05. - 11. august 2024

Elvecruise på Douro i Portugal og Spania

Copyright Alexandre Sattler

Bli med reiseleder Karl-Gunnar på elvecruise på Douro!

Finnes det en mer behagelig måte å reise på enn å seile på en elv som renner rolig gjennom et variert og frodig landskap? Vi seiler gjennom den spektakulære Douro-dalen og får hver dag oppleve nye steder omgitt av vakker natur. Ombord på premium skipet MS Miguel Torga kan du senke skuldrene og nyte cruiset på Douro. Med restaurant, bar, salong, utvendige lugarer, god mat og drikke, ligger forholdene til rette for en tur hvor vi virkelig kan glede oss over livet!

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Porto
Dag 2
Porto - Regua
Dag 3
Regua – Vega Terrón
Dag 4
Vega de Terrón (Salamanca) – Senhora da Ribeira
Dag 5
Senhora da Ribeira - Leverinho
Dag 6
Porto - Lisboa
Dag 7
Lisboa - Norge

Program

 • Dag 1 Norge – Porto
  Inkluderte måltider: Middag

  Fra Oslo flyr vi direkte til Porto, og tar buss til skipet som skal være vår base de neste dagene. Cruiseskipet MS Miguel Torga er et premium skip, der interiøret hyller kjente viner og arkitektur i Porto. Det elegante skipet ble ferdig bygd i 2017 og har 3 dekk med totalt 66 lugarer. Skipets mannskap ønsker oss velkommen og vi spiser felles middag ombord.

  Copyright Jose Manuel
 • Dag 2 Porto - Regua
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi bli bedre kjent med Porto. Byen ligger på de steile skrentene ved elvenes utløp i Atlanterhavet, noe som gjennom tidene har dannet en historisk og vakker ramme der elven møter ved havet. Byen imponerer med sine vakre bygninger og er i dag mest kjent for sin portvin og vidstrakte vinmarker. I dag er det mulig å bli med på  en sightseeingtur i Porto der vi får oppleve denne fascinerende byen. Portos historiske sentrum står på UNESCOS verdensarvliste og vi opplever blant annet det gamle børs-palasset og St. Francis kirken, kjent som den gyldne kirken. Vi besøker også en vinkjeller der vi får smake på byens stolthet, den lokale vinen!

  Tilbake på skipet spiser vi lunsj mens vi seiler mot Regua. I kveld er det underholdning ombord på skipet.

  Photo by Eduardo Muniz
  Photo by La coccinelle
 • Dag 3 Regua – Vega Terrón
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Bli med på utflukt til Vila Real hvor aristokrater bygde palass på 1500- og 1700-tallet. Vila Real byr på utallige religiøse bygninger med stor variasjon i arkitekturen. Vi får smake på det lokale bakverket Cristas de Galo. Turen går videre til Mateus palasset, den vakreste herregården i nordlige Portugal som er kjent for mange fra etiketten til rosevinen Mateus. Det blir tid til en spasertur i den vakre hagen før vi kjører tilbake til skipet.

  Skipet seiler videre mot den spanske grensebyen Vega de Terron, og kveldens middag er i spansk ånd.

  Copyright Alain Bron
 • Dag 4 Vega de Terrón (Salamanca) – Senhora da Ribeira
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Dagens utflukt går med buss til Salamanca, kjent som La Dorada – «den gyldne by». Den er også beæret med å stå på UNESCOs liste over Verdens kulturarv. Innbydende og sjarmerende som den er, tiltrekkes språkstudenter, turister og lokale til byens møteplass, Plaza Mayor og universitet, Universidad de Salamanca. Mens vi rusler rundt i byen, aner vi dens magiske tiltrekningskraft, både på de lokale og de tilreisende.

  I kveld tar vi på finstasen og spiser gallamiddag ombord.

  Copyright Bruno Ferreira
 • Dag 5 Senhora da Ribeira - Leverinho
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Det finnes ikke mye som er mer typisk for Portugal enn den karakteristiske portvinen. I dag kan du bli med på tur på de små veiene langs vinmarkene og besøke den sjarmerende byen Pinhão. Vi stopper underveis på en quinta, en lokal vingård, for å smake på lokal vin.

  Tilbake på skipet tilbringes ettermiddagen ombord mens vi seiler mot Leverinho. I kveld er det underholdning med tradisjonell folkemusikk.

  Copyright Stephane Pfleger
 • Dag 6 Porto - Lisboa
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter frokost forlater vi MS Amalia Rodrigues og setter kursen mot Lisboa. Lisboa er bygget på syv høyder ved munningen av elven Tejo, og denne formiddagen får vi et inntrykk av byens mange ansikter. På vei inn mot sentrum følger vi den vakre kysten, og passerer Belemtårnet som er byens stolte landemerke og Portugals vakreste festning. Deretter besøker vi Oppdagermonumentet som er viet de store erobrerne som dro ut herfra – Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Magellan. En spennende verden finner vi også i maleriske Alfama som er Lisboas eldste bydel. Her snor de kronglete gatene seg oppover høyden under borgen São Jorge. Vi sjekker inn på Hotel Mundial som ligger sentralt plassert blant restauranter, shopping og severdigheter.

 • Dag 7 Lisboa - Norge
  Inkluderte måltider: Frokost

  En spennende reise full av inntrykk nærmer seg slutt. Vi sjekker ut av hotellet og flyr direkte fra Lisboa til Oslo.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 23 500,- pr. person

Flyreise Oslo – Porto og Lisboa – Oslo
Busstransport ifølge program
5 netter på premium skipet MS Miguel Torga i dobbel lugar på hoveddekk
Alle måltider ombord (frokost, lunsj og middag)
All drikke ombord (med unntak av enkelte drinker på drink listen)
1 natt i dobbeltrom på Hotel Mundial i Lisboa
1 frokost i Lisboa
Sightseeing i Lisboa
Havneavgifter
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkel lugar Hoveddekk på forespørsel kr 5 800,-
 • Dobbelt lugar midt dekk kr 1 700,-
 • Dobbelt lugar øvre dekk kr 2 200,-
 • Guidet tur i Porto og Vinsmaking kr 830,-
 • Guidet tur til Salamanca inkl. lunsj kr 1 100,-
 • Piñhao og vinsmaking kr 670,-
 • Vila Real og Mateus Palasset kr 850,-

Tips til mannskapet om bord

Ønsker du fly fra annen flyplass, kontakt oss for pristilbud

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.
Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 6000,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 10 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:

Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1800,- per person
Mellom 104 og 71 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 70 og 36 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 71 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 71 dager før avreise, må hele beløpet innbetales innen 2 virkedager.
Avbestilles turen etter betaling, gjelder følgende avbestillingsregler:
Mellom 70 og 36 dager: 60 % av totalt fakturert beløp
Mellom 35 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Ved manglende betaling innen fristen, kan din reservasjon kanselleres.

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven.
Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører.

INFORMASJON OM TILSLUTNINGSFLY

Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
05.august
 • 15:50 - 18:30
  Oslo Porto
11.august
 • 12:50 - 17:50
  Lisboa Oslo