Elvecruise på Seinen

Fra Paris til Normandie

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk i en slank elvebåt som rolig glir langs floden, gjennom vakkert landskap, forbi hvite klipper og grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager, eller middelalderborger og mektige klostre. Vi opplever Paris med sitt sprudlende liv og beundrer noen av metropolens storslåtte monumenter, middelalderbyen Rouen, fiskerlandsbyen Honfleur og de berømte strendene fra D-dagen. Man kan ikke unngå å bli fascinert av landsdelens lune sjarm og kjente spesialiteter som sider, calvados og camembert. Cruiset er «all-inclusive», der det meste av drikke er inkludert, også utenom måltidene. Vi er sikre på at du blir begeistret for denne vakre regionen!

 

Dagsprogram

Dag 1
Norge - Paris
Dag 2
Paris – et mekka for kunst og gastronomi!
Dag 3
Vernon og Monets hage
Dag 4
Duclair og «Norman Abbeys Trail»
Dag 5
Landgangsstrendene eller Blomsterkysten (frivillige utflukter)
Dag 6
Les Andelys og Martainville-slottet
Dag 7
Paris og hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge - Paris

  Vi ankommer Paris på ettermiddagen.
  Vår base den neste uken blir MS Botticelli som er et hyggelig 4-stjerners skip som ble renovert i 2016. Om bord finner vi restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Alle de 75 lugarene er utvendige, og de på øvre dekk har fransk balkong. Om bord skal vi få servert smakfull, franskinspirert mat til alle måltidene, akkompagnert av tilhørende viner. Det blir dyktige og erfarne reiseledere fra Norsk Tur med under hele cruiset. Skipet blir liggende til kai i Paris til over natten.

 • Dag 2 Paris – et mekka for kunst og gastronomi!

  Paris er en fascinerende by! Reiseleder vil komme med tips og råd til hva dere kan fylle dagen med. Dra med parisernes “fløybane” til toppen av Montmartre, til kirken Sacré-Coeur, eller spaser til Place du Tertre. Her kan du iakta kunstnerne over skulderen eller la deg portrettere av en av dem! Sett deg ned på en uterestaurant, nyt en kaffe eller et glass vin og kikk på det fargerike folkelivet før du drar tilbake til skipet for middag om bord.

  www.acclaimstockphotography.com
 • Dag 3 Vernon og Monets hage

  Skipet kaster loss om morgenen, og mens frokosten serveres seiler vi ut av Paris. Dagens inkluderte utflukt går til Giverny hvor vi besøker Claude Monets «verden». Her er huset, der han bodde fra 1883 til 1926, og hagen som gav inspirasjon til mange av kunstnerens mest kjente bilder. Motivene kjenner vi igjen, som den japanske broen og vannliljedammen. Her finner vi også den frodige normanniske hagen og en samling japanske trykk som betydde mye for Monets utvikling. Om ettermiddagen returnerer vi til skipet, og seiler videre gjennom natten.

 • Dag 4 Duclair og «Norman Abbeys Trail»

  Vi seiler nordover, og ser mer vakker natur og mer spredt bebyggelse etter hvert som vi nærmer oss Normandie-kysten. Fra Duclair blir vi med på en utflukt som går langs «Klosterruten». Vi passerer først det kjente og vakre klostret Saint-Wandrille, før vi nærmer oss en av Frankrikes vakreste ruiner, den enorme klosterruinen Notre-Dame i Jumièges. Ved siden av den finner vi kirken St Pierre, med røtter tilbake til Karolingertiden, vakkert beliggende i en elvesløyfe og imponerende selv som ruin. Vi er tilbake på skipet om ettermiddagen, og mens vi nyter middagen, seiler skipet mot Honfleur.

  www.istockphoto.com
 • Dag 5 Landgangsstrendene eller Blomsterkysten (frivillige utflukter)

  Vi seiler inn under den flotte Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro når den ble åpnet i 1995. Honfleur er kjent for sin vakre og gamle havn med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonsmalerne Monet og Coubert er to av mange kunstnere som har sittet her i havnen og malt de spesielle husfasadene. Vi tilbyr to utflukter i dag:
  Côte Fleurie / Blomsterkysten: vi skal besøke de fasjonable badebyene Trouville og Deauville med sine sandstrender og klipper, et landskap som fenget og inspirerte diktere og malere på 1800-tallet. Vi skal også besøke et destilleri hvor de produserer den kjente epledrikken Calvados, og det blir selvfølgelig smaksprøver! Denne utflukten er en halvdagsutflukt.
  Landgangsstrendene: Vi er nok ikke alene når vi besøker stedene som er knyttet til de alliertes
  landgang 6. juni 1944. Vi begynner med klippene ved Pointe-du-Hoc som ligger mellom Omaha Beach og Utah Beach. Her får vi se litt mer av kysten og utsikten over havet, samt synlige krigsminner som bunkers og granathull på nært hold. Vi drar så videre til Colleville sur Mer og den berømte amerikanske krigskirkegården. Etter lunsj skal vi besøke Arromanches med sin enorme havn. Her skal vi se en film på et 360° lerret som kombinerer filmsnutter fra juni 1944 med dagens klipp fra samme sted. På vei tilbake til Honfleur vil vi passere kjente strender som Gold Beach, Juno Beach og Sword Beach. Denne utflukten er en heldags utflukt.

  www.shutterstock.com
 • Dag 6 Les Andelys og Martainville-slottet

  Vi nyter siste formiddagen om bord, mens vi seiler fra Rouen til Les Andelys. Underveis får vi blant annet se den vakre landsbyen Roche-Gayon som ligger langs elven. Vel fremme i Les Andelys står bussene klare for å ta oss med til slottet Martainville. Det ble bygget av en rik forretningsmann på 1500-tallet, og ble brukt som familiens feriested frem til det ble solgt til den franske stat, og senere omgjort til et museum for normannisk kunst og tradisjoner. Her finner vi et stort utvalg av klesantrekk, møbler, inventar og kunsthåndverk. Når vi deretter er tilbake på skipet sen ettermiddag, gjør vi klar til gallamiddag om bord.

  Copyright Photo by Thib Ault
 • Dag 7 Paris og hjemreise

  Vi har cruiset gjennom natten og nærmer oss hovedstaden. Så er tiden inne til å ta avskjed med skipet, med Paris og Frankrike og vi flyr tilbake til Norge.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Flyreise Norge – Paris t/r
Busstransport fra flyplassen til skipet t/r
7 netter i utvendig lugar med 2 senger på hoveddekk
Vin, vann, øl, kaffe til alle måltider
Drikke i baren/restauranten
Utflukter som beskrevet i programmet (Monets hage, Klosterruten, spasertur Rouen og Martainville-slottet).
Reiseleder fra Norsk Tur

Lugar på øvre dekk kr 2 350,- per person
Enkel lugar på forespørsel
Tips til mannskap om bord (anbefalt €50 per person)
Frivillig utflukt D-dagen med lunsj kr 1350,- per person
Frivillig Blomsterkysten kr 650,- per person