15. - 24. oktober 2024

Bli med til Benalmádena i Spania

Nyt dagene med behagelig temperatur

Den sydligste delen av Spania skal nytes, og i dette idylliske hjørnet av Europa er det godt å være turist. Hotellet ligger ved havet og har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Vi nyter late dager på stranden eller ved bassengkanten, kanskje med en spennende bok i umiddelbar nærhet. Med korte kjøreturer fra vårt hotell kan man oppleve hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper og i frodige åssider, en storslått natur og vakre og majestetiske bygninger fra en svunnen tid. Et velsmakende kjøkken som norske ganer liker, sammen med hyggelige medreisende og et godt klima – hva mer kan man ønske seg!

I løpet av oppholdet tilbyr vi deg mange spennende utflukter. Costa del Sol bugner av steder med opplevelser, nytelse og inntrykk.
Ønsker du å farte rundt på egenhånd har du gode muligheter for dette. Buss- og taxiholdeplass er like utenfor hotellet, og en togtur langs kysten er også populært. Vår reiseleder og hotellets informasjonsskranke er behjelpelig med det meste for deg som vil utforske Costa del Sol på egenhånd.

På denne turen velger du selv om du ønsker 10 dager eller et lengre opphold på 19 dager.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Malaga - Benalmádena
Dag 2
Benalmádena - bli kjent med omgivelsene
Dag 3
Frivillig utflukt til Ronda
Dag 4, 7, 8, 9
Dagene du selv disponerer
Dag 5
Utflukt til Frigiliana og Nerja
Dag 6
Frivillig utflukt til Mjias
Dag 10
Hjemreise
water fountain view hotel
Copyright Sunset Beach Club
restaurant spain tables sunset beach club hotel
Copyright Sunset Beach Club

Program

 • Dag 1 Bergen - Malaga - Benalmádena

  Vi flyr direkte fra Bergen til Málaga på formiddagen. Middelhavskystens behagelige klima ønsker oss velkommen, og en kort kjøretur på 30 minutter fra flyplassen bringer oss til vårt hotell i Benalmádena hvor vi skal bo de neste dagene.

  Sunset Beach Club er et fire stjerners ferieresorthotell som ligger ved strandpromenaden i Benalmádena. Her bor man i små leiligheter med både kjøkkenkrok, spisebord og balkong. Hotellet har to store basseng og solstoler i hagen med utsikt over Middelhavet. Vil du bade på stranda, er denne like i nærheten.
  Inkludert i turprisen får du leilighet med fjellutsikt, men det er mulig å oppgradere til havutsikt. Vil du lese mer kan du trykke her.

  Måltider:
  Man velger selv om man vil ordne en måltidene selv eller benytte seg av hotellets restaurant som serverer frokost, lunsj og middag. Du kan velge om du ønsker å inkludere frokostene alle dager eller velge halvpensjon hvor alle frokoster og middager er inkludert.

  I kort gåavstand fra hotellet ligger nærmeste supermarked, Supercor. Dette supermarkedet har et stort utvalg av kjøtt og pålegg, fisk og skalldyr, oster, grønnsaker og frukt. I tillegg er det en stor avdeling for vin, øl og annen alkoholholdige drikkevarer.

  Copyright Sunset Beach Club
  Copyright Sunset Beach Club
 • Dag 2 Benalmádena - bli kjent med omgivelsene

  Sammen med reiseleder tar vi en spasertur langs strandpromenaden i Benalmádena. Vi gjør oss kjent i nærområdet som er delt i tre deler. Benalmádena Costa er området ved havnen og hvor hotellet vårt ligger. Benalmádena Pueblo er en typisk spansk liten landsby hvor du finner smale gater og flotte hvitmalte hus. Det tredje området er Arroyo de la Miel, som er et boligområde hvor det også er mange butikker, barer og restauranter.

  Benalmadena Puerto Marina Malaga Copyright Manuel Martinez
 • Dag 3 Frivillig utflukt til Ronda

  Bli med oss på en busstur med spektakulære naturopplevelser opp i 1200 meters høyde. Her inne i landet finner vi en av Spanias mest spesielle byer. Denne fjellbyen bærer tilnavnet «Tyrefektingens vugge». I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. En elegant bro over en hundre meter dyp kløft deler byen i to. Vi kikker på flotte andalusiske hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Deretter nyter vi spansk lunsj med tapas og god vin. Fulle av inntrykk kjører vi tilbake til kysten.

  Copyright Sergio Rota
  Copyrigt Frank Nürnberger
 • Dag 4, 7, 8, 9 Dagene du selv disponerer

  Disse dagene kan du nyte som du vil. Du velger selv om du vil tilbringe dagen på hotellet, stranden eller ta deg en spasertur.  Reiseleder vil komme med tips og anbefalinger på hva man kan gjøre.

 • Dag 5 Utflukt til Frigiliana og Nerja

  Solkysten er full av perler og vakre landsbyer. Bli med oss til små paradis hvor ikke så mange nordmenn har vært. Ca. 6 mil nord-øst for Málaga, oppe i fjellene som omkranser solkysten, ønsker Andalusías vakreste by oss velkommen. Den sjarmerende fjellandsbyen Frigiliana er full av maurisk historie, spennende labyrinter, blomster og hvitvaskede gamle andalusiske hus. En spasertur på brolagte gater omkranset av små fargesprakende forretninger – her vil vi kose oss. Bussturen ned til kysten tar 15 minutter, og den lille byen Nerja, med en sterk spansk identitet, møter oss med sin deilige Burriana Playa. Her spiser vi en deilig lunsj.

  Så står Spanias mest spesielle severdighet for tur, dryppsteinsgrottene i Maro – størst i verden, oppdaget av 4 guttunger i 1959. Disse ble dannet for 2 millioner år siden og befolket av neandertalere 25.000 år f.Kr. Her opplever vi fargesprakende stalaktitter i alle former og fasonger, hvelvinger og hulrom over 30 meter høye og underjordiske innsjøer. Minnene etter dagens utflukt er mange når vi i en komfortabel turbuss kjører tilbake til Benalmádena og vårt hotell.

  Copyright Manuel Torres Garcia
 • Dag 6 Frivillig utflukt til Mjias

  Som Sørlandet har sine “hvite kystbyer”, er Andalucia kjent for de vakre pueblos blancos, “hvite landsbyer”. Gjennom generasjoner har andalucierne hvitkalket husene sine slik at de får de karakteristiske runde formene. På formiddagen drar vi opp til landsbyen Mijas. Med sin beliggenhet nesten 500 meter over havet, får du en storslått utsikt til kysten og byene langt under oss. Her kan du besøke et miniatyrmuseum eller handle vakker keramikk. Vi bruker dagen her før bussen kjører tilbake til hotellet på ettmiddagen.

  Photo by Simon Hermans
 • Dag 10 Hjemreise

  Etter et behagelig opphold på Costa del Sol har vi fått fornyet energi og er klar for vinteren i Norge. Vi kjører buss til flyplassen og tar direktefly tilbake til Bergen.

  Photo by Thomas Lefebvre

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 13 950,- pr. person

Direktefly Bergen– Málaga t/r
Flyavgifter
1 innsjekket bagasje
Transport flyplass – hotell t/r
9 netter i leilighet med fjellutsikt på Sunset Beach Club
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom fjellutsikt kr 4 950,-
 • Dobbeltrom sjøutsikt kr 1 250,-
 • Enkeltrom sjøutsikt kr 7 540,-
 • 10 dagers opphold med frokost hele oppholdet kr 1 300,-
 • 10 dagers opphold med halvpensjon (frokost og middag) kr 2 700,-
 • Frivillig utflukt til Ronda inkl. inngang og lunsj kr 780,-
 • Frivillig utflukt til Miijas kr 225,-
 • Frivillig utflukt til Frigilliana og Nerja inkl. lunsj kr 885,-

Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette.
Vennligst kontakt oss med forespørsel.

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3500,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 8 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og  35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 56 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 56 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 55 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
15.oktober
 • 11:30 - 15:30
  Bergen Málaga
24.oktober
 • 07:00 - 10:50
  Málaga Bergen