Andalucía

Med sol og varme og spennende utflukter

Andalucia – den sydligste delen av Spania – skal nytes! I dette idylliske hjørnet av Spania er det godt å være turist. Hotell ved havet har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie, og late dager på stranden med en spennende bok i umiddelbar nærhet, er ikke å forakte. I tillegg til et godt klima, kan man oppleve spennende steder og byer kun med korte kjøreturer fra der vi bor. Hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper og i frodige åssider, en storslått og frodig natur og vakre og majestetiske bygninger fra en svunnen tid, skal vi få oppleve. Et velsmakende kjøkken som norske ganer liker, god vin og varme kvelder med hyggelige medreisende – hva mer kan man ønske seg!

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Torremolinos
Dag 2
Torremolinos og Ronda
Dag 3
Dagen er din!
Dag 4
Gibraltar – britisk kronkoloni
Dag 5
Dagen er din!
Dag 6
Granada, maurernes siste skanse
Dag 7
Fridag og ettermiddagsutflukt til Mijas
Dag 8
Torremolinos – Malaga - Norge

Program

 • Dag 1 Norge - Torremolinos
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi flyr direkte fra Oslo til Malaga på ettermiddagen. Middelhavskystens behagelige klima ønsker oss velkommen, og en kort kjøretur fra flyplassen bringer oss til vårt hotell i Torremolinos som ligger perfekt til med stranden og den spennende gamlebyen som nærmeste nabo.

  Hotell Meliá Costa del Sol har store fellesarealer, en trivelig bar, takterrasse og underholdning. Hotellets frokost, lunsj og middagsbuffet bugner av spennende retter. Alle rommene har balkong slik at du kan nyte utsikten og Spanias gode temperatur både morgen og kveld.

 • Dag 2 Torremolinos og Ronda
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På formiddagen gjør vi oss litt kjent i Torremolinos. Vi starter med en felles spasertur opp til gågatene, som ligger på høyden like bak hotellet vårt. Her venter et hyggelig gatebilde med små artige forretninger og restauranter hvor man kan velge spennende spanske retter og god vin. Og ikke minst, her er det hyggelig å sitte og nyte folkelivet.

  På ettermiddagen drar vi opp til berømte Ronda. Denne hvitmalte fjellbyen bærer tilnavnet ”Tyrefektingens vugge”. Bussturen opp dit er en stor naturopplevelse, hvor vi på det høyeste er oppe i nesten 1200 meter.
  I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. En elegant bro over en hundre meter dyp kløft, deler byen i to.
  Vi besøker et typisk andalusisk hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Deretter samles vi til et spansk kveldsmåltid – tapas.

  Utpå kvelden returnerer vi til Torremolinos.

  Copyright Sergio Rota
  Copyright Kasturi Roy
 • Dag 3 Dagen er din!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Kanskje det passer best med ro og hvile. Eller muligens en aldri så liten oppdagelsesferd på egenhånd, i byen eller langs strandpromenaden.
  Stranden er bare et steinkast fra hotellet, og butikkene ligger og frister like rundt hjørnet, tett i tett. Så i dag kan du virkelig lade opp batteriene og bare kose deg. Om kvelden samles vi til middag på en lokal restaurant i Torremolinos.

  Photo by Simon Hermans
  Copyright Anastasiya Ramanenka
 • Dag 4 Gibraltar – britisk kronkoloni
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På gode veier kjører vi sydover og passerer kjente feriebyer som Fuengirola og Marbella, før Gibraltar kommer til syne med det kjente stredet hvor Middelhavet smelter sammen med Atlanterhavet.
  Her, på den iberiske halvøyas sørkyst, entrer vi engelsk territorium.
  Gibraltar kalles “The Rock” fordi området er et stort fjell med en begivenhetsrik historie. Den strategiske beliggenheten ved inngangen til Middelhavet har utløst flere angrep gjennom tidene.
  I små minibusser kjører vi opp på dette fjellet og besøker dryppsteinshulen St. Michaels Cave med sine fantastiske fjellformasjoner. Gjennom millioner av år har vannet skapt de vakreste ”kunstverk”, og i denne naturkatedralen har noen av verdens eldste mennesker bodd.

  Etter grottebesøk er det tid for noen “apestreker”. De haleløse Gibraltarapene er et morsomt bekjentskap, men pass på så de ikke tar fra deg solbrillene! Og utsikten her oppe er storslått. Så venter butikkene i hovedgaten Main Street med lave priser på skinnvarer, parfyme, gull, elektroniske artikler, drikkevarer m.m. Sulten? Det er rikelig med spisesteder, og dette må jo være stedet for en runde fish and chips!

  Om kvelden møtes vi til felles middag i hotellets hyggelige restaurant.

 • Dag 5 Dagen er din!
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Kanskje det passer best med ro og hvile. Eller muligens en aldri så liten oppdagelsesferd på egenhånd, i byen eller langs strandpromenaden.
  Stranden er bare et steinkast fra hotellet, og butikkene ligger og frister like rundt hjørnet, tett i tett. Så i dag kan du virkelig lade opp batteriene og bare kose deg.

  Vi spiser middag sammen på en lokal restaurant.

  Copyright Alexandra Dementyeva
 • Dag 6 Granada, maurernes siste skanse
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Granada var i 250 år hovedstaden i det mektige mauriske kongeriket i Andalucia. Byens beliggenhet er svært malerisk ved foten av den snøkledde fjellkjeden Sierra Nevada. Det arabiske Alhambra er et eksotisk eventyr. Palassene, hagene og fontenene er arkitektoniske mesterverk av keramiske fliser og utskjæringer, og assosiasjonene til “1001 Natt” er nærliggende.
  Når kongene var trette av mas og intriger på palasset, fant de roen i Generalife. I dag er det skapt et flott hageanlegg her med fantasifullt utskårne busker og trær, fontener og fargerike blomster.

  Etter Alhambra tar vi en liten kjøretur gjennom sentrum av Granada og inntar en nydelig lunsj før vi utpå ettermiddagen returner til kysten.
  Om kvelden møtes vi til felles middag.

  Copyright Jorge Fernández Salas
  Copyright Cayetano Gros
 • Dag 7 Fridag og ettermiddagsutflukt til Mijas
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Dagen er til din disposisjon – avslapping, bading, vandreturer og det du måtte ønske. Som Sørlandet har sine “hvite kystbyer”, er Andalucia kjent for de vakre pueblos blancos, “hvite landsbyer”.
  Gjennom generasjoner har andalucierne hvitkalket husene sine slik at de får de karakteristiske runde formene.

  På ettermiddagen drar vi opp til landsbyen Mijas. Med sin beliggenhet nesten 500 meter over havet, får du en storslått utsikt til kysten og byene langt under oss. Her kan du teste ut de fargerike eseldrosjene, besøke et miniatyrmuseum eller handle vakker keramikk.

  Kveldens middag står dekket til oss her oppe, et velsmakende måltid i en hyggelig lokal restaurant.

  Copyright Daniel Norris
  Copyright Caleb Stokes
 • Dag 8 Torremolinos – Malaga - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Vi sjekker ut fra hotellet og bussen kjører oss inn til Malaga, hovedstaden på Costa del Sol og Spanias femte største by.
  Det er en deilig by å besøke, omkranset av fjell og med to elver som renner igjennom byen. I sentrum er det et yrende liv, både i den bilfrie hovedgaten og i mange av de små intime sidegatene. Både Pablo Picasso og den kjente skuespilleren Antonio Banderas, er født her.
  Du kan velge mellom å gå rundt i byen på egenhånd eller bli med på en spennende vandring som starter i byens markedshall som bugner av Spanias delikatesser. Deretter skal vi besøke en tapasbar og innta velsmakende små retter ledsaget av god spansk vin.
  Gode og mette og med nye minner, blir det litt tid på egenhånd før vi kjører videre til flyplassen. Fra flyvinduet ser vi Solkysten forsvinne under oss.
  Nå bærer det hjem til Norge igjen etter dager med opplevelser, gode minner og hyggelige medreisende.

  Batteriene er nå fulladet, og vi har mange fine minner å se tilbake på når hverdagen vender tilbake.

  Copyright Ja ma

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Malaga t/r
Flyavgifter
Transfer flyplass – hotell t/r
7 netter i dobbeltrom med balkong og utsikt på Hotel Melia Costa
del Sol
7 frokoster
2 lunsjer
7 middager
1/4 flaske vin til inkluderte middager
Kaffe etter middagene
Utflukter ifølge program
Tips
Norsktalende reiseleder fra Norsk Tur

Enkeltrom

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.