04. - 07. november 2024

The Beatles og musikkhistorie i Liverpool og Manchester

Vi over 60 Reisegøy!

Liverpool har vært gjennom en spennende forvandling, og ble utnevnt som verdens kulturhovedstad for 2008. Havneområdet er en historisk attraksjon og ble tatt med på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Du kommer ikke utenom fotballaget Liverpool som forsvarer byens ære på legendariske Anfield, og The Beatles, byens store helter.  Denne turen tar oss med på en reise gjennom livene til det legendariske bandet og medlemmene Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr. Vi besøker interessante steder og tar et dypdykk inn i The Beatles og den britiske musikkhistorien.

«Life is what happens to you while you’re busy making other plans.» – John Lennon.

PÅMELDINGSFRIST: 1. AUGUST

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst Liverpool og Beatles Magical Mystery Tour
Dag 2
The Beatles og musikk i Liverpool
Dag 3
Musikk i Manchester
Dag 4
Liverpool - Norge

Program

 • Dag 1 Ankomst Liverpool og Beatles Magical Mystery Tour
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direktefly fra Oslo til Manchester på formiddagen. Vi starter turen med Beatles Magical Mystery tour,  og første stopp er Strawberry Field. Stedet ble drevet av Frelsesarmeen, og det var her en ung John Lennon kom for å leke, tenke og rømme fra den tøffe virkeligheten i etterkrigstiden. Tiden her inspirerte ham i voksen alder, og Strawberry Field ble udødeliggjort gjennom Beatles sangen «Strawberry Fields Forever». I dag er Strawberry Field et sted som hjelper unge mennesker å komme i arbeid, og de har en egen utstilling dedikert til John Lennon. Det er mulig å kjøpe lunsj her for de som ønsker.

  Bussen fortsetter mot Liverpool, og en lokal guide viser oss barndomshjem og tidligere skoler for Beatles medlemmene. Vi får se Penny Lane og St. Peters Church Hall der John og Paul først møttes. Vi avslutter turen med et besøk på legendariske Cavern Club hvor The Beatles har spilt utallige konserter. Bussen kjører oss til Novotel Liverpool Centre, et stilig 4* sentralt hotell for innsjekk. Felles middag på en lokal restaurant om kvelden.

 • Dag 2 The Beatles og musikk i Liverpool
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter frokost spaserer vi til The Beatles Story Museum. Vi får utdelt audioguider og museet tar oss med på en reise med fire unge gutter i Liverpool til høyden av The Beatles sin suksess. Her finner vi kopier av Mathew Street, Abbey Road studioet og The Cavern. Turen gjennom museet gir oss et unikt innblikk i bandets historie. Vi spiser felles lunsj på en lokal restaurant, og på vei til dagens neste spennende stopp passerer vi den kjente bronsestatuen av The Beatles. British Music Experience er Storbritannias eneste museum dedikert til britisk musikk, og er et «må-se» for musikkelskere. Her får vi se bilder, gamle scene antrekk, filmer, minneverdige ting og mer av kjente artister som David Bowie, Freddie Mercury, The Spice Girls og mange flere. Felles middag på restaurant i kveld.

 • Dag 3 Musikk i Manchester
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag går turen i buss til nabobyen Manchester hvor vi tar en rundtur gjennom byens spennende musikkhistorie. Fra The Smiths til Oasis, Joy Davidson til The Rolling Stones, denne byen har spilt en viktig rolle i den britiske musikkhistorien. Sammen med lokal guide besøker vi the Northern Quarter, et bohemsk område kjent for boutiques, gate kunst og musikk arenaer. Vi får se stedet der legendariske Hacienda nattklubb en gang stod, tidligere Factory Records, og mye mer, mens guiden forteller interessante historier om området og artistene som har spilt her. Vi  spiser felles lunsj på Hard Rock Cafe i Manchester. Noen timer fritid i Manchester før vi kjører buss tilbake til Liverpool. Felles middag på lokal restaurant.

 • Dag 4 Liverpool - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og tar buss til flyplassen i Manchester for direktefly hjem til Oslo. Vi har kofferten full av minner og opplevelser fra en spennende reise gjennom The Beatles historie og britisk musikkhistorie.

  «Imagine all the people living life in peace. You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us, and the world will be as one.» – John Lennon.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 16 400,- pr. person

Fly Oslo – Manchester t/r
Busstransport ifølge program
3 netter i dobbeltrom på Novotel Liverpool Centre
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 1 900,-

Drikke til måltider

Ønsker du avreise fra andre byer, skriv dette i kommentarfeltet ved bestilling og vi kontakter deg med pristilbud.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 2000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren.
Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 13 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 92 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 91 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 92 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 92 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 91 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
04.november
 • 10:55 - 12:10
  Oslo Manchester
07.november
 • 12:50 - 15:50
  Manchester Oslo