondegårdsbesøk

/globalassets/diverse/mat-bilder/wicker-basket-full-of-lemons-on-the-italian-street-od-corniglia_nett.jpg

I dag skal vi ta turen opp i fjellene, bak Sorrento, og besøke en koselig bondegård som produserer mozzarella ost, sitronlikøren limoncella og andre råvarer som er spesialiteter fra Sorrento. Det blir en omvisning på gården for å se hvordan ting fungerer, og vi vil selvfølgelig også få noen smakebiter. Dagens lunsj skal vi lage selv, med god hjelp fra gårdens egen kjøkkensjef. Det er pasta med forskjellige sauser som står på menyen. Retur til hotellet etter lunsj. Om kvelden samles vi til reisens siste middag, deler opplevelser og inntrykk og kanskje gruer oss litt til å reise hjem – det er godt å være turist og leve det gode liv i Italia!

Dag 8: Hjemreise

Mange dager med storslagne og nære opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Sorrento og kjører tilbake til Napoli hvor flyet går direkte hjem til Norge. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen.