Bornholm

Østersjøens perle

Solskinnsøya Bornholm kalles ofte  “hele Norden i et nøtteskall”. Vi møter vakker natur og maleriske små byer som ligger som perler på en snor langs kysten. Øya har unike middelalderkirker og slottsruiner, og har Europas største konsentrasjon av kunsthåndverkere i forhold til innbyggertallet. Vi håper du har lyst og anledning til å bli med oss på denne hyggelige turen.

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Bornholm
Dag 2
Rundtur på Sør - Bornholm
Dag 3
Frivillig utflukt til Christiansø
Dag 4
Rundtur på Nord - Bornholm
Dag 5
Hjemreise
solnedgang bornholm
Copyright: dorothe Wouters
galleon ship decor on table
Copyright Pelle Martin

Program

 • Dag 1 Norge - Bornholm
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr fra Norge til København. Her venter bussen på oss for å kjøre oss til Bornholm. Vi krysser den spektakulære Øresundsbroen, og ferden går videre gjennom Sør-Sverige til Ystad, der vi tar ferje over til Rønne. Vel fremme i Rønne, er det en halvtimes kjøring til østkysten og den sjarmerende fiskerlandsbyen Svaneke, for øvrig Danmarks østligste og minste by.

  Her sjekker vi inn på Hotell Siemsens Gaard, en 400 år gammel tradisjonsrik kjøpmannsgård med sjel og atmosfære. Hotellet kan skryte av å ha Danmarks største rosehage i tillegg til et velrenommert kjøkken. Beliggenheten er flott, like ved havnen og den historiske bykjernen. Alt er lagt til rette for et trivelig opphold.

 • Dag 2 Rundtur på Sør - Bornholm
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen går turen først sørvestover til Rønne. Vi starter med en byvandring med lokalguide i den
  historiske delen av sentrum. Rønne er Bornholms største by med ca 14.000 innbyggere. Byen kan snart
  feire sitt 700-årsjubileum. Vi setter så kursen mot Bornholms eneste vingård, Lille Gadegård. Her vil vinbonden vise oss rundt på gården og fortelle om hvordan han kom på å lage vin på Bornholm, samt mange andre små historier fra gården.

  Vi avslutter besøket på vingården med en typisk dansk lunsj og noen smaksprøver av stedets edle dråper. Det blir en liten pause ved Boderne, på øyas sørkyst, velsignet med sand så fin at Napoleon visstnok skal ha brukt den i sitt timeglass. Dette er også et lite eldorado for de shoppingglade. Så fortsetter vi til Snogebæk med sin spesielle atmosfære, samt sjøboder som har blitt forvandlet til hyggelige kafeer og små butikker.
  På vei tilbake til hotellet, følger vi kysten og passerer flere fortryllende fiskelandsbyer med fantastisk utsikt over Østersjøen.

 • Dag 3 Frivillig utflukt til Christiansø
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne dagen tilbyr vi en frivillig utflukt. Dersom du har lyst, kan du bli med på en tur til Christiansø. Vi
  kjører buss til Gudhjem og drar med ferje en times tid ut til den fredfylte øya, som på mange måter kan sies
  å være et levende museum. Alt, selv blomstene, er fredet!

  På en øyvandring med en av øyas 100 innbyggere, får vi blant annet se gamle, imponerende festningsverker og bastioner og høre artige historier om hvordan det har vært å leve her ute i tillegg til historiske beretninger fra langt tilbake. Allerede på 1600-tallet bestemte den danske kongen seg for å anlegge en militærbase på Christiansø og mye er fremdeles bevart. Det er også fint å krysse sundet på gangbroen over til Fredriksø. Her ligger blant annet det gamle fengselet som kan besøkes.
  Det blir felles lunsj på øyas eneste restaurant før båten bringer oss tilbake til Gudhjem utpå dagen.
  Vi tar en liten rundtur i Gudhjem, denne bratte lille byen med alle de koselige forretningene og kafeene, før bussen tar oss tilbake til Svaneke.

  Dersom du ikke ønsker å bli med til Christiansø, kan du for eksempel leie sykkel på hotellet og ta en sykkeltur i nærområdet. Det finnes mange hyggelige sykkelveier på Bornholm og alt er godt merket og vel tilrettelagt for sykling.

 • Dag 4 Rundtur på Nord - Bornholm
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Denne dagen har vi lagt opp en rundtur på den nordlige delen av Bornholm.
  Første stopp blir ved den største og mest kjente av Bornholms fire rundkirker, Østerlars (Skt. Laurentius’ kirke). Vi fortsetter til Bornholms nordspiss hvor vi finner de imponerende ruinene av middelalderfestningen Hammershus, anlagt i 1250.
  Så er vi klare for dagens lunsj, som vi skal innta i Allinge på et av øyas kjente røkerier. Bornholm er kjent for sin røkte sild som det er mulig å prøve seg på blant mye annet godt. Det blir litt tid på egenhånd i Allinge etter lunsj før vi fortsetter sørover langs kysten.
  Ved Helligdomsklippen blir det mulighet for å kunne se de særegne klippepartiene med mange spesielle navn. I middelalderen mente man at det var en kilde her som hadde helbredende effekt, og herfra stammer navnet på området.

  Vi ankommer Svaneke utpå ettermiddagen og kan anbefale en spasertur i sentrum. I 1975 fikk byen tildelt ”Den Europeiske Gullmedalje” for sin ”konsekvente bevaring av den typiske lille bys historiske karakter”.
  Her finnes gamle kjøpmannsgårder, bindingsverkshus og kunsthåndverkere, som alle boltrer seg i et kreativt miljø med glass, keramikk og tekstiler – og det like utenfor hotelldøren vår.
  Ved byens torv finnes både en sjokoladefabrikk og en dropsfabrikk som kan være artig å kikke på. Svaneke er også kjent for sitt bryggeri som lager flere spesielle ølsorter.

 • Dag 5 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj

  Etter frokost, eller morgenmat som danskene kaller det, forlater vi Hotell Siemsens Gaard for denne gang.
  Bussen kjører oss til ferjeterminalen hvor hurtigbåten over til Sverige venter med avgang på formiddagen.

  Fra Ystad følger vi igjen kysten mot Malmø, krysser Øresund og kjører til København.
  Her blir det en liten rundtur med buss, samt felles lunsj. Bussen kjører oss så videre mot Kastrup, og herfra blir det fly tilbake til Norge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Norge – København t/r
Buss København – Ystad t/r
Ferje Ystad – Rønne t/r
Busstransport på Bornholm
4 netter i dobbeltrom på Hotell Siemsens Gaard
4 frokoster
3 lunsjer
4 middager
Utflukter som beskrevet i programmet
Reiseleder fra Norsk Tur

Enkeltrom
Øvrige utflukter

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.