Gardasjøen

med en smakebit av Venezia

Bli med på en vidunderlig tur til “landet der sitronene blomstrer”, Nord-Italia og Gardasjøen. Området med sitt milde klima og sine sjarmerende landsbyer foran alpenes snødekte fjelltopper har i århundrer fascinert nordboerne som kommer for å oppleve sydlandsk landskap og kultur sammen med god mat og drikke.

Reisen vår begynner i Venezia, hvor du får oppleve de karakteristiske kanalene på båttur inn i hjertet av byen. Deretter kommer nye høydepunkter tett, og innen behagelig kjøreavstand fra hotellet vårt, beliggende i gamlebyen på den vakre halvøya Sirmione.

Dagsprogram

Dag 1
Norge – Gardasjøen
Dag 2
Sjarmerende Sirmione og middag på vingård
Dag 3
Rundtur rundt Gardasjøen
Dag 4
Besøk i Verona
Dag 5
Tid på egenhånd i Sirmione
Dag 6
Agriturismo La Filanda - olivenolje og vandring i naturskjønne omgivelser!
Dag 7
Hjemreise

Program

 • Dag 1 Norge – Gardasjøen
  Inkluderte måltider: Lunsj, Middag

  Vi ankommer Venezia på formiddagen. Aller først skal vi besøke denne flotte byen og beskue de mange vakre palassene og byens dagligliv.
  Vi går om bord i en båt som tar oss med inn til hjerte av Venezia. Vi tar en felles spasertur med lokalguide inn gjennom de labyrintaktige gatene.
  Mot kvelden fortsetter vi til vår base ved Lago di Garda. Hotellet vårt ligger inne i gamlebyen
  Sirmione, beliggende på en halvøy langs Gardasjøens sydlige bredd. Hotellets interiør går i etniske jordfarger, og du vil få glede av den hyggelige terrassen med solstoler og direkte tilgang til Lago di Garda. Felles middag på hotellet.

 • Dag 2 Sjarmerende Sirmione og middag på vingård
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Vi nyter fordelen av å bo innenfor de gamle bymurene i Sirmione. Sammen med reiseleder blir vi kjent i den gamle bykjernen. Her får du et overblikk over hva som er hvor, og det er en helt spesiell stemning her ute på tuppen av halvøya. Bli med reiselederen til Grotta di Catullo, som ble kjent gjennom den romerske dikteren Catullus, og til den vakre gamle kirken med freskomaleriene.
  Du får anledning til å besøke Scaligerborgen og høre historien om de mange som erobret øya, eller som har bosatt seg her i århundrenes løp. Ikke forunderlig når man ser den vakre naturen og legger til de varme kildenes helbredende kraft! Lunsj i dag på egenhånd.Det er ikke vanskelig å finne en hyggelig restaurant i gamlebyen.

  I kveld skal vi ta buss ut på landet, til en lokal vingård i Valpolicella der det blir en introduksjon til stedets vin og servering av kortreiste spesialiteter.

 • Dag 3 Rundtur rundt Gardasjøen
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  I dag skal vi gjøre oss kjent i området rundt selve sjøen som er Italias største, og konsentrere oss om den smale nordlige delen, med bratte klippevegger på nordvestsiden og landsbyer med særegne teglstenstak og slanke sypresser på den sørøstlige bredden. Små koselige landsbyer smyger seg inn i sidedalene til Alto Gardafjellene, omgitt av frukttrær.
  Vi fortsetter nordover til Limone, der veien flere steder er sprengt inn i klippeskråningen. På små terrasser finner vi sitronplantasjene som i middelalderen ga stedet sitt navn.
  I Limone blir det lunsj før vi tar ferje over til Malcesine, kanskje den vakreste av Gardasjøens landsbyer. Det blir litt tid på egenhånd til å se seg rundt, vandre litt eller ta en kaffe mens utsikten nytes!
  Senere bærer det tilbake til hotellet vårt.

  Felles middag på hotellet.

 • Dag 4 Besøk i Verona
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Formiddagen er til fri disposisjon. Nyt en lunsj på en fortausrestaurant eller benytt deg av hotellets fasiliteter.
  Deretter skal vi bli kjent med Verona. Denne romantiske byen er vel mest kjent fra Shakespeares tragiske historie om Romeo og Julie, men også for de gigantiske operafremføringene i romernes gamle Arena. Her er det plass til over 20 000 tilskuere. Vi skal kikke på noen av de flotte plassene, bl.a. den elegante Piazza dei Signori som er omkranset av staselige palasser og kirker, og den gamle markedsplassen Piazza delle Erbe, der det alltid er liv og røre.
  Selvfølgelig må vi ta en titt på de to husene der de fiendtlige familiene til Romeo og Julie skal ha bodd på 1200-tallet.

  Etter spaserturen blir det anledning til å gå litt på egenhånd. Noen har kanskje lyst til å se den vakre romanske San Zeno kirken med sine flotte malerier. Andre vil besøke den fremragende malerisamlingen i middelalderborgen Castelvecchio.
  Etter felles middag kjører bussen oss tilbake til hotellet.

 • Dag 5 Tid på egenhånd i Sirmione
  Inkluderte måltider: Frokost, Middag

  Denne dagen er til fri disposisjon, og du kan velge å slappe av på hotellets solterrasse, gjøre unna noen innkjøp i gamlebyen eller bli med reiseleder med båt til en av de mange vakre småbyene langs innsjøen. Valget er ditt!
  Felles middag på en lokal restaurant.

 • Dag 6 Agriturismo La Filanda - olivenolje og vandring i naturskjønne omgivelser!
  Inkluderte måltider: Frokost, Lunsj, Middag

  Gården La Filanda ligger idyllisk og landlig til i Manerba del Garda på vestsiden av Gardasjøen.
  Her begynner vi besøket med en vandretur rundt i naturparken La Rocca like ved, før vi samles til en omvisning på gården. De som ønsker å droppe vandreturen kan bli ved bassenget på gården.
  Eierne av gården inviterer oss til en typisk italiensk lunsj med spekemat, ost og oliven samt en lokal pasta, vin og kaffe. Så får vi en innføring i innhøsting, pressing og lagring av olivenolje.
  Både oliven og olivenolje har en naturlig plass i det italienske kjøkken og dagligliv, og vi får en forståelse av hvordan de forskjellige oljer smaker og skal brukes. Vi får smake på gårdens oljer, og til slutt får vi mulighet til å kjøpe med oss noen flasker til vårt eget kjøkken.

  Vi møtes igjen om kvelden for avskjedsmiddag på en lokal restaurant inne i Sirmione.

  La Filanda Gården ligger i Manerba del Garda
 • Dag 7 Hjemreise
  Inkluderte måltider: Frokost

  Arrivederci Lago di Garda! Etter en god frokost er tiden kommet til å forlate vårt hyggelige hotell. Bussen bringer oss til Milano, hvor flyet står og venter for å bringe oss tilbake til Norge.
  Vi kan se tilbake på dager med mange flotte opplevelser, gode minner og hyggelige medreisende. Batteriene er fulladet, og vi har mange fine minner å se tilbake på når hverdagen vender tilbake.

Praktisk informasjon og reisebetingelser

Dette er inkludert:

Fly Oslo – Venezia / Milano – Oslo
Flyavgifter
Buss- og båttransport ifølge program
6 netter i dobbeltrom
6 frokoster
3 lunsjer
5 middager
1 olivenoljesmaking
1 vinsmaking
Kveldsutflukt til Verona med buss, byvandring og 3-retters middag
Øvrige utflukter ifølge program
Tips
Reiseleder fra Norsk Tur

Enkeltrom
Drikke til måltidene