Cruise med Fjord Line og fruktblomstring i Hardanger

Copyright Jon Inge Nordnes

Unn deg et deilig avbrekk fra hverdagen med et cruise med Fjord Line fra Langesund og langs Vestlandskysten med smakebiter av Bergen og fruktblomstringen i Hardanger – det vakreste Norge kan tilby! Med nye horisonter, vakker utsikt og sjøluft i luggen får vi med oss et døgn ombord i MS Stavangerfjord, som går på miljøvennlige naturgass. Fristende restauranter og gode tax-free tilbud ombord får tiden til å gå fort før vi inntar lugaren. Neste morgen seiler vi innom Stavanger og setter kurs mot den vakre vestlandske skjærgården til Stord og Bergen. Gled deg til å utforske vakre Bryggen i Bergen og se flere av byens severdigheter. Kjøreturen langs nordsiden av Hardangerfjorden med sin unike utsikt mot Folgefonna er et minne for livet, spesielt i mai da fruktblomstringen danner et hvitt teppe langs fjellsidene. 2 netter på ærverdige Brakanes Hotell i Ulvik med vandring langs siderruten og besøk hjemme hos eierne av en frukt- og sidergård byr på velvære og mange høydepunkter. Vøringsfossen og et stopp i Geilo på vei tilbake til Østlandet runder av en overraskende innholdsrik 4-dagers tur.

Denne turen kan tilpasses med avreise fra flere steder, kontakt oss for konkret rute.

Dagsprogram

Dag 1
Velkommen ombord på Fjord Line!
Dag 2
Rundtur i Bergen og kurs for Hardangerfjorden
Dag 3
Sider-ruten i Ulvik med kortreist lunsj på Lekve Gård
Dag 4
Hjemreise via Vøringsfossen og Geilo
Fjordline Stavangerfjord
Copyright Erik Ask
Fjord-Line-taxfree shopping norge
Copyright Morten Wanvik
Fjord-Line seilekart norge
Copyright Fjord Line
people looking at a wineglass in a winecellar
Copyright Lekve Gård
Vandring - Hardangervidda natur norge geilo
Copyright Paul Arthur Lockhart Mustasch Media Geilo

Program

 • Dag 1 Velkommen ombord på Fjord Line!
  Inkluderte måltider: Middag

  Fjordlines moderne miljøskip MS Stavangerfjord ønsker deg velkommen til et cruise fra Langesund til Bergen. Fjord Line satser på miljøteknologi og skipets motorer drives utelukkende av flytende naturgass, og dette gjør skipet til et av de første i verden som seiler kun på miljøvennlig gass.

  Denne ettermiddagen seiler vi fra idylliske Langesund med kurs for Danmark. Vi ligger i land i Hirtshals en time, men går ikke i land. Derimot kan du nyte utsikten over de pittoreske sandstrendene på Nord-Jylland mens du har god tid til å handle kvalitetsvarer til hyggelige priser ombord i skipets imponerende tax-free butikk.

  Staben ombord er fullt fokusert på å gjøre cruiselivet behagelig for oss! Det er en rekke lugaralternativer tilgjengelig. Måltidene på Fjord Line har et bugnende utvalg, og sjefskokken ombord legger vekt på at alle detaljer tilfredsstiller gjestene. Om kvelden samles vi i skipets hyggelige restaurant og koser oss med den lekre middagsbuffeten som også inkluderer drikke og hyggelig underholdning etter maten.

  Copyright Jon Inge Nordnes
  Copyright Jon Inge Nordnes
 • Dag 2 Rundtur i Bergen og kurs for Hardangerfjorden
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne morgenen nyter vi innseilingen mot Bergen, og vi passerer store og små øyer og skjær underveis mot land. Bagasjen legges i bussen og vi får en liten orienteringsrunde gjennom sentrum av Vestlandets hovedstad før det blir tid på egenhånd til å spise lunsj og utforske Bryggen og gamlebyen i Bergen.

  Gled deg til panoramaruten ned mot Norheimsund og langs hele nordsiden av Hardangerfjorden. Herfra er utsikten spektakulær mot Folgefonna og Sørfjorden. Vi fortsetter inn mot idylliske Ulvik og Brakanes Hotell, der vi nå skal nyte 2 døgn med herlige opplevelser. Fruktblomstringen i Hardanger er kjent utover landets grenser, og vi er i siderens rike.

  Fra å være en skysstasjon på 1800-tallet fremstår hotellet i dag som et ærverdig hotell med tanke på detaljer og komfort. God mat, nydelige parkhager med sittegrupper og badebrygger med direkte tilgang til fjorden. Du vil kanskje nyte bassenget i hotellets velværeavdeling, nyte et glass vin i vinterhagen eller badestampen ute i fjæra.

  Dersom du er lysten på aktivitet, kan hotellet by på utleie av kajakk og SUP til en rimelig penge. Du kan bestille tur med RIB direkte fra hotellbryggen eller ta en spasertur gjennom sentrum og nyte en kopp kaffe i vannkanten. De idylliske omgivelsene gjør at vi nesten ikke har lyst til å reise herfra igjen.

  Copyright Xiaoyang Ou
  Copyright Felix Horn
 • Dag 3 Sider-ruten i Ulvik med kortreist lunsj på Lekve Gård
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Etter en herlig frokostbuffet på Brakanes Hotell og litt tid på egenhånd til å utforske bryggeanleggene og omgivelsene, er det duket for en vandretur langs fjorden og opp gjennom den berømte sider-ruten.
  Vi passerer flere gårdsbruk som produserer både frukt, eplemost og sider. Hver gård har i tillegg sine egne produkter for salg, og her finner du alt fra spekemat til syltetøy og andre lokale delikatesser. Når vi kommer til endes av vandreturen ønskes vi velkommen på Lekve Gård. Vi tar oss tid til å ta bilder av den slående vakre utsikten blant blomstrende epletrær.
  Så vises vi rundt i produksjonslokalet av eplesider og får selvsagt smake på de edle dråpene. Lekve Gård leverer også brennevin til vinmonopolet og frukt til restauranter og butikker. Til lunsj serveres kortreist mat fra gården og et deilig spekefat.

  Ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan enten nyte roen i en av de behagelige lenestolene i hotellets lounge, ta en vandretur eller kanskje en tur med kajakk eller RIB kunne friste? Reiselederen tilpasser og ordner aktiviteter etter gruppens ønske.
  Om kvelden møtes vi til turens siste middag og nyter det velsmakende måltidet på Brakanes Hotell.

  Copyright Visit Hardangerfjord
 • Dag 4 Hjemreise via Vøringsfossen og Geilo
  Inkluderte måltider: Frokost

  Det er tid for å ta farvel med vakre Brakanes Hotell. Men turen er ikke over ennå, og i dag kan du se frem til store naturopplevelser! Vi krysser den ruvende Hardangerbroa og fortsetter på den nasjonale turistvegen gjennom den bratte og smale Måbødalen.
  Selvsagt må vi ta en avstikker til Fossli hvor det nylig er åpnet et nytt utsiktspunkt med et fantastisk skue over Vøringsfossen. Et avansert trappesystem i stål bringer deg til utsiktsplatået der du kan se og ikke minst høre den buldrende fossen, et av Norges mest kjente fossefall og en slående kontrast til de fredfylte fjordbygdene nede ved Hardangerfjorden.

  Vi stopper på Geilo slik at du kan kjøpe deg lunsj før vi kjører rolig videre over fjellene og ned mot Østlandet. En innholdsrik tur til lands og til vanns er slutt, med opplevelser som gir oss en følelse av at vi også på denne turen har vært en svipptur i utlandet.

  Copyright Visit Hardangerfjord og FjordNorway
  Copyright Nicolai Berntsen

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Turbuss av høy standard under hele reisen
Cruise og 1 natt i utvendig delt dobbellugar ombord på Fjord Line
2 netter i delt dobbeltrom på Brakanes hotell
3 frokoster
1 lunsj
3 middager (buffet eller 3-retters)
Fri drikke (øl/vin/mineralvann/kaffe) til buffetmiddagen på cruiset
Orienteringsrunde i Bergen
Sidersmaking og gårdsbesøk i Ulvik, Hardanger
Vandring gjennom Ulvik med reiseleder for de som har lyst
Besøk på Vøringsfossen Utsiktsplatå og i Geilo
Reiseleder fra Norsk Tur

Oppgradert / utvendig lugar ombord på Fjord Line
Hotellrom med fjordutsikt på Brakanes Hotel
Bruk av badestamp eller badstue i hotellhagen til Brakanes Hotel
Leie av kajakk / sup / RIB-båt på Brakanes

Vi tar forbehold om endringer i program, båt og busstider, samt eventuelle trykkfeil.