Benalmádena

Copyright Sunset Beach Club

Den sydligste delen av Spania skal nytes, og i dette idylliske hjørnet av Europa er det godt å være turist. Hotell ved havet og har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Late dager på stranden eller ved bassengkanten, med en spennende bok i umiddelbar nærhet. Med korte kjøreturer fra vårt hotell kan man oppleve hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper og i frodige åssider, en storslått og frodig natur og vakre og majestetiske bygninger fra en svunnen tid. Et velsmakende kjøkken som norske ganer liker, god vin sammen med hyggelige medreisende og et godt klima – hva mer kan man ønske seg!

I løpet av oppholdet tilbyr vi deg mange spennende utflukter. Costa del Sol bugner av steder med opplevelser, nytelse og inntrykk.
Ønsker du å farte rundt på egenhånd har du gode muligheter for dette. Buss- og taxiholdeplass er like utenfor hotellet, og en togtur langs kysten er også populært. Vår reiseleder og hotellets informasjonsskranke er behjelpelig med det meste for deg som vil utforske Costa del Sol på egenhånd.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Malaga - Benalmádena
Dag 2
Benalmádena - bli kjent med omgivelsene
Dag 3
Torremolinos
Dag 4,6, 8 og 13
Dagene du selv disponerer
Dag 5
Mijas
Dag 7
Ronda
Dag 9
Marbella
Dag 10
Frigiliana og Nerja
Dag 11
Málaga
Dag 12
Gibraltar
Dag 14
Hjemreise
group of people eating on backyard
Copyringhty Lee Myungseong
water fountain view hotel
Copyright Sunset Beach Club

Program

 • Dag 1 Norge - Malaga - Benalmádena
  Inkluderte måltider: Middag

  Middelhavskystens behagelige klima ønsker oss velkommen, og en kort kjøretur på 30 minutter fra flyplassen bringer oss til vårt hotell i Benalmádena hvor vi skal bo de neste to ukene.

  Sunset Beach Club er et fire stjerners hotell ferieresorthotell som ligger ved strandpromenaden i Benalmádena. Her bor man i små leiligheter med både kjøkkenkrok, spisebord og balkong. Hotellet har to store bassenger og solstoler i hagen med utsikt over Middelhavet. Vil du heller bade på stranda, er denne like i nærheten.
  For mer info om de ulike romtypene, klikk på linkene under:

  Måltider: Man velger selv om man vil ordne en måltidene selv eller benytte seg av hotellets restaurant som serverer frokost, lunsj og middag. Du kan velge om du ønsker å inkludere frokostene alle dager eller velge halvpensjon hvor alle frokoster og middager er inkludert.  Velger du å spise middag på hotellet de dagene du selv ønsker dette, koster det EUR 19 per middag (ca. NOK 230,-)

  Supercor finner du alt! Dette supermarkedet ligger i nærheten av hotellet og har et stort utvalg av kjøtt og pålegg, fisk og skalldyr, oster, grønnsaker og frukt. I tillegg er det en stor avdeling for vin, øl og annen alkoholholdige drikkevarer.

  Deluxe Junior Suites
  Copyright Sunset Beach Club
 • Dag 2 Benalmádena - bli kjent med omgivelsene

  Sammen med vår reiseleder tar vi en spasertur langs strandpromenaden i Benalmádena. Vi gjør oss kjent i nærområdet som er delt i tre deler. Benalmádena Costa er området ved havnen og hvor hotellet vårt ligger. Benalmádena Pueblo er en typisk spansk liten landsby hvor du finner smale gater og flotte hvitmalte hus. Det tredje området er Arroyo de la Miel, som er et boligområde hvor det også er mange butikker, barer og restauranter.

  Benalmadena Puerto Marina Malaga Copyright Manuel Martinez
 • Dag 3 Torremolinos

  En gang en fattig fiskelandsby før turismen begynte på 1950-tallet. Torremolinos var den første av Costa del Sol sine mange småbyer, som begynte å ta imot turister. I dag er den fremdeles en av de mest populære stedene å besøke. Det tar bare 10 minutter med drosje eller en flott spasertur langs strandpromenaden for å komme til gamlebyen i Torremolinos. En trivelig gågate med forretninger som bugner av varer til gode priser og restauranter som gjerne serverer deg en god spansk lunsj. Bli med vår reiseleder på en fin vandretur langs stranden hit.

  central part of Torremolinos town, Andalusia in Spain
 • Dag 4,6, 8 og 13 Dagene du selv disponerer

  Disse dagene har du fri. Du velger selv om du vil tilbringe dagen på hotellet, stranden eller ta deg en spasertur. Det er også mulig å ta taxi til byene i nærheten. Reiselder er i nærheten om det er noe du skulle lure på.

 • Dag 5 Mijas

  Bli med oss til Mijas. Andalucía er kjent for de vakre Pueblos Blancos, «hvite landsbyer». Gjennom generasjoner har andalusierne hvitkalket husene sine slik at de får de karakteristiske runde formene. Et besøk i denne fjellandsbyen må du ikke gå glipp av. Med sin beliggenhet nesten 500 meter over havet, får du en storslått utsikt til kysten og byene langt under oss. Her kan du teste ut de fargerike eseldrosjene, besøke et miniatyrmuseum, eller handle vakker keramikk. Vandre i trange gater med gallerier og små designerbutikker. Og nyte en deilig tapaslunsj med storslått utsikt.

  Photo by Simon Hermans
 • Dag 7 Ronda

  Bli med oss på en busstur med spektakulære naturopplevelser opp i 1200 meters høyde. Her inne i landet finner vi en av Spanias mest spesielle byer. Denne fjellbyen bærer tilnavnet «Tyrefektingens vugge». I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. En elegant bro over en hundre meter dyp kløft deler byen i to. Vi kikker på flotte andalusiske hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Deretter nyter vi spansk lunsj med tapas og god vin. Fulle av inntrykk kjører vi tilbake til kysten.

  Copyright Sergio Rota
  Copyrigt Frank Nürnberger
 • Dag 9 Marbella

  Kan vi friste med skjønne Marbella – Spanias svar på St. Tropez? Blir du med på denne turen vil du få se hvor populær spanskekysten er som ferie- og bosted. Og i dette området finnes noen av Europas beste golfbaner. Marbella med sine 320 soldager i året og lystbåthavna Puerto Banus, lokker rike og berømte personer fra hele verden. I dag bor det 137 nasjonaliteter i denne fascinerende byen som er viden kjent for sin utrolig sjarmerende gamleby. Brosteinsbelagte små gater, og blomsterfylte torg, fullpakket med forretninger som tilbyr tøy, sko, vesker og tilbehør av høy kvalitet. Nyt kunstgallerier og kjøp håndverksvarer som en fin suvenir. Spis en deilig lunsj på en av de mange restaurantene her og bare nyt livet!

  Photo by Javier Vinals
 • Dag 10 Frigiliana og Nerja
  Inkluderte måltider: Lunsj

  Solkysten er full av perler og vakre landsbyer. Bli med oss til små paradis hvor ikke så mange nordmenn har vært. Ca. 6 mil nord-øst for Málaga, oppe i fjellene som omkranser solkysten, ønsker Andalusías vakreste by oss velkommen. Den sjarmerende fjellandsbyen Frigiliana er full av maurisk historie, spennende labyrinter, blomster og hvitvaskede gamle andalusiske hus. En spasertur på brolagte gater omkranset av små fargesprakende forretninger – her vil vi kose oss. Bussturen ned til kysten tar 15 minutter, og den lille byen Nerja, med en sterk spansk identitet, møter oss med sin deilige Burriana Playa. Her blir det felles lunsj.

  Så står Spanias mest spesielle severdighet for tur, dryppsteinsgrottene i Maro – størst i verden, oppdaget av 4 guttunger i 1959. Disse ble dannet for 2 millioner år siden og befolket av neandertalere 25.000 år f.Kr. Her opplever vi fargesprakende stalaktitter i alle former og fasonger, hvelvinger og hulrom over 30 meter høye og underjordiske innsjøer. Minnene etter dagens utflukt er mange når vi i en komfortabel turbuss kjører tilbake til Benalmádena og vårt hotell.

  Copyright Manuel Torres Garcia
 • Dag 11 Málaga

  For deg som er nysgjerrig på nye steder, arrangerer vi en dagstur til Málaga, hovedstaden på Costa del Sol og Spanias 5. største by. Byens historie går 2800 år tilbake i tid og er en av verdens eldste byer. Omkranset av fjell, 2 elver som renner igjennom byen og med majestetiske byggverk fra en svunnen tid, er Málaga en by alle turister gleder seg til å oppleve. Byen har et yrene liv, enten man vandrer i små intime gater med lekre butikker og tapasbarer, sitter på torget og nyter et glass vin eller promenerer på byens gågate. Markedshallen bugner av spanske delikatesser og er en fryd for øyet. Pablo Picasso ble født her i 1881 og hans kunstneriske løpebane strakk seg over 80 år.

  Copyright Jesper Brouwers
 • Dag 12 Gibraltar

  På gode motorveier tar det kun 1 ½ time sydover til Gibraltarstredet, hvor Middelhavet smelter sammen med Atlanterhavet. Her på den iberiske halvøyas sørkyst entrer vi engelsk territorium. Gibraltar har vært britisk kronkoloni siden 1830, men fønikerne etterfulgt av karthagere og romere begynte å bosette seg her allerede i 950 f.Kr. På folkemunne kalles dette merkelige naturfenomenet «The Rock», fordi området er et stort fjell omkranset av hav. Hovedveien til Gibraltar går over stedets flystripe og på andre siden venter små minibusser på oss. De tar oss med på en spektakulær kjøretur opp på dette fjellet hvor utsikten er storslått, vill og vakker. Her kan man også besøke St. Michaels Cave med sine fantastiske fjellformasjoner. Gjennom millioner av år har vannet skapt de vakreste «kunstverk», og i denne naturkatedralen har noen av verdens eldste mennesker, neandertalerne, bodd. Så er det tid for noen «apestreker». De haleløse berberapene, faktisk de eneste ville apene i Europa, er et morsomt bekjentskap, men pass på så de ikke tar fra deg solbrillene! Så venter butikkene i hovedgaten Main Street med lave priser på skinnvarer, parfyme, gull, elektroniske artikler, drikkevarer m.m.
  Begynner du å bli sulten? Det er rikelig med spisesteder, og dette må jo være stedet for en runde “fish and chips”! En dagstur med store opplevelser.

  Photo by Fabian Navarro
 • Dag 14 Hjemreise

  Etter et behagelig opphold på Costa del Sol er det tid for å reise hjem til Norge.

  Photo by Thomas Lefebvre

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – Málaga t/r
Flyavgifter (med forbehold om endringer)
Transport flyplass – hotell t/r
14 netter i dobbeltrom/leilighet med fjellutsikt på Hotel Sunset Beach Club
1 middag på ankomstdag
Reiseleder fra Norsk Tur

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.