24. september - 03. oktober 2024

Fagforbundet Vestland inviterer på tur til Benalmádena i Spania

10 dager med behagelige temperaturer

Copyright Sunset Beach Club

Den sydligste delen av Spania skal nytes, og i dette idylliske hjørnet av Europa er det godt å være turist. Hotellet ligger ved havet og har alle de fasiliteter vi setter pris på når vi er på ferie. Vi nyter late dager på stranden eller ved bassengkanten, kanskje med en spennende bok i umiddelbar nærhet. Med korte kjøreturer fra vårt hotell kan man oppleve hvitmalte landsbyer som klorer seg fast på bratte klipper og i frodige åssider, en storslått natur og vakre og majestetiske bygninger fra en svunnen tid. Et velsmakende kjøkken som norske ganer liker, sammen med hyggelige medreisende og et godt klima – hva mer kan man ønske seg!

I løpet av oppholdet tilbyr vi deg mange spennende utflukter. Costa del Sol bugner av steder med opplevelser, nytelse og inntrykk.
Ønsker du å farte rundt på egenhånd har du gode muligheter for dette. Buss- og taxiholdeplass er like utenfor hotellet, og en togtur langs kysten er også populært. Vår reiseleder og hotellets informasjonsskranke er behjelpelig med det meste for deg som vil utforske Costa del Sol på egenhånd.

Dagsprogram

Dag 1
Bergen - Malaga - Benalmádena
Dag 2
Benalmádena - bli kjent med omgivelsene
Dag 3
Frivillig utflukt til Ronda
Dag 4
Utflukt til Frigiliana og Nerja
Dag 5 og 7
Dagene du selv disponerer
Dag 6
Halvdagsutflukt til Málaga
Dag 8
Utflukt til Marbella
Dag 9
Frivillig utflukt til Gibraltar
Dag 10
Hjemreise
water fountain view hotel
Copyright Sunset Beach Club
restaurant spain tables sunset beach club hotel
Copyright Sunset Beach Club

Program

 • Dag 1 Bergen - Malaga - Benalmádena
  Inkluderte måltider: Middag

  Vi flyr direkte fra Bergen til Málaga på formiddagen. Middelhavskystens behagelige klima ønsker oss velkommen, og en kort kjøretur på 30 minutter fra flyplassen bringer oss til vårt hotell i Benalmádena hvor vi skal bo de neste to ukene.

  Sunset Beach Club er et fire stjerners ferieresorthotell som ligger ved strandpromenaden i Benalmádena. Her bor man i små leiligheter med både kjøkkenkrok, spisebord og balkong. Hotellet har to store bassenger og solstoler i hagen med utsikt over Middelhavet. Vil du heller bade på stranda, er denne like i nærheten.
  Inkludert i turprisen får du garantert havutsikt. Vil du lese mer om kan du trykke her.

  I kort gåavstand fra hotellet ligger nærmeeste supermarked, Supercor. Dette supermarkedet har et stort utvalg av kjøtt og pålegg, fisk og skalldyr, oster, grønnsaker og frukt. I tillegg er det en stor avdeling for vin, øl og annen alkoholholdige drikkevarer.

  Copyright Sunset Beach Club
  Copyright Sunset Beach Club
 • Dag 2 Benalmádena - bli kjent med omgivelsene
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Sammen med vår reiseleder tar vi en spasertur langs strandpromenaden i Benalmádena. Vi gjør oss kjent i nærområdet som er delt i tre deler. Benalmádena Costa er området ved havnen og hvor hotellet vårt ligger. Benalmádena Pueblo er en typisk spansk liten landsby hvor du finner smale gater og flotte hvitmalte hus. Det tredje området er Arroyo de la Miel, som er et boligområde hvor det også er mange butikker, barer og restauranter.

  Benalmadena Puerto Marina Malaga Copyright Manuel Martinez
 • Dag 3 Frivillig utflukt til Ronda
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Bli med oss på en busstur med spektakulære naturopplevelser opp i 1200 meters høyde. Her inne i landet finner vi en av Spanias mest spesielle byer. Denne fjellbyen bærer tilnavnet «Tyrefektingens vugge». I Ronda vil du imponeres over byens beliggenhet og det storslåtte landskapet. En elegant bro over en hundre meter dyp kløft deler byen i to. Vi kikker på flotte andalusiske hus, byens storslåtte katedral og spaserer inn på Spanias eldste tyrefekterarena. Et lite museum gir innblikk i tyrefektingen, dette særegne trekket ved spansk kultur som setter sterke følelser i sving. Deretter nyter vi spansk lunsj med tapas og god vin. Fulle av inntrykk kjører vi tilbake til kysten.

  Copyright Sergio Rota
  Copyrigt Frank Nürnberger
 • Dag 4 Utflukt til Frigiliana og Nerja
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Solkysten er full av perler og vakre landsbyer. Bli med oss til små paradis hvor ikke så mange nordmenn har vært. Ca. 6 mil nord-øst for Málaga, oppe i fjellene som omkranser solkysten, ønsker Andalusías vakreste by oss velkommen. Den sjarmerende fjellandsbyen Frigiliana er full av maurisk historie, spennende labyrinter, blomster og hvitvaskede gamle andalusiske hus. En spasertur på brolagte gater omkranset av små fargesprakende forretninger – her vil vi kose oss. Bussturen ned til kysten tar 15 minutter, og den lille byen Nerja, med en sterk spansk identitet, møter oss med sin deilige Burriana Playa. Her blir det mulighet til å spise en deilig lunsj.

  Så står Spanias mest spesielle severdighet for tur, dryppsteinsgrottene i Maro – størst i verden, oppdaget av 4 guttunger i 1959. Disse ble dannet for 2 millioner år siden og befolket av neandertalere 25.000 år f.Kr. Her opplever vi fargesprakende stalaktitter i alle former og fasonger, hvelvinger og hulrom over 30 meter høye og underjordiske innsjøer. Minnene etter dagens utflukt er mange når vi i en komfortabel turbuss kjører tilbake til Benalmádena og vårt hotell.

  Copyright Manuel Torres Garcia
 • Dag 5 og 7 Dagene du selv disponerer
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Disse dagene kan du nyte som du vil. Du velger selv om du vil tilbringe dagen på hotellet, stranden eller ta deg en spasertur.  Reiseleder vil komme med tips og anbefalinger på hva man kan gjøre.

 • Dag 6 Halvdagsutflukt til Málaga
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  For deg som er nysgjerrig på nye steder, arrangerer vi en halvdagstur til Málaga, hovedstaden på Costa del Sol og Spanias 5. største by. Byens historie går 2800 år tilbake i tid og er en av verdens eldste byer. Omkranset av fjell, 2 elver som renner igjennom byen og med majestetiske byggverk fra en svunnen tid, er Málaga en by alle turister gleder seg til å oppleve. Byen har et yrene liv, enten man vandrer i små intime gater med lekre butikker og tapasbarer, sitter på torget og nyter et glass vin eller promenerer på byens gågate. Markedshallen bugner av spanske delikatesser og er en fryd for øyet. Pablo Picasso ble født her i 1881 og hans kunstneriske løpebane strakk seg over 80 år.

  Copyright Jesper Brouwers
 • Dag 8 Utflukt til Marbella
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Kan vi friste med skjønne Marbella – Spanias svar på St. Tropez? Blir du med på denne turen vil du få se hvor populær spanskekysten er som ferie- og bosted. Og i dette området finnes noen av Europas beste golfbaner. Marbella med sine 320 soldager i året og lystbåthavna Puerto Banus, lokker rike og berømte personer fra hele verden. I dag bor det 137 nasjonaliteter i denne fascinerende byen som er viden kjent for sin utrolig sjarmerende gamleby. Brosteinsbelagte små gater og blomsterfylte torg, fullpakket med forretninger som tilbyr tøy, sko, vesker og tilbehør av høy kvalitet. Nyt kunstgallerier og kjøp håndverksvarer som en fin suvenir. Spis en deilig lunsj på en av de mange restaurantene her og bare nyt livet! Vi tar ingen forhåndsbetaling på denne turen. Du tar lokalbussen sammen med reiseleder og betaler direkte på bussen.

  Photo by Javier Vinals
 • Dag 9 Frivillig utflukt til Gibraltar
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  På gode motorveier tar det kun 1 ½ time sydover til Gibraltarstredet, hvor Middelhavet smelter sammen med Atlanterhavet. Her på den iberiske halvøyas sørkyst entrer vi engelsk territorium. Gibraltar har vært britisk kronkoloni siden 1830, men fønikerne etterfulgt av karthagere og romere begynte å bosette seg her allerede i 950 f.Kr. På folkemunne kalles dette merkelige naturfenomenet «The Rock», fordi området er et stort fjell omkranset av hav. Hovedveien til Gibraltar går over stedets flystripe og på andre siden venter små minibusser på oss. De tar oss med på en spektakulær kjøretur opp på dette fjellet hvor utsikten er storslått, vill og vakker. Her kan man også besøke St. Michaels Cave med sine fantastiske fjellformasjoner. Gjennom millioner av år har vannet skapt de vakreste «kunstverk», og i denne naturkatedralen har noen av verdens eldste mennesker, neandertalerne, bodd. Så er det tid for noen «apestreker». De haleløse berberapene, faktisk de eneste ville apene i Europa, er et morsomt bekjentskap, men pass på så de ikke tar fra deg solbrillene! Så venter butikkene i hovedgaten Main Street med lave priser på skinnvarer, parfyme, gull, elektroniske artikler, drikkevarer m.m.
  Begynner du å bli sulten? Det er rikelig med spisesteder, og dette må jo være stedet for en runde “fish and chips”! Det har vært en  dagstur med store opplevelser.

  Photo by Fabian Navarro
 • Dag 10 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Etter et behagelig opphold på Costa del Sol har vi fått fornyet energi og er klar for vinteren i Norge. Vi kjører buss til Malaga og tar direktefly tilbake til Bergen.

  Photo by Thomas Lefebvre

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:
 • Totalpris: kr 16 950,- pr. person

Direktefly Bergen– Málaga t/r
Flyavgifter (med forbehold om endringer) og 1 kolli bagasje
Transfer flyplass – hotell t/r
9 netter i leilighet med havutsikt på Sunset Beach Club
9 frokoster
9 middager
2 glass valgfri drikke til middag (vin, øl, mineralvann eller vann)
Utflukt til Frigiliana og Nerja
Utflukt til Málaga
Reiseleder fra Norsk Tur

Tillegg per person:
 • Enkeltrom kr 6 290,-
 • Gibraltar kr 890,-
 • Ronda inkl lunsj og inngang kr 890,-
Valgfrie aktiviteter
 • Lokalbussen til Marbella

Frivillige utflukter har bindende påmelding. Vi tar forbehold om nok påmeldte for gjennomføring av disse utfluktene.

Vi tar forbehold om endring av pris vedrørende valutakurs og flyavgift. Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, samt eventuelle trykkfeil.

Betingelser

Betaling:
Etter mottatt bekreftelse må depositum på kr 3200,- innbetales innen 14 dager.
Depositumet bekrefter avtalen mellom deg og arrangøren. Hvis depositum ikke er kommet på Norsk Tur sin konto senest 2 dager etter forfall, kan arrangøren heve avtalen.

Restbeløpet betales 6 uker før avreise. Dersom restbeløpet ikke er innbetalt ved betalingsfristens utløp og turen avbestilles etter dette, vil det kunne medføre krav om innbetaling i henhold til avbestillingsreglene.

Avbestillingsgebyr:
Innen 105 dager før: arrangør beholder et adm.gebyr på kr 1000,- per person
Mellom 104 og 56 dager: arrangøren beholder innbetalte depositum
Mellom 55 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 3 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Flyavgift refunderes i samsvar med flyselskapenes refusjonsregler.

Betingelser ved påmelding 56 dager før avreise eller senere:
Hvis reisen bestilles senere enn 56 dager før avreise, må hele turprisen innbetales innen 2 virkedager.
Avbestillingsregler:
Mellom 55 og 35 dager: 50 % av totalt fakturert beløp
Mellom 34 til 0 dager:  100 % av totalt fakturert beløp

Dersom du avbestiller turen, må dette gjøres skriftlig til Norsk Tur.

Vi anbefaler å ta kontakt med ditt forsikringsselskap for tegning av avbestillingsforsikring. Avbestillingsforsikringen må være betalt før du betaler depositumet for turen for at den skal være gyldig.

Vi gjør oppmerksom på at dersom to personer har bestilt et dobbeltrom og en av personene avbestiller turen, vil et enkeltromstillegg tilfalle den andre personen.

Norsk Turs betalings- og avbestillingsregler tar utgangspunkt i «Alminnelige vilkår for pakkereiser» som er utarbeidet av Reisebransjeseksjonen i HSH og Forbrukerombudet. De Alminnelige Vilkårene er utformet i henhold til Lov om Pakkereiser («Pakkereiseloven») og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene. Vilkår over avviker fra de alminnelige vilkår utformet i Pakkereiseloven. Dette på grunn av forpliktelser ovenfor underleverandører

Informasjon om tilslutningsfly
Flytider
Flytidene oppført i programmet er i henhold til dagens tider oppgitt av flyselskapene. De endelige tidene vil først bli bekreftet ved billettutstedelse som skjer ca 3 uker før avreise.
Ved vesentlige tidendringer eller endring av flyselskap før billettutstedelse, vil informasjon bli gitt.

Tilslutningsfly
Ønskes utreise fra en annen flyplass i Norge, er vi behjelpelig med dette. Vennligst kontakt oss i god tid før avreise, og du vil motta et pristilbud fra oss.
Vi booker en gjennomgående billett der dette er mulig, noe som betyr at ved eventuelle forsinkelser er du ikke selv økonomisk ansvarlig.

Tilslutningsfly booket på egenhånd
Hvis du bestiller tilslutningsbillett på egenhånd, vil den ikke bli gjennomgående og du er selv økonomisk ansvarlig.
Ved forsinkelser slik at du ikke når gruppens fly på utreisen eller ditt tilslutningsfly på hjemreisen, er du ansvarlig for å dekke kjøp av ny billett til/fra destinasjonen.
Vi anbefaler at du booker med god tidsmargin til oppsatt avgang med gruppen, minimum 3 timer før avgang. Normalt får du ikke sendt din bagasje gjennomgående til den destinasjonen du skal til, men må ta bagasjen ut og sjekke denne inn på nytt for din videre reise. Dette gjelder både ut- og hjemreise.
Dersom gruppens flytider endres, må du selv dekke kostnaden for endring av tilslutningsbillett eller evt. kjøp av ny billett, hvis denne er kjøpt på egenhånd.
Vær også oppmerksom på at hvis utreisebilletten ikke benyttes, er det mange flyselskap som automatisk kansellerer returbilletten.
Dersom den bestilte reisen blir kansellert, og du selv har bestilt tilslutningsbillett, dekkes ikke denne kostnaden av Norsk Tur.

Flytider
24.september
 • 11:30 - 15:30
  Bergen Málaga
03.oktober
 • 07:00 - 10:50
  Málaga Bergen